Βαλβέρδε: "Αναρωτιέμαι γιατί το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο..."

Απογοητευμένος με τα όσα έγιναν στο ντέρμπι και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η ατάκα του: "Εγώ όμω είμαι ξένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για εσάς, πρέπει να κάνατε καλά πράγματα για να γίνει καλύτερο", τα είπε όλα.

Βαλβέρδε: "Αναρωτιέμαι γιατί το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο..."

Για το αν θα παίξει ρόλο στην παραμονή του αυτό που έγινε σήμερα: "Μη ρωτάτε κάτι τέτοιο σήμερα. Θα αποφασίσω όταν έρθει η στιγμή και θα δω όλες τις παραμέτρους. Έχω δει πολλά επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα, αλλά σήμερα ήταν τα πιο ακραία. Εγώ όμως είμαι ξένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για εσάς, πρέπει να κάνατε καλά πράγματα για να γίνει καλύτερο. Δεν είναι η δουλειά μου να παραδώσω μαθήματα γι' αυτά τα πράγματα. Εγώ είμαι εδώ για να απαντήσω για το ποδόσφαιρο".

Για το αν έχει θέση στο "πανηγύρι των τρελών": "Πολλές φορές αναρωτιέμαι, όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τους παίκτες, γιατί το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν σχέση με την κακή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και επηρεάζει την εικόνα και στα γήπεδα. Δεν μου αρέσει καθόλου που χρησιμοποιούν αυτόν τον κόσμο, που είναι άνεργος και έχει προβλήματα, για να γίνουν αυτά τα πράγματα".

Ερνέστο Βαλβέρδε: "Δεν γνωρίζω ακριβώς τι να πω. Υποθέτω πως έχουμε κερδίσει το ματς. Υποθέτω γιατί δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί το ματς.Πριν από ένα χρόνο είχαμε στο γήπεδό μας επεισόδια και δεν ήμουν χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Και τώρα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό να έρχεται κάποιος στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του και διαφορετικό να συμβεί κάτι κακό σε κάποιον αθώο . Περνά ο καιρός και συνεχίζουμε με τα ίδια και έχω μείνει άφωνος. Σήμερα δεν είναι μέρα για να χαρούμε, είτε να κερδίζαμε 1-0, είτε να χάναμε, είτε να ερχόταν ισοπαλία. Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και θα σχολιάσω το ματς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χλιαρό, είχαμε εμείς ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Μακούν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι ομάδες ήταν κρύες και φαινόταν πως όποια σκόραρε θα κέρδιζε το ματς. Το πετύχαμε εμείς και εξελίχθηκε έτσι το ματς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν οι παίκτες γιατί τους απασχολούσε ό,τι συνέβαινε γύρω. Ήταν ένα απαίσιο παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK