Ορμπάιθ, Ιακουίντα θέλει ο Βαλβέρδε μέχρι την Δευτέρα οι αποφάσεις

Η αγωνιστική περίοδος είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσει σήμερα (27/08) γενικά. Και είναι και άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει ειδικά για τον Ολυμπιακό.

Ορμπάιθ, Ιακουίντα θέλει ο Βαλβέρδε μέχρι την Δευτέρα οι αποφάσεις

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για τους πρωταθλητές η πρεμιέρα δεν αποκλείεται να γίνει Τρίτη και 13. Απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Μαρσέιγ (την οποία αύριο θα δει κόντρα στη Λιλ ο Γιόν Ασπιάθου). Παρά ταύτα οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν κανονικά την προσπάθεια ενίσχυσης τους.

Και είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι την Τετάρτη όταν και θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν δύο ακόμη κινήσεις ενίσχυσης από τους Πειραιώτες. Ένας επιθετικός και ένας κεντρικός χαφ το... minimum αλλά ταυτόχρονα και το πλέον ρεαλιστικό σενάριο για τους Πειραιώτες που για 4-5 κινήσεις ξεκίνησαν τον Μάη, τις δέκα έχουν φτάσει και συνεχίζουν.

Ο Βαλβέρδε φαίνεται να έχει επιλέξει τους δύο ποδοσφαιριστές που θέλει να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας. Ο Πάμπλο Ορμπάιθ είναι ο εκλεκτός του για την μεσαία γραμμή και ο Βιτσέντζο Ιακουίντα για την επίθεση. Και για τους δύο όμως έχουν προκύψει... αντικειμενικά προβλήματα.

Για τον Ορμπαίθ, τροχοπέδη αποτελούν τα όσα έχουν ενστερνιστεί ουκ ολίγοι σε σχέση με την ποιότητα αλλά και την ικανότητα να προσφέρει. Δεν έχει κάνει γκελ ο αρχηγός της Μπιλμπάο. Και μιας και η θέση του κεντρικού χαφ ήταν εκείνη που εξ αρχής δημιουργήθηκαν προσδοκίες μεγάλης μεταγραφής (ακόμη και μετά την απόκτηση του Φέισα) ο Ορμπάιθ -τον οποίο φυσικά ελάχιστοι πραγματικά ξέρουν και μπορούν να τον κρίνουν σαν παίκτη- δεν απολαμβάνει τις τιμές που συνήθως έχουν οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι των μεγάλων ομάδων.

Μπορεί αυτό να αλλάξει την απόφαση του Βαλβέρδε; Προφανώς όχι. Μπορεί να αλλάξει την στάση της διοίκησης που σταθερά υποστηρίζει ότι "ο προπονητής ξέρει"; Και αυτό είναι δύσκολο. Για καλό και για κακό όμως, ας έχουμε κάπου σημειωμένο το όνομα του Ορλάντο Ένχελαρ. Ή ακόμη και μια πιθανή (ή απίθανη) επαναφορά της υπόθεσης Μακούν στο προσκήνιο.

Για τον Ιακούιντα τώρα, αντιδράσεις δεν υπάρχουν. Και δεν θα ήταν λογικό να υπάρχουν μιας και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα φορ που ανέδειξε η Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Εκεί το θέμα έχει να κάνει με μια σειρά από τραυματισμούς που έχει περάσει ο 31άχρονος φορ, τον οποίο η Γιουβέντους παραχωρεί. Το ψάχνουν οι Πειραιώτες όσο καλύτερα μπορούν το θέμα, ώστε να μην κάνουν λάθος επιλογή. Και όσο μαζεύουν πληροφορίες, έχουν stand by τον Πολωνό, Ιρινέους Γέλεν που είναι ελεύθερος και αναζητεί ομάδα. Ο Γέλεν που έχει κάνει σπουδαία πορεία στο Σαμπιονά τα τελευταία χρόνια, αποχώρησε από την Οσέρ. Και ενώ κάποια στιγμή είχε συμφωνήσει με την πρωταθλήτρια Λιλ τελικά το θέμα του δεν προχώρησε.

Όπως και να έχει λογικά μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε λύση και στις δύο υποθέσεις. Και με τον επιθετικό και με τον κεντρικό χαφ. Δεν υπάρχει και χρόνος πια άλλωστε. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK