"Σειρήνες" για Μιραλάς

Oι διάφορες "σειρήνες" για τον Κέβιν Μιραλάς, η επιθυμία του Ολυμπιακού και το ισχυρό συμβόλαιό του που εκπνέει το 2014. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Χριστοφιδέλλη για το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων για τον Βέλγο επιθετικό.

"Σειρήνες" για Μιραλάς

Η εικόνα του Ολυμπιακού στους αγώνες της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στα δύο παιχνίδια με τη Ρούμπιν Καζάν στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ανέβασαν τις «μετοχές» τόσο του Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και των περισσότερων ποδοσφαιριστών.

«Σειρήνες» πλέον ηχούν όλο και πιο έντονα στα αυτιά του Ισπανού τεχνικού (ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα στην Ισπανία περί Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο), αλλά και σε εκείνα ορισμένων παικτών. Ένας από αυτούς είναι και ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος επιθετικός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων, εκπρόσωποι των οποίων τον παρακολουθούν στενά από το ξεκίνημα της περιόδου. Πληροφορίες αναφέρουν πως τον 24χρονο επιθετικό έχουν «τσεκάρει» σε παιχνίδια της Ευρώπης, αλλά και του πρωταθλήματος, σκάουτ της Έβερτον και της Σάντερλαντ. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη η ιστοσελίδα «goal.com» έκανε λόγο για ενδιαφέρον επίσης της Νιούκαστλ και της Φούλαμ. Προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση αγγλικού συλλόγου τον περασμένο Ιανουάριο (χωρίς να τον κατονομάζει) ύψους 5,1 εκατομμυρίων λιρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ποντάρουν πολλά στον Μιραλάς, όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για τις επόμενες περιόδους, καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση (υψηλή τεχνική, ταχύτητα, διεισδυτικότητα, αποτελεσματικότητα, ενώ μπορεί να αγωνιστεί, τόσο όσο ως σέντερ φορ όσο και στις τρεις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό).

Ο Βέλγος δεσμεύεται με ένα ισχυρό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και εκπνέει τον Ιούνιο του 2014. Ο Μιραλάς εισπράττει ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στο συμβόλαιό του έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 8 εκατ. ευρώ. Υπάρχει κι ένας επιπλέον όρος που αναφέρει ότι, αν πωληθεί με ένα ποσό πάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα εισπράξει ο ίδιος το 50% των χρημάτων (δηλαδή, αν παραχωρηθεί για παράδειγμα με 7 εκατομμύρια, θα πάρει 500.000 ευρώ).

** Πρόσκληση για να συμμετάσχει σε φιλικούς αγώνες στην Αυστραλία τον Μάιο δέχτηκε ο Ολυμπιακός και όλα δείχνουν ότι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK