ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να οδεύει προς την ΑΕΚ, το Contra.gr συγκρίνει τον Βέλγο επιθετικό με τον Όμρι Άλτμαν, που όλα δείχνουν πως θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Πιο δημιουργικός και ποιοτικός ο Ισραηλινός, τι θα χάσει όμως το "τριφύλλι" μετά την αποχώρηση του "Κλώνα" (photos).

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν
klonaridis altman

Οι “πράσινοι” φαίνεται πως ήδη έχουν βρει στο πρόσωπο του Όμρι Άλτμαν τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Βίκτορα Κλωναρίδη. Το Contra.gr συνέκρινε τα πεπραγμένα των δυο την χρονιά που μας πέρασε. Ο Ισραηλινός μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα σε αρκετούς τομείς αντί του Έλληνα και η στατιστική υπηρεσία, μαζί με όλους τους θερμικούς χάρτες που “προδίνουν” την κίνηση των παικτών,δίνουν τις απαντήσεις...

Η ΠΡΩΤΗ ”ΓΝΩΡΙΜΙΑ”

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Ο Άλτμαν χρησιμοποιήθηκε πέρυσι σε, ούτε λίγο ούτε πολύ, έξι διαφορετικούς ρόλους, με κύριο αυτόν του επιθετικού. Ο λόγος για τους οποίους έχει τοποθετηθεί και εκτός περιοχής είναι διότι το 28% των κινήσεών του μέσα στο γήπεδο είναι η ατομική ενέργεια. Συνήθως, μετά από αυτή, ο Άλτμαν τελειώνει τη φάση που δημιουργεί, καθώς το 26% των ενεργειών του μέσα στο γήπεδο είναι το σουτ και μόλις το 13% η πάσα.

Ο Ισραηλινός έρχεται ως αντικαταστάτης του Κλωναρίδη και πλέον ακολουθεί η σύγκριση των πεπραγμένων των δυο παικτών κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, ο μεν στην Χάποελ Τελ Αβιβ, ο δε στον Παναθηναϊκό.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΛΤΜΑΝ, ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Ο συνολικός θερμικός χάρτης των δυο παικτών μαρτυρά και τον χώρο στον οποίο κινούνται για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Άλτμαν πατάει κυρίως στην αριστερή πλευρά, ενώ ο Κλωναρίδης βρίσκεται συνήθως στα δεξιά. Ο Ισραηλινός είχε καταγράψει 2665 ενέργειες (80.9 μέσο όρο ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 68% ενώ ο Κλωναρίδης είχε από την πλευρά του 1335 (72,8 μέσο όρο ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 53%.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Αμφότεροι έκλεισαν την χρονιά έχοντας κατά μέσο όρο 2,3 σουτ ανά 90 λεπτά αγώνα, όμως ο Άλτμαν, έχοντας μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, είχε και περισσότερες τελικές προσπάθειες. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός είχε 77 έναντι 42 του Κλωναρίδη.

Από αυτές τις προσπάθειες, ο Αλτμάν είδε το 43% να είναι ενός εστίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του Κλωναρίδη ήταν στο 51%. Ο χάρτης κατανομής της κατάληξης των τελικών προσπαθειών εντός εστίας είναι αυτός που ακολουθεί.

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

ΑΛΤΜΑΝ Ο... ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Στον επιθετικό τομέα, ο Άλτμαν είναι ο παίκτης που ψάχνει συνεχώς το τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα στην τελευταία γραμμή του αντιπάλου. Ο θερμικός χάρτης που καταγράφει τις επιθετικές μονομαχίες δείχνει ξεκάθαρα την υπεροχή του Ιρσαηλινού σε αυτό το τομέα έναντι του Κλωναρίδη.

Ο Άλτμαν είχε 319 μονομαχίες (9,7 ανά 90λεπτο) την περσινή σεζόν, με ποσοστό επιτυχίας στο 76%, ενώ ο Κλωναρίδης είχε 90 μονομαχίες (4,9 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 62%. Σε επίπεδο τρίπλας, ο Άλτμαν επιχείρησε 196 σε αντίπαλο, με ποσοστό επιτυχίας στο 81% και ο Κλωναρίδης 103 με ποσοστό επιτυχίας στο 68%.

ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Σε επίπεδο γεμισμάτων, ο Άλτμαν υπερτερεί σε επίπεδο ποιότητας έναντι του Κλωναρίδη. Ο Άλτμαν μέτρησε 52 γεμίσματα (καταγεγραμμένα και από τις δυο πλευρές) με ποσοστό επιτυχίας στο 37%, ενώ ο Κλωναρίδης είχε 36 γεμίσματα με ποσοστό επιτυχίας στο 28%.

ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΣΑ

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο ο Άλτμαν διαφέρει του Κλωναρίδη (και είναι και πιο αποδοτικός) έχει να κάνει με τις μακρινές μεταβιβάσεις. Ο Ιρσαηλινός πέρυσι μέτρησε 42 μακρινές πάσες έναντι 11 του Κλωναρίδη, με το ποσοστό επιτυχίας του να φτάνει το 64%, έναντι 45% του Κλωναρίδη.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Σε αντίθεση με τον Κλωναρίδη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει στα πόδια του Άλτμαν, έναν επιπλέον εκτελεστή στημένων φάσεων. Τα ποσοστά επιτυχίας του είναι στο 29% στις απ' ευθείας εκτελέσεις φάουλ (να βρει εστία) στο 38% στα φάουλ με γέμισμα και στο 53% στα κόρνερ (πετυχημένη εκτέλεση είναι αυτή με την οποία βρίσκει συμπαίκτη του).

ANALYSIS: Κλωναρίδης VS Άλτμαν

Με βάση όλα όσα καταγράφηκαν, ο Άλτμαν φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε περισσότερους τομείς από ότι ο Κλωναρίδης, καθώς έχει στο παιχνίδι του την δημιουργία φάσεων, εκτός από το τελείωμα, γεγονός που του δίνει πόντους όσον αφορά την παρουσία του έξω από τη μεγάλη περιοχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK