Δάσκαλος ο Ρούτερ

Ο Στιβ Ρούτερ έκανε μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αναφορικά με το παιχνίδι στα άκρα και η προπόνηση θύμισε σχολική τάξη!

Δάσκαλος ο Ρούτερ

Το κυριότερο , πάντως, μέρος του μαθήματος και το ειδικό βάρος έπεσε στην τακτική. Απλωμένοι στο χόρτο οι παίκτες άκουγαν με θρησκευτική ευλάβεια τον Ρούτερ να ξεδιπλώνει τις γνώσεις του. Με τον Αναστασίου να βάζει επεξηγηματικά το κερασάκι στην τούρτα, όταν το έκρινε απαραίτητο. Βασικός στόχος να κατανοήσουν το πως αμύνονται τα μπακ αλλά και πως συνεπικουρούν οι ακραίοι χαφ στο ανασταλτικό κομμάτι.

Μάλιστα ο Άγγλος προπονητής έφερα σαν παράδειγμα σε κάποια φάση, γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο από λανθασμένη αμυντική συμπεριφορά. Αυτό που ζητούσε έντονα ήταν είτε ο Καρέλης, είτε οι Κλωναρίδης και Ντίνας να ντουμπλάρουν αμυντικά τους φουλ μπακ, μην αφήνοντας τους εκτιθέμενους στις διαθέσεις των αντιπάλων. Επίσης απαιτούσαν να μην ξεχνούν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα όταν οι αντίπαλοι έχουν τη μπάλα. Με τους γκρι να πρεσάρουν πολύ ψηλά τους πορτοκαλί και τους Ρούτερ - Αναστασίου να σταματούν τέσσερις φορές την προπόνηση για ταχύρυθμα σεμινάρια...

Ο Ρούτερ δίδαξε και την αμυντική συμπεριφορά που πρέπει να βγάζουν στον αγώνα οι μπακ σε συνθήκες πίεσης. Όταν για παράδειγμα η μπάλα βρισκόταν στα πόδια του αριστερού μπακ που μπορούσε να βρει με μεγάλη μπάλα - διαγώνια δεξιά - κάποιο αμαρκάριστο συμπαίκτη του, ο αμυντικός απέναντι που βρισκόταν σε θέση άμυνας στη μεσαία γραμμή, όφειλε να δίνει βάθος προκειμένου να μην δεχτεί κάποια πάσα στην πλάτη του. Σε αυτόν τον τομέα ιδιαίτερη ανάλυση έγινε προς τον Νάνο .

Ο Ισπανός συνέκλινε στον άξονα να μαρκάρει το μέσο αλλά ξεχνούσε αμαρκάριστο το προωθημένο δεξί μπακ του αντιπάλου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να δεχτεί κάποια πάσα σε κόντρα επίθεση Συχνά πυκνά ο Γιάννης Αναστασίου που άφησε το κομμάτι τακτική στον Ρούτερ έκανε παρεμβάσεις εξηγώντας στους παίκτες που αμύνονταν πως πρέπει να πρεσάρουν ψηλά και σε αυτούς που είχαν την μπάλα πως πρέπει τάχιστα να αναπτύσσονται από τις πτέρυγες, όταν διακρίνουν κάποιο ρήγμα στην αμυντική διάταξη του αντιπάλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK