Αναστασίου: "Μην με ρωτήσετε που θα φτάσουμε..."

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιάννης Αναστασίου παρά τη μεγάλη νίκη επί του Αστέρα στη Λεωφόρου, ζητώντας από τους πάντες να κρατήσουν κάτω το κεφάλι.

Αναστασίου: "Μην με ρωτήσετε που θα φτάσουμε..."

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: " Έγινε ένα όμορφο ματς και βοήθησε και ο Αστέρας σε αυτό. Είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και μας έδωσε τη δυνατότητα να δείξουμε όσα δουλεύουμε από το καλοκαίρι. Αρχίσαμε καλά, είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεν κάναμε τη μεγάλη φάση, γιατί η τελική επιλογή έπρεπε να είναι καλύτερη με τον Κλωναρίδη και τον Μπεργκ. Στην άμυνα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Κάναμε κάποια λάθη στις πάσες αλλά είχαμε πολλή καλή αντίδραση και παίρναμε γρήγορα τη μπάλα. Στο β’ μέρος ήταν καλύτεροι πιέσαμε πιο ψηλά και πιο οργανωμένα και δικαιούμασταν τη νίκη.

Ο Μπεργκ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και του αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί πέτυχε ένα προσωπικό γκολ. Δυστυχώς, δεχτήκαμε αμέσως την ισοφάριση, όμως αντιδράσαμε σωστά και δεν καταρρεύσαμε. Μετά βάλαμε τον Φιγκερόα, επειδή θέλαμε παίκτη στην περιοχή για να τελειώσει τις φάσεις. Αυτό έγινε στη σέντρα του Λαγού και ο Λουτσιάνο έδειξε τη μεγάλη κλάση του. Αυτά τα γκολ, καθώς η αίσθηση που έχουν αυτοί που τα πετυχαίνουν, είναι που ξεχωρίζουν τους μεγάλους επιθετικούς. Μετά δεν σταματήσαμε, είχαμε σωστή συμπεριφορά, κρατήσαμε τις θέσεις μας και δεν αφήσαμε τον Αστέρα να μας απειλήσει.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο, βοήθησε την ομάδα και δεν είχαμε ακραίες συμπεριφορές. Η Λεωφόρος είναι η έδρα μας και μας δίνει μεγάλη ώθηση σε κάθε παιχνίδι. Εκ μέρους της ομάδας, θέλω να παρακαλέσω όσους έρχονται στο γήπεδο να βοηθάνε την ομάδα και να αποφεύγουν τις ακραίες συμπεριφορές και αν κάποιος δίπλα τους παρεκτρέπεται, να τον συνεφέρουν.

Είχαμε τρία εντός έδρας ματς σε 8 μέρες και κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Τώρα ωριμάζει, διαμορφώνει χαρακτήρα και σε κάθε ματς θα γινόμαστε καλύτεροι. Μην με ρωτήσετε που θα φτάσουμε. Ο στόχος μας είναι η νίκη κάθε Κυριακή. Τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Είναι ευχάριστο που η ομάδα αντιδρά σωστά αλλά πρέπει να περιορίσουμε τα ανόητα λάθη που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής.

Η αντίδραση άρχισε από το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Δείξαμε χαρακτήρα. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, αυτά τα παιδιά θα βελτιώνονται. Είναι αδύνατον να μην βελτιωθούν με τόση δουλειά που κάνουν. Όσοι ήσασταν στην προετοιμασία το είδατε, την ίδια δουλειά κάνουμε κάθε μέρα στο Απήλιον. Η άνοδος του Μπεργκ, του Σίλντεφελντ, του Φιγκερόα που ξέρει την ομάδα, του Πράνιτς έχουν βοηθήσει να δείξει η ομάδα άλλο πρόσωπο. Μόλις ανέβει περισσότερο και ο Ζέκα, ο Μέντες και ο Μπαϊράμι, θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά θα πιστέψουν πιο πολύ στους εαυτούς τους και αυτό θα είναι πολύ θετικό.

Αυτό που είπα για τον κόσμο, αυτό πιστεύω. Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα, ούτε η ομάδα φοβάται κανένα. Έχω παίξει σε άδειες κερκίδες, ξέρω πως είναι το συναίσθημα και θέλω να το αποφύγω. Δεν θέλω να το ξαναζήσω ως προπονητής. Δεν φοβάμαι τίποτα, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και δεν φοβόμαστε κανένα.

Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε ένα άτομο. Παίζει όποιος πιστεύω ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι. Δεν κάνουμε διακρίσεις, το έχουμε αποδείξει.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες. Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά για να φτάσουν σε ένα επίπεδο. Ξέρουν ποια φανέλα φοράνε και δουλεύουν για να πάνε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Στη διάρκεια του ματς αλλάζουμε την τακτική μας και οι παίκτες προσαρμόζονται αμέσως. Δεν παρατηρείται καμία διαφορά και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK