Ολυμπιακός-Αντερλεχτ 1-0

Ένας περισσότερο ορθολογικός Ολυμπιακός με ενέργεια και διάθεση -ειδικά στο α' μέρος- παρουσιάστηκε στο φιλικό με την Αντερλεχτ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το ατού οι στημένες φάσεις όπου προήλθε το γκολ του Σιόβα που έκρινε το ματς (1-0). Για πρώτη φορά στα φιλικά οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.

Ολυμπιακός-Αντερλεχτ 1-0

Έξι τελικές στο πρώτο μέρος, οι τέσσερις από στημένα και ένα γκολ είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρους του φιλικού με την Αντερλεχτ. Ο,τι, δηλαδή, δεν είχε δείξει στα προηγούμενα φιλικά και δη σε αυτό με την Λίβερπουλ, το έδειξε σε 45 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, ενέργεια και γρήγορη κίνηση με τη μπάλα από τη μέση και μπροστά. Είχε επίσης καλή συνεργασία ανάμεσα στους Βάις και Σαβιόλα και πλεονέκτημα στα στημένα -από εκεί ήρθε στο 14' το γκολ του Σιόβα με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χολέμπας.

Το αρνητικό, βέβαια, ήταν τα συνηθισμένα αμυντικά κενά που έδωσαν την ευκαιρία στην Αντερλεχτ να απειλήσει. Το έκανε δύο-τρεις φορές στο πρώτο μέρος με τον Μέγκιερι να είναι παρών.

Πέραν του Ούγγρου, η τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας και Χολέμπας, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Φέισα, Βάις και Κάμπελ είχαν τοποθετηθεί στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ ο Ντομίνγκες ήταν πίσω από τον προωθημένο Σαβιόλα.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε άλλο παιχνίδι. Λες και κάποιος πάτησε τον διακόπτη και ο Ολυμπιακός έχασε τον προσανατολισμό του στο ματς και ξέμεινε από ενέργεια. Η Αντερλεχτ πήρε τα ηνία του αγώνα και μόνο όταν πέρασε ο Φετφατζίδης στο ματς είδαμε τον Ολυμπιακό να βγαίνει ξανά μπροστά και (σε συνδυασμό με την είσοδο του Μήτρογλου) να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ.

Το 1-0 δεν άλλαξε, άλλαξε όμως η εικόνα του Ολυμπιακού που για πρώτη φορά στα φιλικά προετοιμασίας δεν δέχθηκε γκολ. Ο κόσμος που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" έμεινε ικανοποιημένος με όσα είδε -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- αλλά είδε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Επόμενο φιλικό και τελευταίο για τους Πειραιώτες το προσεχές Σάββατο (10/8, 23.15) στην Ισπανία με αντίπαλο την Βαλένθια.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:

Μέγκιερι (46' Ρομπέρτο), Μανιάτης, Φέισα, Σαβιόλα (62' Μήτρογλου), Χολέμπας, Παπαδόπουλος (46' Μανωλάς), Σιόβας, Κάμπελ (62' Φετφατζίδης), Σαλίνο, Ντομίνγκες (71' Μασάντο), Βάις (71' Φουστέρ).

ΤΟ LIVE TOY ΦΙΛΙΚΟΥ:

20:41
Καλησπέρα σας. Σε κάτι παραπάνω από 20 λεπτά (21:00), ξεκινάει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, που είναι και το πρώτο παιχνίδι που δίνουν οι "ερυθρόλευκοι" μπροστά στο κοινό τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
20:43
Λίγο νωρίτερα ο επίσημος Ολυμπιακός προχώρησε στην παρουσίαση της νέας τετράστερης φανέλας του, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται από τους Χαβιέρ Σαβιόλα και Αβραάμ Παπαδόπουλο.
20:45

20:47

20:49
Οι παίκτες του Ολυμπιακού και της Άντερλεχτ προθερμαίνονται στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης" λίγο πριν τη σέντρα του φιλικού.
20:51
Η 11άδα του Ολυμπιακού: Μέγκιερι, Μανιάτης, Φέισα, Σαβιόλα, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες, Βάις
20:52
Η 11άδα της Άντερλεχτ: Καμίνσκι, Κουγιατέ, Μπεμπά, Νούιτινκ, Ζιλέ, Μιλιβόγεβιτς, Κλιέσταν, Λουκακού, Νάγιαρ, Σουάρες, Ντε Ζέουβ
20:54
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακού κάθονται οι: Ρομπέρτο, Μασάντο, Παπάζογλου, Μήτρογλου, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μετζανί, Μανωλάς, Λυκογιάννης
21:02
Ο Μέγκιερι υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού όπως και στο "Άνφιλντ", ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελείται από τους Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας (ο Αβραάμ πήρε τη θέση του Μετζανί που έπαιξε κόντρα στη Λίβερπουλ βασικός). Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Μανιάτης και Φέισα, Βάις και Κάμπελ έχουν τοποθετηθεί στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ ο Ντομίνγκες έχει κινείται λίγο πιο πίσω από τον στράικερ Σαβιόλα.
21:04
Γύρω στους 15.000 υπολογίζονται οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο για το πρώτο εντός έδρας ματς της ομάδας για αυτή τη σεζόν.
21:04
Οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είναι έτοιμες για την ομαδική φωτογράφηση.
21:07
Πρώτο σουτ στο ματς στα 25'' αγώνα από τον Μιλιβόγεβιτς, η μπάλα στην αγκαλιά του Μέγκιερι που την "υποδέχτηκε" στο κέντρο της εστίας του.
21:09
3': Ωραία συνεργασία του Σαβιόλα με τον Κάμπελ, όμως ο Αργεντίνος άνοιξε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και έχασε την ευκαιρία για να απειλήσει περισσότερο την εστία του Καμίνσκι.
21:10
Δύο κόρνερ έχει κερδίσει ήδη ο Ολυμπιακός πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο.
21:11
Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίζεται με την κλασική ερυθρόλευκη ριγωτή εμφάνιση αλλά με τη λευκή. Για πρώτη φορά πάντως με τα τέσσερα αστέρια.
21:12
Το παιχνίδι μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Novasports 1.
21:14
Πολύ "κεφάτος" ο Σαβιόλα στα πρώτα λεπτά, κινητικός και με αρκετά καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του.
21:15
10': Σουτ του Κάμπελ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Καμίνσκι.
21:19
13': Η Άντερλεχτ βγήκε στην κόντρα με τον Κλιέσταν να κινείται από τα αριστερά, απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Μέγκιερι.
21:20
14': 1-0 ο Ολυμπιακός! Εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας από τα αριστερά, ο Σιόβας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όντας ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
21:23
Ο Σιόβας στο έδαφος από ένα μαρκάρισμα, έχει σηκωθεί ο Μανωλάς και προθερμαίνεται σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρει τη θέση του.
21:26
Η Άντερλεχτ έχει πάρει τον έλεγχο εδώ και μερικά λεπτά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
21:27
Κόρνερ για την Άντερλεχτ, μετά από σουτ του Μιλιβόγεβιτς που κόπηκε.
21:28
Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχτηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άντερλεχτ.
21:29
Καλή ευκαιρία για την Άντερλεχτ να ισοφαρίσει (23') με την κεφαλιά του Μπεμπά από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέγκιερι.
21:30
Ο Βάις προσπάθησε να βγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού όμως ήταν οριακά οφσάιντ και σταμάτησε η φάση.
21:33
28': Εντυπωσιακή απόκρουση του Μέγκιερι σε πλασέ του... Χολέμπας πάνω στην κίνηση, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να γλιτώνει την ομάδα του από ένα απίστευτο αυτογκόλ.
21:36
O Δημήτρης Σιόβας έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει.
21:36
Τα κόρνερ είναι 5-1 υπέρ του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής.
21:37
Λείπουν οι κλασικές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό πέρα από τη φάση του γκολ. Στα θετικά ότι υπάρχει διάθεση, ενέργεια και κίνηση γρήγορη με τη μπάλα από τη μέση και μπροστά.
21:38
Δεν έχει διάρκεια πάντως ο Ολυμπιακός και αρκείται μέχρι στιγμής σε κάποια ξεσπάσματα στο παιχνίδι του.
21:40
Ωραία ατομική ενέργεια από τον Βάις, η οποία κατέληξε σε σουτ, με τη μπάλα να βγαίνει κόρνερ.
21:42
36': Εξαιρετικό 1-2 Βάις με Σαβιόλα (έχουν αρκετά καλή συνεργασία μέχρι στιγμής), με τον Σλοβάκο να κάνει κούρσα προς την περιοχή και να κερδίζει κόρνερ.
21:44
Ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής 6 τελικές προσπάθειες, οι 5 στην αντίπαλη εστία.
21:46
41': Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, την αντικρύζει ο Σουάρες.
21:47
Ακόμα και φίλαθλοι των Chicago Bulls στις εξέδρες του "Καραϊσκάκης" για το φιλικό του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ...
21:49
Η κατοχή της μπάλας είναι 55%-45% υπέρ του Ολυμπιακού σε αυτά τα πρώτα 44 λεπτά αγώνα.
21:52
Τέλος ημιχρόνου: Ο Ολυμπιακός προηγείται 1-0 της Άντερλεχτ με σκόρερ τον Σιόβα στο 14'. Η τετράδα Σαβιόλα-Βάις-Ντομίνγκες-Κάμπελ βρίσκεται σε αρκετά καλή βραδιά, με τους δύο πρώτους κυρίως να έχουν κλέψει την παράσταση με αρκετές όμορφες ατομικές ενέργειες αλλά και την καλή συνεργασία τους.
21:52
Αρκετά βελτιωμένος ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στη Λίβερπουλ.
21:54
Nτεμπούτο στο "Καραϊσκάκης" και για τη νέα μασκότ του Ολυμπιακό "Λεόνε".
21:58
Ο Βλάντιμιρ Βάις σε προσπάθειά του κόντρα στην Άντερλεχτ.
21:59
Ο Χαβιέρ Σαβιόλα σε ολομέτωπη επίθεση προς την περιοχή των Βέλγων.
22:02

22:04
H ενδεκάδα με την οποία παρατάχτηκε η Άντερλεχτ κόντρα στον Ολυμπιακό.
22:07
Mε δύο αλλαγές ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ πέρασε τον Μανωλά στη θέση του Σιόβα και τον Ρομπέρτο αντί του Μέγκιερι.
22:13
51': "Πονηρή" χαμηλή σέντρα του Βάις από τα αριστερά με στόχο τον Κάμπελ, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν πρόλαβε για λίγο τη μπάλα ώστε να την προωθήσει στα δίχτυα.
22:19
Δύο αλλαγές έχει πραγματοποιήσει και η Άντερλεχτ στο δεύτερο μέρος, με τους Ατσεαμπόνγκ και Πρατ να έχουν πάρει τη θέση των Σουάρες και Κλιεστάν.
22:21
Φετφατζίδης και Μήτρογλου ετοιμάζονται για να μπουν σε λίγα λεπτά στο ματς.
22:24
62': Ο Μήτρογλου παίρνει τη θέση του Κάμπελ και ο Φετφατζίδης του Σαβιόλα.
22:25
Το δεύτερο ημίχρονο δεν έχει τον ρυθμό που είχε το πρώτο, ενώ απουσιάζει ακόμα η μεγάλη φάση.
22:26
Δυναμικό "παρών" από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού στο πρώτο φετινό εντός έδρας ματς της ομάδας, κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου.
22:28
Το φιλικό του Ολυμπιακού παρακολουθεί και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, όπως και ο παλαίμαχος άσος των "ερυθρολεύκων", Ηλίας Ρωσίδης.
22:31
"Δροσερές" παρουσίες κατακαλόκαιρο στις εξέδρες του "Καραϊσκάκης"...
22:32
71': Δύο ακόμα αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Μασάντο και Φουστέρ παίρνουν την θέση των Ντομίνγκες και Βάις.
22:35
Αρκετά δραστήριος ο Φετφατζίδης στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στο χορτάρι.
22:35
Τρίτη κίτρινη κάρτα στο ματς, πρώτη για παίκτη του Ολυμπιακού. Μετά τους Σουάρες και Κλιέσταν την αντικρύζει ο Φέισα.
22:35
Τα φάουλ είναι 5 για τον Ολυμπιακό και 12 για την Άντερλεχτ μέχρι στιγμής.
22:37
75': Ωραία κάθετη πάσα του Φέισα για τον Φετφατζίδη, εκείνος μπήκε στην περιοχή πιεζόμενος από αντίπαλο και "έσκαψε" τη μπάλα με πλασέ, με τον Καμίνσκι να αποκρούει. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο.
22:38
Οι τελικές προσπάθειες είναι μέχρι στιγμής 9 για τον Ολυμπιακό (7 εντός εστίας) και 4 (2 εντός εστίας) για την Άντερλεχτ.
22:41
Ο Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες από προσπάθειά του στο ματς.
22:42
Ο Τζόελ Κάμπελ διεκδικεί τη μπάλα από τον Λουκακού.
22:45
82': Νέες αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Μετζανί πήρε τη θέση του Σιόβα και ο Σάμαρης του Μανιάτη.
22:45
Οι μόνοι που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου για τον Ολυμπιακό στο αποψινό ματς είναι οι Λυκογιάννης και Παπάζογλου.
22:46
85': Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο προωθημένος Μανωλάς κέρδισε την κεφαλιά προ του Λουκακού, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
22:51
88': H Άντερλεχτ γίνεται για πρώτη φορά απειλητική για την εστία του Ολυμπιακού μετά το 28ο λεπτό. Το συρτό σουτ του Βίκο με το αριστερό μέσα από την περιοχή καταλήγει στην αγκαλιά του Ρομπέρτο που είχε καλή τοποθέτηση.
22:52
Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων που μόλις ξεκίνησαν.
22:54
Τελικό αποτέλεσμα: Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-0.
22:56
Μίτσελ: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε καλές τοποθετήσεις, ήμασταν αποφασισμένοι. Το αποτέλεσμα για μας ήταν μικρό στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες θέλουν λίγο χρόνο ακόμα για να παίξουν πιο ομαδικά. Είμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε ηρεμία. Σήμερα είχαμε κατοχή της μπάλας, είχαμε ευκαιρίες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK