Δώνης: "Φέτος είναι διαφορετικά"

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Πολωνία με σημαντικές ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές στο ρόστερ του συγκριτικά με το αντίστοιχο ταξίδι του το καλοκαίρι του 2013. Ο Χρήστος Δώνης σημείωσε αυτή τη μεταβολή και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Δώνης: "Φέτος είναι διαφορετικά"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Δώνη στο απεσταλμένο του Contra.gr στην Πολωνία, Νίκο Παγκάκη:

Τι το διαφορετικό έχει η φετινή προετοιμασία;

Είναι πολύ σημαντικό ότι βγήκαμε στην Ευρώπη. Η κατάσταση φέτος είναι διαφορετική, ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο. Νομίζω ότι φέτος οι προσδοκίες έχουν μεγαλώσει, για εμάς και τον κόσμο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα.

Το γεγονός ότι η φουρνιά των νέων είστε πλέον πιο έμπειροι, σας κάνει πιο αισιόδοξους;

Τα παιδιά από την ακαδημία ανταποκριθήκαμε καλά στην πρώτη ομάδα. Έχουμε πάρει εμπειρίες, η δεύτερη σεζόν θα είναι σημαντική για εμάς ώστε να πάρουμε περισσότερες και τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Φέτος στην προετοιμασία υπήρχε η πίεση του χρόνου λόγω των επίσημων παιχνιδιών. Σας αγχώνει αυτό;

Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τα προκριματικά του Champions League, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην Ευρώπη και να τα πάμε εξίσου καλά στο πρωτάθλημα.

Εκτιμάς ότι θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο κορμός της περσινής ομάδας και με την παραμονή των δανεικών;

Περιμένουμε τα παιδιά που πήγαν στο Μουντιάλ, αναμένουμε τις εξελίξεις με τον Αμπέντ και τον Σίλντενφελντ, είμαστε μία οικογένεια όπως ήμασταν και πέρυσι και νομίζω ότι θα τα πάμε πολύ καλά.

Ο προσωπικός σου στόχος από τη σεζόν, ποιος είναι;

Για μένα, πρώτος στόχος είναι η ομάδα να πάει πολύ καλά στην Ευρώπη, θα ήθελα να παίξω και εγώ σε αυτές τις διοργανώσεις, είναι πολύ μεγάλο πράγμα και να κάνω πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Τι παραπάνω μπορεί να πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα; Το πρωτάθλημα είναι μακρινός στόχος;

Πρέπει να στοχεύουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν θέλω να πω από τώρα ότι πάμε για πρωτάθλημα. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παίρνουμε νίκες και σιγά-σιγά, όλα θα έρθουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK