Πρόστιμο-χάδι σε Ολυμπιακό

Με πρόστιμο ύψους... 12.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, για τα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Πρόστιμο-χάδι σε Ολυμπιακό

Την... επιείκειά της φαίνεται πως εξάντλησε η πειθαρχική επιτροπή της Super League απέναντι στον Ολυμπιακό, για τα επεισόδια στα οποία συμμετείχαν οι οπαδοί του στη Ριζούπολη, τα εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα, τις ρίψεις αυτών και άλλων αντικειμένων και τις συγκρούσεις με την αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο.

Το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας επέβαλε στη "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ, επικαλούμενο στο σκεπτικό του τα εξής:

α) Ότι τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό πρόστιμα για τις επίδικες πράξεις, είναι ανελαστικά, βαρύτατα, εξοντωτικά και αρκετά υψηλά για τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, συνεπώς παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας! Βάσει αυτής, επιβάλει μικρότερο πρόστιμο, "εξίσου αποτελεσματικό και ανάλογο με την απαξία της παράβασης", όπως αναφέρεται στο σκεπτικό!

β) Ότι μεταξύ της έναρξης του αγώνα (19:30) και της ώρας που έλαβαν χώρα τα επεισόδια (18:00) μεσολάβησε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (1 ώρα και 30') και έτσι αυτά δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή του.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από το σκεπτικό, για τα επεισόδια έχει ουσιαστικά επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ είναι για καπνογόνα και μπουκάλια. Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα, τα μεμονωμένα επεισόδια στις κερκίδες τιμωρούνται με πρόστιμο 10.000 έως 60.000 ευρώ, το άναμμα του καπνογόνου 2.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ η ρίψη αντικειμένων (χωρίς προσωρινή διακοπή αγώνα) επιφέρει πρόστιμο 25.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πειθαρχικής:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 17ης Αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ Αρης, Κ.Μπιμπισίδης (τεχνικός σύμβουλος): Για τη συμπεριφορά του τεχνικού συμβούλου κ.Μπιμπισίδη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ χρηματική ποινή 1000 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Κ.ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ τις πειθαρχικές ποινές: α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 1500 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Βάσει των αναφερομένων στο από 21/12/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ.15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ' αριθμ. 1003/2/494/6-λγ΄Έκθεση της Αστυνομίας": Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Συνολική χρηματική ποινή 12.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Ξ.Βρόσγος (υπεύθυνος ασφαλείας αγώνα): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας του αγώνα Ξ.Βρόσγου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συνολική χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Ξ.ΒΡΟΣΓΟ τις πειθαρχικές ποινές: α) της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 1500 ευρώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK