Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Σάμαρη που είχε ένα γκολ και δύο ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ελλιπή Πανθρακικό στην Κομοτηνή και διατήρησε διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της Superleague. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ιγκόρ.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

To live του αγώνα

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αλήθεια είναι ότι οι 11 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έδειξαν διάθεση να βγάλουν το 100%των δυνατοτήτων τους στο τερέν. Κάτι οι πολλές απουσίες του αντιπάλου, κάτι το παιχνίδι της Τετάρτης με την Παρί για το Τσάμπιονς Λιγκ, το υποσυνείδητο λειτούργησε ανάποδα και ο πρωταθλητής δούλεψε σε χαμηλό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί στο 21' με την κεφαλιά του Μανωλά στην πρώτη καλή ευκαιρία του στο ματς, όμως στη συνέχεια παρατηρήθηκαν ακόμη περισσότερες τάσεις χαλάρωσης που έδωσαν το δικαίωμα στον ελλιπέστατο Πανθρακικό να διεκδικήσει πράγματα. Εκμεταλλευόμενη μάλιστα την αδυναμία των Πειραιωτών στο αμυντικό τρανζίσιον η ομάδα του Ακη Μάντζιου ισοφάρισε στο 43' με το υπέροχο τελείωμα του Ιγκορ.

Ο Μίτσελ επιχείρησε να διορθώσει τις ανορθογραφίες του πρώτου μέρους με την προσθήκη του Κάμπελ στη θέση του αργού Ντομίνγκες και δικαιώθηκε με πολύτιμο σύμμαχο τη θεά τύχη. Και αυτό γιατί στην πρώτη προσπάθεια του Κοσταρικανού στο ματς ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί εκ νέου αφού η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του μπέρδεψε τόσο τον Κουτσόπουλου που η μπάλα κατέληξε με σαδιστικό τρόπο στα δίχτυα στο 53'.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σάμαρης διαμόρφωσε το 1-3 με απευθείας χτύπημα φάουλ και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα ατόνησε αφού όσο χαλαρός και αν ήταν ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να δεχθεί δύο γκολ. Ο Μίτσελ φρόντισε να δώσει ευκαιρίες στον Εντιγκά και τον Τόρες (έκανε ντεμπούτο) και το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε χωρίς άλλες εκπλήξεις. Ο Σαβιόλα έκλεισε το σκορ στο 88' με γκολ αντάξιο της κλάσης του έπειτα από την ασίστ του MVP του ματς Σάμαρη.

ΜVP

Τα έκανε όλα ο Ανδρέα Σάμαρης. Σέρβιρε το 0-1 στον Μανωλά, πέτυχε με υπέροχο χτύπημα φάουλ το 1-3 και έβγαλε τον Σαβιόλα σε θέση βολής στη φάση του 1-4. Ενας μοντέρνος χαφ που έρχεται από το... μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Aδύναμος κρίκος

O Πανθρακικός έκανε πολλά προσωπικά λάθη στις φάσεις των τριών πρώτων γκολ του Ολυμπιακού. Ο Μανωλάς πηδά εντελώς μόνος του, ο Κουτσόπουλος μπερδεύεται στην κεφαλιά του Κάμπελ και κάνει λάθος εκτίμηση στο φάουλ του Σάμαρη.

Σχόλιο

Αλλη μία άνετη νίκη του Ολυμπιακού ο οποίος πάντως έπαιξε σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλό τέμπο κόντρα σ' έναν αντίπαλο που είχε πολλές απουσίες. Τι μένει; Οι τρεις βαθμοί, τα τέσσερα γκολ και το μεστό παιχνίδι του Σάμαρη που έπαιξε μόνος του στον άξονα του πρωταθλητή. Ο Πανθρακικός έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος αλλά τα φθηνά λάθη δεν του επέτρεψαν να μείνει περισσότερο στο παιχνίδι.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84' Χασομέρης), Κάσες (67' Ζεκίνια), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (92' Ζδράβος-Ρίζος), Τζάνης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς (75' Τόρες), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Βάις (62' Μασάντο), Σαβιόλα.

Στιγμές από την Κομοτηνή

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK