Αναστασίου: "Το μυαλό μας στα πλέι οφ"

Ο Γιάννης Αναστασίου υποστήριξε ότι η αλλαγή στην διάταξη της ομάδας μετά το 30' έγειρε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε για την μεταγραφή του Λοντ, τον "καυτό" Καρέλη και την κατάσταση Μπεργκ, Πέτριτς.

Αναστασίου: "Το μυαλό μας στα πλέι οφ"

"Τελευταίο ματς της σεζόν απέναντι σε μια ομάδα που στα μεγάλα παιχνίδια δεν είχε χάσει, αρκετά επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση και δεχτήκαμε ένα γκολ ακριβώς όπως κάνει ο ΠΑΣ στα παιχνίδια του. Δεν είχαμε καλή αντίδραση μετά το γκολ χαλαρώσαμε και μετά το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε μέχρι το 30'.

Αλλάξαμε τον σχηματισμό και νομίζω ότι φέραμε το ματς στα ίσια, σημειώσαμε δυο γκολ και γίναμε το αφεντικό του αγώνα, δώσαμε χρόνο συμμετοχές σε πολλά παιδιά ενόψει πλέι οφ και δείξαμε ότι σε επίπεδο αγωνιστικό ξεπεράσαμε την κοιλιά που είχαμε αλλά παράλληλα δείξαμε ότι έχουμε την φυσική κατάσταση παρότι είναι το τέλος της σεζόν και την ψυχολογική κατάσταση που ήμασταν να πάρουμε το ματς. Καθαρίσαμε τον αντίπαλο μας και ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τα πλει οφ", είπε αρχικά ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την μεταγραφή του Λουντ καθώς είναι κλεισμένος ο παίκτης;

"Ο Λουντ είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούσαμε. Είναι εξελίξιμος και με καλή νοοτροπία. Έχει στοιχεία πολύ καλά για να αγωνιστεί σαν εσωτερικό χαφ, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και πατάει περιοχή και από τη στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα να τον αποκτήσουμε είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για εμάς. Ένας παίκτης με προοπτική και μπορεί το κλαμπ στο μέλλον να πάρει πολλά απ' αυτόν".

Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται ενόψει πλέι οφ οι Μπεργκ, Πέτριτς;

"Ο Μπεργκ έκανε κανονικά σήμερα και λογικά από την Τρίτη θα κάνει με την ομάδα. Προληπτικά έκανε κάποιες εξετάσεις, δεν θα είναι στο επίπεδο να παίξει σε συνεχόμενα παιχνίδια και να πάρουμε το μάξιμουμ. Και ο Μλάντεν νοιώθει καλά από την Τρίτη θα μπει στο πρόγραμμα. Είναι μια διαδικασία επίπονη και ψυχοφθόρα με έξι ματς σε 17 ημέρες. Είναι κάτι δύσκολο αλλά η ομάδα έχει δείξει ότι έχει βάθος".

Το γεγονός ότι ακόμα δεν ξέρουμε την έναρξη των πλέι οφ πως το κρίνεται; Είναι καλό να πάει τρεις μέρες πίσω για να έχετε περισσότερο χρόνο για την αποθεραπεία κάποιων παικτών ή κακό λόγω των συνθηκών που θα υπάρχουν;

"Το θεωρώ καταρχήν... τη λέξη βάλτε την εσείς τι να πω εγώ. Προσπαθούμε εδώ και δυο μήνες να ξέρουμε τις πιθανές ημερομηνίες για να δούμε το πρόγραμμα και δεν ξέρουμε τίποτα. Βρισκόμαστε στον αέρα καθώς η λίγκα δεν ξέρει πότε θα γίνουν τα πλέι οφ, η ΕΠΟ πότε θα γίνει ο τελικός. Σε καμία οργανωμένη χώρα δεν γίνεται αυτό, υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες, αυτές είναι και τελείωσε. Πως να κάνεις ένα προγραμματισμό και ένα σχεδιασμό; Θέλοντας και μη θα περιμένουμε την Τρίτη την κλήρωση και να προσαρμοστούμε και να συμβαδίσουμε με όσα μας πουν και τον ερασιτεχνισμό".

Ο Ζέκα στο ματς με την Κέρκυρα δεν πήρε κάρτα και τώρα μπαίνει στα πλέι οφ όντας στο όριο γιατί έγινε αυτό;

"Πρώτα από όλα δεν υπήρχε καμία σκέψη στην Κέρκυρα ο Ζέκα να πάρει κάρτα. Σίγουρα θα είναι ρίσκο αλλά εκεί που την δέχτηκε την ένατη και πάλι θα έχανε ένα ματς τον πλέι οφ. Πιστεύω ότι είναι επαγγελματίας και ένας έξυπνος παίκτης αν και αρκετές από τις κάρτες που πήρε ήταν χαζές. Είναι ένας σημαντικός παίκτης, θα προσέξει, αλλά αν πάρει κάποια κάρτα θα κοιτάξουμε να προσαρμοστούμε".

Πως άλλαξε η εικόνα σας στο δεύτερο μέρος;

"Ο ΠΑΣ έπαιζε γρήγορα όταν κέρδιζε την μπάλα και εμείς χάναμε τις θέσεις μας γιατί τα μπακ ανέβαιναν πολύ και δεν είχαμε ισορροπία. Με τον Λαγό να βγαίνει στα πλάγια για να καλύπτει το κενό και στο κέντρο να έχουμε πρόβλημα καθώς το τρανζίσιον που είχαμε δεν ήταν αυτό που έπρεπε.

Μετά το 30' αλλάξαμε την διάταξη μας βάλαμε δυο χαφ στο κέντρο με τον Ζέκα και τον Λαγό και εκεί μπορεί να έφευγαν τα μπακ πιο ψηλά αλλά είχαμε καλύτερη ισορροπία καθώς πάντα είχαμε τέσσερα άτομα πίσω από την μπάλα και κλείσαμε καλύτερα τους χώρους και κάναμε πιο εύκολη την δουλειάς μας καθώς βγάζαμε ελεύθερους παίκτες και εκμεταλλευτήκαμε τα κενά διαστήματα ανάμεσα στις γραμμές και την ποιότητα των παικτών που το πρώτο τους κοντρόλ είναι πάντα μπροστά να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα μας".

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Καρέλη που κλείνει την κανονική διάρκεια με όσα γκολ έχει και ο Μπέργκ και μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό τόσο αν παραμείνει όσο και με ενδεχόμενη πώληση του;

"Αυτό είναι κάτι που θα απαντήσει η διοίκηση βασικά. Στόχος μας από πέρυσι ήταν να δώσουμε χρόνο σε παιδιά που έχουν θέληση, διάθεση και από τη στιγμή που παίζεις σε ένα τέτοιο κλαμπ και βάζεις να παίξουν τόσοι νέοι ποντάραμε στο γεγονός τις εξέλιξης τους και ότι κάποιοι θα προχωρήσουν.

Ο Νικόλας φέτος έχει κάνει μια εκπληκτική σεζόν, σε πολλά ματς σήκωσε το βάρος στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουν όλες οι μεγάλες ομάδες, είναι δυνατός, γρήγορος και μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα πλάγια δίνει την πολυτέλεια στον προπονητή να τον χρησιμοποιήσει όπου θέλει.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον, να δούμε τι ενδιαφέρον θα υπάρχει και σε τι κατάσταση θα είναι το κλαμπ ώστε να εξελισσόμαστε και να παράγουμε παίκτες, τον επόμενο Καρέλη, θα είναι κάτι παραπάνω από welcome".

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός ενόψει πλέι οφ;

"Θα έλεγα ότι κάποιες στιγμές χάνουμε το μυαλό μας, την αυτοσυγκέντρωση μας. Δεν είναι καλές οι επιλογές μας και δημιουργούμε χωρίς λόγο έναν εκνευρισμό και χάνουμε την ηρεμία μας. Πιστεύω ενόψει πλέι οφ και ότι στα μεγάλα ματς είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν φοβόμαστε κανέναν και έχουμε μια διαφορετική εικόνα. Σαν ομάδα έχουμε ωριμάσει και συνεχίζουμε ακόμα. Αν έχουμε αυτοσυγκέντρωση θα πάρουμε την πρώτη θέση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK