Αντάλλαξαν e-mail οι δικηγόροι του πρίγκιπα και του Βαρδινογιάννη

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και του Γιάννη Βαρδινογιάννη αντάλλαξαν e-mail τη Δευτέρα. Η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας είναι το επόμενο βήμα και η καταβολή της εγγυητικής των 20 εκ. ευρώ το σημείο κλειδί για να περάσει στα χέρια του Σαουδάραβα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αντάλλαξαν e-mail οι δικηγόροι του πρίγκιπα και του Βαρδινογιάννη

Μετά από 10 μέρες οι δικηγόροι του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και του Γιάννη Βαρδινογιάννη μίλησαν τη Δευτέρα και αντάλλαξαν e-mail. Η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας (Memorandum of Understanding) είναι το επόμενο βήμα και η καταβολή της εγγυητικής των 20 εκ. ευρώ το σημείο κλειδί για να περάσει στα χέρια του Σαουδάραβα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ που ήρθε με ηλεκτρονική μορφή, απεστάλη στην πλευρά Βαρδινογιάννη τη Δευτέρα και οι δικηγόροι των δύο πλευρών έπιασαν ξανά δουλειά μετά από 10 μέρες.

Το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή του M.O.U. (Memorandum of Understanding), δηλαδή του μνημονίου συμφωνίας από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, το οποίο δεν δεσμεύει κανέναν, όμως, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ θέλει να έχει υπογραφεί μέχρι την Πέμπτη το μνημόνιο προκειμένου να έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα για να μιλήσει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και για να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αναβάλει το ταξίδι του στην Ελλάδα για την ερχόμενη εβδομάδα. Το σημείο κλειδί, πάντως, είναι η καταβολή της εγγυητικής των 20 εκ. ευρώ που ζητά η πλευρά Βαρδινογιάννη και εφόσον γίνει αυτό, ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο μεταξύ, η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων δεν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας λόγω έλλειψης απαρτίας και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα αποφασιστεί το πότε θα γίνει η τρίτη και τελευταία Γ.Σ.

Παράλληλα στο Δ.Σ. θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος η υπόθεση με την πρόταση της Arboris Capital. Η συμβουλευτική εταιρεία από το Αμπου Ντάμπι ζητά να πάρει εξουσιοδότηση από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να βρει επενδυτή για το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ.

Το τωρινό Δ.Σ. παραμένει σε ισχύ με 13 μέλη, αν και το κατασταστικό προβλέπει 20 μέλη και ενδεχομένως να αναζητηθεί φόρμουλα για να αντικατασταθούν τα 7 μέλη που έχουν παραιτηθεί.

Θέμα πρωτοδικείου θα τεθεί εφόσον η τρίτη γενική συνέλευση δεν καταφέρει να εκλέξει νέο Δ.Σ και στη συνέχεια παραιτηθούν τουλάχιστον 3 μέλη του τωρινού Δ.Σ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK