Τι γίνεται με Μήτρογλου

Στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του Ολυμπιακού υπάρχει πολύ καλή άποψη για τον Κώστα Μήτρογλου αλλά, όπως τονίζουν, ενεργούν βάσει των εντολών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Κι εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα: Ο Ισπανός επιθυμεί την επιστροφή του στους "ερυθρόλευκους"; Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αναλύει...

Τι γίνεται με Μήτρογλου

Έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ, το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει στο Ρέντη. Τα οκτώ τέρματα (σε 11 αγώνες) που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου στο β΄ γύρο του περυσινού πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, βοηθώντας τους Νεοσμυρνιώτες να διατηρηθούν στην μεγάλη κατηγορία, δεν στάθηκαν ικανά να πείσουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το ερώτημα πλέον είναι, αν τα 15 γκολ που έχει πετύχει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα ο νεαρός Έλληνας σέντερ φορ με τη φανέλα του Ατρόμητου Αθηνών (κι ενώ απομένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές), θα αποτελέσουν το διαβατήριο για την ενσωμάτωσή του πάλι στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Η απάντηση είναι ότι αυτό θα εξαρτηθεί από κάποιες παραμέτρους. Στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του Ολυμπιακού υπάρχει πολύ καλή άποψη για τον Μήτρογλου, γι ' αυτό άλλωστε κι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε να προχωρήσει σε πώληση του παίκτη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στον εκ νέου δανεισμό του. Στελέχη του Ολυμπιακού επισημαίνουν, όμως, πως ενεργούν βάσει των εντολών της τεχνικής ηγεσίας, καθώς ο προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει για τους παίκτες με τους οποίους θέλει να δουλέψει.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Βαλβέρδε, ο Μήτρογλου δεν παρέμεινε στον Ολυμπιακό, διότι ο Ισπανός τεχνικός ζητούσε ορισμένα πράγματα τα οποία δεν εφάρμοζε ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Για παράδειγμα, ο Βαλβέρδε ήθελε από τον Έλληνα επιθετικό να μην είναι στατικός στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να κινείται δεξιά κι αριστερά, «τραβώντας» μαζί του τους κεντρικούς αμυντικούς, δημιουργώντας κενούς χώρους για τους υπόλοιπους παίκτες. Ακόμη, του ζητούσε να πρεσάρει κοντά στην αντίπαλη εστία, βοηθώντας παράλληλα ανασταλτικά τους μέσους της ομάδας. Δηλαδή, ότι κάνει στα περισσότερα παιχνίδια ο Τζιμπούρ.

Επίσης, μέλη της τεχνικής ηγεσίας υποστηρίζουν, ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στη σεζόν με δύο κλασικούς σέντερ φορ, τον Τζιμπούρ και τον Πάντελιτς, ενώ ο Βαλβέρδε είχε και τη λύση του Μιραλάς. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο, όπως επισημαίνουν, ο Μήτρογλου να παραχωρηθεί ως δανεικός για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Πλέον στην υπόθεση Μήτρογλου πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Βαλβέρδε (εφόσον συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας) στις επαφές που θα έχει με τον Β. Μαρινάκη αλλά, όπως τονίζουν μέλη της τεχνικής ηγεσίας, κι από το πώς θα διαμορφωθεί ο «χάρτης» στην επίθεση. Δηλαδή, αν θα παραχωρηθεί ή όχι ο Ντιόγκο, αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πάντελιτς που λήγει το Ιούνιο, κι αν θα πωληθεί κάποιος εκ των Τζιμπούρ ή Μιραλάς.

Είδε Αουγκούστο Φερνάντες

Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους όσον αφορά τις μεταγραφές, αλλά το «σαφάρι» του Δ. Μπαρμπαλιά στην Αργεντινή έχοντας ως επίκεντρο κυρίως παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή συνεχίζεται.

Ο σκάουτ των «ερυθρολεύκων» παρακολούθησε (ξημερώματα Τρίτης, για την Ελλάδα) τον αγώνα Βελέζ Σάρσφιλντ- Νιούελς Ολντ Μπόις 0-1, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στον Αουγκούστο Φερνάντες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ole” , «ο απεσταλμένος του Ολυμπιακού παρακολούθησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Βελέζ, Αουγκούστο Φερνάντες και Έκτορ Καντέρος». Ωστόσο, ο τελευταίος πέρασε ως αλλαγή στο 84ο λεπτό και αγωνίστηκε μόλις για εννέα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Φερνάντες αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, ενώ το τελευταίο διάστημα στη Βελέζ χρησιμοποιείται και ως εσωτερικός αριστερός χαφ. Είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.77, έχει δύο συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής και είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου. Τη σεζόν 2009-10 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σεντ Ετιέν, ενώ η Βελέζ απέκτησε τον Ιούλιο του 2010 το 100% των δικαιωμάτων του από τον ατζέντη Π. Ζαχαβι, μέσω του οποίου ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Φερνάντο Μπελούτσι.

Ο Έκτορ Καντέρος είναι 23 ετών, δύο φορές κι αυτός διεθνής με την ομάδα Ανδρών της Αργεντινής και αγωνίζεται πότε ως κεντρικός χαφ και πότε ως δεξιός μεσοεπιθετικός.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα “Sport” του Βελιγραδίου (δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγε και η βελγική «Het Laatste Nieuws»), ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του 20χρονου αριστερού μέσου Φιλιπ Κόστιτς, ο οποίος όμως ήρθε σε συμφωνία με τη Μπριζ.

Είχαμε προσφορές από τρεις ομάδες, αλλά ο Κόστιτς επέλεξε να συνεχίσει στη Μπριζ και σεβόμαστε την απόφασή του» δήλωσε στον σερβικό Τύπο ο πρόεδρος της Ραντνίτσκι, Ντρ. Λέκιτς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βελιγράδι, για τον νεαρό ποδοσφαιριστή είχαν δείξει ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός, η Πόρτο, η Ουντινέζε, η Ουτρέχτη, ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK