"Άσοι" στο μανίκι του Αναστασίου

Πέρα από την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο Γκνιεβίνο, ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος γι' ακόμη ένα λόγο, ο οποίος σχετίζεται με την κατάσταση που βρίσκονται οι νεαροί τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού.

"Άσοι" στο μανίκι του Αναστασίου

Ο Στέφανος Καπίνο έχει εξασφαλίσει άδεια για να ξεκουραστεί, ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης τέθηκε νοκ άουτ εξαιτίας μια φλεγμονής στα δάχτυλα του ποδιού και θα επιστρέψει δριμύτερος σε μια-δυο μέρες.

Η "παλιοσειρά" του Παναθηναϊκού αποτελεί πολύ σημαντική μονάδα για την ομάδα γιατί με την εμπειρία και τις συμβουλές του, ουσιαστικά τελεί και χρέη προπονητή στο γήπεδο και τις προπονήσεις. Χώρια, βέβαια, ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους.

Όπου νεώτεροι βάλτε τους Κώστα Κότσαρη (ρούκι σε προετοιμασία) και Αλέξανδρο Ταμπάκη. Εξαιρετικής δυσκολίας επεμβάσεις, βγάζουν δύσκολες φάσεις -με εντυπωσιακό ενίοτε τρόπο- στα τελειώματα που επιχειρούν οι συμπαίκτες τους. Δείχνουν πως έχουν δίψα για διάκριση, πολλά προσόντα και το μέλλον τους ανήκει, αρκεί να δουλέψουν με ταπεινότητα όπως τώρα.

Παραδοσιακά το "τριφύλλι" έβγαζε από τις ακαδημίες του αξιόλογους γκολκίπερ και η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του εστιάζει στη βελτίωση των όποιων αδυναμιών διακρίνει ατομικά και με πολύ μεθοδική δουλειά θωρακίζει ουσιαστικά τα "πράσινα" μετόπισθεν... Παράλληλα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι ψυχολογία που μετράει για αυτή την "ευαίσθητη" θέση. Τα μπράβο και οι επιβραβεύσεις μοιράζονται όχι εύκολα, αλλά με δίκαιο τρόπο.

Το Contra.gr παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τις προπονήσεις στο Γκνιεβίνο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της εκγύμνασης των κίπερς αναλαμβάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων, άπαντες όμως εντάσσονται και στη συνολική εκγύμναση, σε υψηλούς ρυθμούς που εφαρμόζει ο Γιούσεφ Φος. Φυσικά συμμετέχουν στα οικογενειακά διτέρματα, όπου και εφαρμόζουν όσα διδάσκονται σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση.

Το βάρος πέφτει στην εξάσκηση των αντανακλαστικών. Είτε σε προπόνηση με μπαλάκια αλά Νάβας, είτε συνεχή σουτ από κοντινή απόσταση. Ακόμη και πετάγματα της μπάλας με τα χέρια από απόσταση αναπνοής δουλεύουν και καλλιεργούν τα ρεφλέξ τους.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τις εξόδους. Ουκ ολίγες ασκήσεις και χρόνο έχει καταναλώσει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης για να ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία οι άσοι του "τριφυλλιού". Οι οδηγίες σαφείς. "Πρώτα εκτίμησε τη φάση, μετά βγες", τους συνιστά κάθε τρεις και λίγο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK