Αλαφούζος: "Πρόταση του Καραγκούνη ο Νταμπίζας"

"Ο Καραγκούνης μού πρότεινε τον Νταμπίζα" απολογήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια της ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι το μπάτζετ της ερχόμενης περιόδου για μεταγραφές και συμβόλαια δεν θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Αισιοδοξία για Σαραβάκο, χωρίς Βγενόπουλο το νέο ΔΣ. "Ελάτε να διοικήσετε εσείς", αντέδρασε στην κριτική.

Αλαφούζος: "Πρόταση του Καραγκούνη ο Νταμπίζας"

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα αναδείχθηκαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη διάρκεια της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο "τριφύλλι" μέσα στο καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του "τριφυλλιού", εκτός του ότι φωτογράφισε ως νέο προπονητή του Παναθηναϊκού τον Γιάννη Αναστασίου (απομένουν πλέον οι σχετικές ανακοινώσεις), μίλησε μετά από έντονες πιέσεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για την περίπτωση του Νίκου Νταμπίζα. Χαρακτηριστικά αποκάλυψε ότι " ήταν πρόταση του Γιώργου Καραγκούνη. Φάγαμε ένα μεσημέρι μαζί πριν από ένα μήνα και μου σύστησε έναν ηθικό άνθρωπο τον Νίκο Νταμπιζα. Δεν νομίζω ότι ο Καραγκούνης θα μου πρότεινε κάτι ανήθικο. Για την αποκατάσταση της αλήθειας πάντως είχε πει ότι είναι Άρης και τα δύο αδέρφια του Παναθηναϊκοί". Σημείωσε πάντως ότι αν προσληφθεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Αλαφούζος: "Πρόταση του Καραγκούνη ο Νταμπίζας"

Γι' αυτό προορίζεται άλλωστε ο Δημήτρης Σαραβάκος, για τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος είπε σε "πηγαδάκι" που ακολούθησε με δημοσιογράφους, ότι υπάρχουν συζητήσεις για να έχει ένα ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο Γιάννη Βονόρτας θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ, καθώς " είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά του".

Με μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε επίσης τεράστιες περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά από τα 18 εκατ. για τεχνικό τιμ, μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών θα διατεθούν μάξιμουμ 5 εκατ. ευρώ τη νέα περίοδο, ενώ άλλα τόσα (5 εκατ. ευρώ από τα περυσινά 10) θα είναι τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ. Το συνολικό ψαλίδι δηλαδή ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ!

"Μόνο αν μας φτιάξουν γήπεδο"

Στα των περικοπών λογίζεται και η επιστροφή του "τριφυλλιού" από το Σεπτέμβριο στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, να αυξηθεί η χωρητικότητά του γηπέδου κατά 4.000 καθίσματα (από τις 16.000 στις 20.000). Δήλωσε μάλιστα την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να μείνει για πάντα εκεί, εκτός κι αν " μας κατασκευάσουν νέο γήπεδο, για το οποίο δεν θα πούμε όχι".

Αλαφούζος: "Πρόταση του Καραγκούνη ο Νταμπίζας"
leoforos.jpg INTIME SPORTS

Χωρίς Βγενόπουλο - Πολέμη

Κατά τ' άλλα ψηφίστηκε η προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, στην οποία θα έχουν προτεραιότητα οι παλαιοί μέτοχοι για δύο μήνες, ενώ ο επόμενος θα ανήκει σε νέους επενδυτές. Κατά τον Γιάννη Αλαφούζο ένας μη μέτοχος έχει ήδη δώσει χρήματα για τη συμμετοχή του στη διαδικασία, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στην αύξηση. Ήδη μάλιστα απέσυραν τους εκπροσώπους τους από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, στελέχη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Από 20 τα μέλη έγιναν 11 και τέθηκαν εκτός σχήματος οι Δομάζος, Αντωνιάδης και Ελευθεράκης. Ο μόνος εκ των παλαιμάχων που διατήρησε τη θέση του είναι ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Το αν ο Γιάννης Αλαφούζος βρει συμπαίκτη, θα φανεί μέσα στο καλοκαίρι.

Αλαφούζος: "Πρόταση του Καραγκούνη ο Νταμπίζας"

"Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν βοήθησε"

Τέλος όταν ο Αλαφούζος δέχθηκε τις επικρίσεις μικρομετόχων για τη διοίκηση, αποκρίθηκε απογοητευμένος ότι " εγώ αυτό μπορώ να κάνω, ελάτε εσείς αν θέλετε. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν βοήθησε".

Διαβάστε επίσης:

Τη live συζήτηση με τον Δημήτρη Κριτή

News 24/7

24MEDIA NETWORK