Come back ή έξοδος για Κουτρουμπή

Η σχέση Παναθηναϊκού - Κουτρουμπή δεν είναι αυτό που λέμε ευθεία γραμμή. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Αρκετά πιο πάνω από το μέσο όρο των σκαμπανεβασμάτων τέτοιων επαγγελματικών σχέσεων. Και σίγουρα σε αυτό έχει παίξει ρόλο και ο εξωστρεφής χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή.

Come back ή έξοδος για Κουτρουμπή

Δεν έφτασε όμως ποτέ σε οριακές καταστάσεις, αν και τη δεδομένη στιγμή καταγράφει ιστορικό χαμηλό. Ο Κουτρουμπής έχει αγωνιστεί μόλις 12 λεπτά τις τελευταίες 8 αγωνιστικές (στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη αντικατέστησε τον Ταυλαρίδη) και δεν είναι μόνο θέμα της ίωσης ή κάποιων μυϊκών μικροενοχλήσεων που τον ταλαιπώρησαν ενδιάμεσα.

Μετά την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη για το κέντρο άμυνας, η προσπάθεια του Κουτρουμπή στο "Γ. Καλαφάτης" δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και τα παράπονα χαρακτηρίζονται δικαιολογημένα.

Αποκορύφωμα αυτής της ενόχλησης εκ μέρους της τεχνικής ηγεσίας ήταν και ο αποκλεισμός του από την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό. Μία κίνηση που ερμηνεύεται -και σωστά- ως μήνυμα προς τον ποδοσφαιριστή, να εντείνει τις προσπάθειές του, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Οι παρατηρήσεις από τον Βόκολο

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φορές μέχρι σήμερα ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" Λεωνίδας Βόκολος έχει καλέσει στο γραφείο του τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, για να αναζητήσει τα αίτια της "ελεύθερης πτώσης" που καταγράφει ο Κουτρουμπής στις προπονήσεις στο Κορωπί.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βόκολος, που διέκρινε σημάδια παραίτησης του ποδοσφαιριστή από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο μετά την απόκτηση Ταυλαρίδη, ήταν κάθετος στις τοποθετήσεις του, οι οποίες είχαν περισσότερο τον χαρακτήρα προτροπών.

Come back ή έξοδος για Κουτρουμπή

" Η απόκτηση του Στάθη δεν αποτελεί φρένο στην εξέλιξή σου, αλλά μια ευκαιρία για να κερδίσεις πράγματα και να ολοκληρώσεις το παιχνίδι σου. Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά πάνω σου, αλλά η ανταπόκρισή σου στα νέα δεδομένα είναι απογοητευτική. Περιμένω να ανεβάσεις ρυθμούς στις προπονήσεις και να θέσεις άμεσα υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα", λέγεται ότι ήταν η κεντρική ιδέα των όσων είπε ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων", αλλά περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, δεν έχει δει τα σημάδια αντίδρασης που ανέμενε.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, για το θέμα ενημερώθηκαν και οι μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον Λεωνίδα Βόκολο, όταν και υπέγραψαν την επέκταση της συνεργασίας με τον Χρήστο Δώνη, τον οποίον επίσης εκπροσωπούν.

"Θα μιλήσουμε το καλοκαίρι"

Το συμβόλαιο του Γιώργου Κουτρουμπή είναι από τα ελάχιστα που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2016 και δεν υπάρχουν πληροφορίες περί προσέγγισης των δύο πλευρών προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασής του. Αυτό έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι υπήρξε πιθανότατα άρνηση εκ μέρους του ποδοσφαιριστή σε πρόταση ανανέωσης, με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της στάσης του Παναθηναϊκού απέναντί του.

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Κουτρουμπή, Νίκο Κλιτσίδη, ωστόσο ο αδειοδοτημένος από τη FIFA, Έλληνας μάνατζερ, δεν θέλησε να συζητήσει λεπτομέρειες αυτής της σχέσης, παρά μόνο διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε αδιέξοδο.

" Δεν υπήρξε καμία απολύτως κουβέντα περί νέου συμβολαίου μέχρι σήμερα, αλλά περιμένουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί το καλοκαίρι", ήταν οι μοναδικές κουβέντες, που τουλάχιστον αποκλείουν κάθε σενάριο ρήξης στη συνεργασία.

Ή τώρα ή ποτέ

Μπαίνοντας πλέον σε εποχή τελικής ευθείας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, είναι βέβαιο ότι οι "πράσινοι" περιμένουν ετοιμοπόλεμο τον Κουτρουμπή, για να αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Αρχής γενομένης -ει δυνατόν- από το κυριακάτικο παιχνίδι στο Ηράκλειο, στο οποίο ο Ταυλαρίδης θα εκτίσει τη δεύτερη ημέρα της ποινής για τη συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών (την πρώτη εξέτισε στο παιχνίδι που δεν έγινε με τη Νίκη Βόλου).

Μάλιστα ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός έχει ήδη δεχτεί την όγδοη εφετινή στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και στις δύο επόμενες θα πρέπει και πάλι να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για δύο αγώνες. Στις έξι κίτρινες κάρτες βρίσκεται ο Γκόρντον Σίλντενφελντ (από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη) και στην επόμενη θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών.

Come back ή έξοδος για Κουτρουμπή
INTIME SPORTS

Ευκαιρίες λοιπόν θα υπάρξουν ούτως ή άλλως και είναι στο χέρι του Κουτρουμπή να αδράξει την ευκαιρία. Και να κάνει το come back υποχρεώνοντας τους συμπαίκτες του να μιλήσουν και πάλι για εκείνον. Όπως για παράδειγμα ο Λουκ Στιλ, που μετά το παιχνίδι της Τούμπας, δεν είχε τσιγκουνευτεί τα θετικά σχόλια, επισημαίνοντας τότε: " Νομίζω ότι και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί μας, αλλά ιδιαίτερα ο Κουτρουμπής, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση. Δεν είχε μόνο επιθετικότητα αλλά και ηρεμία, κάτι που μόνο οι παγκόσμιας κλάσης παίκτες συνήθως διαθέτουν. Νομίζω ότι έδειξε σε όλη την Ελλάδα και σε όσους είδαν τον αγώνα στην Ευρώπη πόσο καλός παίκτης είναι".

Διαφορετικά, θα πρέπει και οι δύο πλευρές να αναζητήσουν το καλοκαίρι διέξοδο. Ο ποδοσφαιριστής για να βρει χρόνο συμμετοχής σε διαφορετικό περιβάλλον και ο σύλλογος για να μην απεμπολήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο, χωρίς αντίτιμο, με δεδομένο ότι το ισχύον συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016.

Κάτι που θα μπορούσε να είχε συμβεί από πέρσι, αν όντως ο Παναθηναϊκός δεν επένδυε στο ταλέντο του Κουτρουμπή. Τότε που υπήρξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον, αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ σε επίσημη πρόταση μετά την κοστολόγηση του ποδοσφαιριστή από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK