Τους έτρεξε με το "καλημέρα" ο Σίλβα

Πρώτη ημέρα προπονήσεων για τον Ολυμπιακό στην Αυστρία. Πολλή μπάλα με το "καλημέρα" από τον Μάρκο Σίλβα.

Μία ημέρα μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, οι ποδοσφαιριστές έκαναν την πρώτη τους επαφή με το γήπεδο. Το πρωί του Σαββάτου (11/7), στις 10:00 διεξήχθη στο γήπεδο του Ζέεφελντ η πρώτη προπόνηση επί Αυστριακού εδάφους.

Μετά από λίγη ώρα χαλαρού τρεξίματος και διατάσεων, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε γκρουπ και άρχισαν να δουλεύουν με την μπάλα στα πόδια. Αυτό το είδος τρεξίματος, μέσα από ασκήσεις με μπάλα, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, με τους ποδοσφαιριστές να "γράφουν" πολλά χιλιόμετρα, δίχως μάλιστα να το... καταλαβαίνουν.

Υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ασκήσεις κατοχής της μπάλας, σωστής κυκλοφορίας και πίεσης προς τον αντίπαλο. Συνέχισαν με αλλαγή παιχνιδιού και ασκήσεις μεταφοράς της μπάλας από τη μία πτέρυγα του γηπέδου στην άλλη, με συνολική κίνηση της επιτιθέμενης ομάδας και άμεσης προσαρμογής της άμυνας επάνω στους επιτιθέμενους.

Ο Μπενίτες ένιωσε ανεπαίσθητες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς - προσαγωγούς (κόπωση από τα εργομετρικά) και ο Ντομίνγκες ταλαιπωρείται από συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (πονόλαιμο και ελαφριά αδιαθεσία) και γυμνάστηκαν πιο συντηρητικά. Η πρώτη προπόνηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και ακολούθως οι παίκτες αποχώρησαν για το ξενοδοχείο, όπου θα ξεκουραστούν. Το απόγευμα η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 (τοπική ώρα).