Το… δέκα το καλό

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την συνάντηση Μαρινάκη - Βαλβέρδε, τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού και την προοπτική της νέας χρονιάς. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, για ποιους παίκτες ενδιαφέρεται ο πρωταθλητής Ελλάδας και ποιες είναι οι επιδιώξεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.

Το… δέκα το καλό

"Πρόεδρος και προπονητής συμφώνησαν πως το υπάρχον ρόστερ της ομάδας έχει και το βάθος αλλά και την ποιότητα που χρειάζεται. Μεταγραφή θα γίνει μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό και αυτό μετά τις 10 Ιανουαρίου". Τα παραπάνω τονίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, επίσημα, μετά την χθεσινή (20/12) συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τα μεταγραφικά.

Το… δέκα το καλό

Ξεκάθαρος και ό,τι προκύψει

Υπομονή ως τις δέκα Γενάρη λοιπόν; Όχι ακριβώς. Απλώς την 10η Ιανουαρίου οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ξεκάθαρα μια σειρά από θέματα μπροστά τους. Και εν πολλοίς αυτά θα αποτελέσουν και τον οδηγό για τις κινήσεις τους που όπως έχει αποκαλύψει το Contra.gr μέρες τώρα είναι συγκεκριμένες. «Μιραλάς για δεξιά» η απόλυτη προτεραιότητα. Πορτιέρο αντί του Κοστάνζο. Και Ντιόγκο. Συν ότι άλλη ανάγκη προκύψει μέσα από το… ιατρικό δελτίο.

Τι θα έχει γίνει την δέκατη μέρα του νέου χρόνου; Τι σημαίνει αυτή η ημερομηνία, η οποία κάθε άλλο παρά τυχαία «ανακοινώθηκε». Μέχρι τις 10 Γενάρη, ο Ολυμπιακός κέρδισε δεδομένα χρόνο να… σκαλίσει τη μεταγραφική αγορά ώστε να βρει αυτό το «εξαιρετικό» που ψάχνει. Και η αναζήτηση αφορά στον παίκτη απέναντι στον Μιραλάς. Στο «δεξί φτερό» της επίθεσης.

Μέχρι τότε, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ουσιαστικά θα έχουν ξεκαθαρίσει ποιους παίκτες δεν υπολογίζουν για τη συνέχεια της χρονιάς. Ποιους θα δίνουν με δανεισμό. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει… λαχείο, αλλά έναν παίκτη έτοιμο να βοηθήσει άμεσα είναι πολύ πιθανό να κάνει την επιλογή του, από ρόστερ μεγάλης ομάδας.

Λύση με Κοστάνζο

Μέχρι τότε, θα έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα με τον Φράνκο Κοστάνζο. Έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του, για να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Για να βρεθεί μια λύση. Άρα υπάρχουν 20 ημέρες για να τελειώσει το θέμα αυτό.

Το… δέκα το καλό
kostanso.jpg INTIME SPORTS

Οι γιατροί χειρίζονται με προσοχή και χωρίς βιασύνη την αποκατάσταση του Λιούμπο Φέισα. Και ο Σέρβος έτσι όπως πάει το πράγμα υπολογίζεται ότι θα γυρίσει στις υποχρεώσεις της ομάδας στο διάστημα 15-20 Ιανουαρίου. Μέχρι τις 10 του μήνα λοιπόν αυτό θα είναι ακόμη πιο συγκεκριμένο. Θα έχει φανεί αν ο Φέισα μπορεί να γυρίσει. Αν προκύψει κάποιο νέο απρόοπτο τότε αυτό που είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής έχει άλλη σημασία. Ότι δηλαδή μπορεί όντως ο Ολυμπιακός να ψάξει παίκτη αντί του Φέισα.

Και μην ξεχνάμε και όλους τους άλλους παίκτες της ομάδας που έχουν πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Τον Μακούν κλπ. Στις 10 Γενάρη θα είναι όλα ξεκάθαρα. Άρα και εκεί μπορούν να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις γύρω από την ενίσχυση της ομάδας.

Ο εκλεκτός Ντιόγκο

Λουίς Ντιόγκο. Ολοένα και πλησιάζει. Ο Βραζιλιάνος γυρίζοντας κλείνει τις θέσεις ξένων της ομάδας. Άρα αποκλείει την πιθανότητα άλλης «μη κοινοτικής κίνησης». Ως τις 10 Γενάρη όταν και θα εντοπισθεί ποιος είναι ο εκλεκτός για… απέναντι στον Μιραλάς, θα ξέρουν και οι Πειραιώτες αν χρειάζονται θέση ξένου. Παράλληλα ως τότε μπορεί να έχει προκύψει και ενδιαφέρον από τη Βραζιλία για τον Ντιόγκο. Για ενδεχόμενο νέο δανεισμό του. Που μπορεί να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες στο θέμα αυτό.

Το… δέκα το καλό

Οι αφίξεις

Με Ντιόγκο, αντί-Κοστάνζο και παίκτη δεξία οι ενδεχόμενες αφίξεις στο λιμάνι θα είναι τρεις. Δεδομένα λοιπόν αν συμβεί κάτι τέτοιο θα φύγουν και ισάριθμοί παίκτες. Ο πρώτος είναι ξεκάθαρα ο Γιάννης Ζαραδούκας που πάει δανεικός. Ο δεύτερος θα είναι ο ίδιος ο Κοστάνζο. Και ο τρίτος; Αν βρεθεί παίκτης δεξία, ίσως ένας εκ των Χαβίτο (το πιθανότερο) ή Αμπντούν να δοθούν με δανεισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK