To 10... ο καλός

Ο Ουνάι Έμερι αναμένει νέα (μέσω του Ινιάκι Ιμπάνιεθ) από την Αγγλία, ο Μίτσελ και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θέλουν να τελειώσει καλά η σεζόν για τη Σεβίλλη (με τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα) και τη Γουίγκαν (παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ), αντίστοιχα, και έπειτα να συζητήσουν για το μέλλον τους και στον Ολυμπιακό θεωρούν πως μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους Ισπανούς τεχνικούς.

To 10... ο καλός
marinakis.jpg INTIME SPORTS

Αν δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα στραφούν στην πορτογαλική αγορά. Με πρώτο υποψήφιο τον (ελεύθερο) Ντομίνγκος Πασιένσια και δεύτερο τον Βίτορ Περέιρα της Πόρτο.

Ο Έμερι και ο Ντομίνγκος έχουν αρκετούς υποστηρικτές στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αλλά για να υπάρξει έδαφος και να προχωρήσει κάτι με τον Βάσκο τεχνικό, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Ο 41χρονος προπονητής φέρεται να απασχολεί συλλόγους της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας και η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Το αντίθετο. Όμως, αν δεν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαϊου, τότε θα ξαναμπεί στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, κι ο Ιμπάνιεθ άφησε ανοιχτή την πόρτα (για τον Έμερι) στην επαφή που είχε το περασμένο Σάββατο με τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «δεν πρόκειται να βιαστεί» επισημαίνουν συνεργάτες του, είναι στο στάδιο που «αξιολογεί τις συμβουλές του Ερνέστο Βαλβέρδε» και σε κάθε περίπτωση «θέλει να περιορίσει το ρίσκο». Διότι, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με προπονητή, ο οποίος (όπως όλα δείχνουν) δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από τον Ολυμπιακό.

Ο Λίνεν ήταν ήδη στην ομάδα, όταν ο Μαρινάκης ανέλαβε την ηγεσία του συλλόγου (και ο Γερμανός τεχνικός μετά από ένα μήνα απομακρύνθηκε), ενώ ο Βαλβέρδε είχε περάσει πάλι από το πάγκο του Ολυμπιακού (την περίοδο 2008-09). Ο Ισπανός γνώριζε τη φιλοσοφία του συλλόγου, είχε τον τρόπο να επιβληθεί στα αποδυτήρια και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε εκφράσει από πολύ νωρίς την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί του. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και χρειάζεται πολλή σκέψη, εξέταση όλων των δεδομένων και φυσικά να δοθεί χρόνος στον νέο τεχνικό.

Στην κορυφή Τσάβες και Μασάδο

Κι αν η πρόσληψη προπονητή αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, το δεύτερο είναι η απόκτηση επιτελικού μέσου. Ο 26χρονος Κρίστιαν Τσάβες της Μπόκα Τζούνιορς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των «ερυθρολεύκων», καθώς ο Αργεντινός συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αποτελέσει τον διάδοχο του συμπατριώτη του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Αυτό που του λείπει είναι η ευρωπαϊκή εμπειρία, την οποία διαθέτει ο Πάουλο Μασάδο, ο οποίος απασχόλησε τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Πορτογάλος διεθνής κεντρικός μέσος έχει συμβόλαιο με την Τουλούζ έως το 2015 και οι Γάλλοι φέρεται να ζητούν 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Παρεμπιπτόντως, ο Μασάδο συνυπήρξε για μια σεζόν με τον… Ντομίνγκος Πασιένσια, στη Λεϊρία (2006-07). Είχε δοθεί, τότε, δανεικός από την Πόρτο και σε ηλικία 20 ετών είχε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός σκοπεύει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και εκτός από την επιστροφή των δανεικών Μήτρογλου, Τάτου, Ζαραδούκα και την απόκτηση του Σιόβα, θα επιδιώξει να φέρει κοντά του, τους Σκόνδρα , Βλαχοδήμο και Φορτούνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK