Το βλέμμα του Ζαρντίμ στον Καραγκούνη

Τα βλέμμα του Λεονάρντο Ζαρντίμ σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις του Ολυμπιακού (λογικό είναι να) πέφτει κυρίως στους ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν γνωρίζει πολύ καλά. Ένας εξ΄ αυτών είναι ο βενιαμίν της ερυθρόλευκης αποστολής στην Αυστρία, Βασίλης Καραγκούνης. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης έχει το ρεπορτάζ...

Το βλέμμα του Ζαρντίμ στον Καραγκούνη
INTIME SPORTS

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι εντός του Ολυμπιακού που πιστεύουν πως ο 18χρονος αμυντικός μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη στην προετοιμασία των «ερυθρολεύκων». Υπό την έννοια, ότι αποκτήθηκε από την Ουντινέζε (ήταν αρχηγός της δεύτερης ομάδας) με στόχο να ενισχύσει τους Νέους του Ολυμπιακού ενόψει της διοργάνωσης NextGen Series που ξεκινάει στο τέλος Αυγούστου, αλλά δεν αποκλείεται να πείσει τον Πορτογάλο τεχνικό, να τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ακολουθεί προετοιμασία επαγγελματικής ομάδας. Το έκανε και πέρυσι στην Ουντινέζε, όπου προπονούνταν παρέα με τον Ντι Νατάλε, τον Αρμέρο και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ιταλικού συλλόγου. Αλλά και τρία χρόνια νωρίτερα, όταν στα 15 του, ο Γιώργος Δώνης τον πήρε μαζί του, ακολουθώντας το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ατρόμητου Αθηνών.

Ο Καραγκούνης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη σχολή του Ολυμπιακού στη Λαμία και στους αγώνες χρησιμοποιούνταν κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Στους μικρούς του Ατρόμητου Αθηνών έπαιζε ως στόπερ, αλλά και ως αριστερός μπακ, θέση στην οποία τον δοκίμασε κι ο Δώνης στις προπονήσεις. Την περασμένη σεζόν, χρησιμοποιήθηκε και στα δύο άκρα της άμυνας στη δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε.

Γενικότερα, πρόκειται για έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, από την εικόνα που έχουν από τις πρώτες προπονήσεις, υποστηρίζουν ότι χειρίζεται καλά την μπάλα και με τα δύο πόδια. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα έχει την ευκαιρία το επόμενο δωδεκαήμερο στην Αυστρία να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τον πιτσιρικά, τα οποία θα αποτελέσουν και οδηγό για τη συνέχεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK