Όλη η αλήθεια για Ολυμπιακό και Γιαννιώτα

Οι καλές εμφανίσεις του Γιάννη Γιαννιώτα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και η κλήση του στην Εθνική Ελλάδας τον έφεραν άμεσα στο "μικροσκόπιο" του Ολυμπιακού, ο οποίος θα επιχειρήσει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όλη η αλήθεια για Ολυμπιακό και Γιαννιώτα

Με εκπεφρασμένη τη διάθεση των ανθρώπων των Πειραιωτών να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κινείται στην ελληνική αγορά, η περίπτωση του 21χρονου ποδοσφαιριστή δεν θα μπορούσε να μην εξεταστεί.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, κυκλοφορούν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον, συζητήσεις, ακόμα και συμφωνίες των δύο πλευρών.

Η υπόθεση, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο επιθετικός από τη Χαλκιδική όντως βρίσκεται στο μπλοκάκι των "ερυθρολεύκων", που έχουν εκφράσει φιλολογικό ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο πρόβλημα και έχει να κάνει με το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2014 ο Αστέρας με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ομάδα στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

Η συμφωνία προβλέπει ρήτρα εξαγοράς ύψους 300.000 ευρώ μόνο για τους Αρκάδες. Ως εκ τούτου, καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορεί να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή, προσφέροντας αυτά τα χρήματα, σε περίπτωση που οι Γερμανοί δεν το επιθυμούν.

Στον Αστέρα έχουν μείνει απολύτως ικανοποιημένοι με την απόδοση του Γιαννιώτα στα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος (4 γκολ) φέτος και με δεδομένο ότι πρόκειται για νεαρό, Έλληνα και σύντομα διεθνή και με την Εθνική ανδρών, είναι αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα και να αποκτήσουν εκείνοι τα δικαιώματά του.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή (εφόσον προχωρήσει το ενδιαφέρον του) μόνο σε δύο περιπτώσεις.

Το πρώτο θέλει τον Αστέρα να μην ενεργοποιεί τη ρήτρα και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Το δεύτερο θέλει τον ποδοσφαιριστή να επιθυμεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό (εάν κατατεθεί πρόταση), με συνέπεια οι Αρκάδες να κάνουν πίσω.

Ακόμα και το δεύτερο σενάριο που στη θεωρία μοιάζει πιο εφικτό, δεν συγκεντρώνει αρκετές ρεαλιστικές πιθανότητες, αφού και ο ίδιος ο Γιαννιώτας έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι είναι ευχαριστημένος στον Αστέρα και θέλει να παραμείνει και μετά από το πέρας του δανεισμού του από τον σύλλογο της Zweiteliga.

Διαβάστε ακόμη

Γιαννιώτας: "Δεν κοιμήθηκα από τη χαρά μου" (VIDEO)

Όταν ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Φορναρόλι αντί του Γιαννιώτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK