"Έκοψαν" το κονδύλι για την αναβάθμιση της Λεωφόρου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το δικαστήριο που ελέγχει τις δαπάνες του κράτους, έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των επτά εκατομμυρίων που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης".

"Έκοψαν" το κονδύλι για την αναβάθμιση της Λεωφόρου
leoforos.jpg INTIME SPORTS

Νέο εμπόδιο μπαίνει στη σχεδιαζόμενη ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης" από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό την προεδρία της Ευαγγελίας Σεράφη, έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των επτά εκατομμυρίων ευρώ την οποία είχε εγκρίνει ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Οι σύμβουλοι του ΕΣ επισημαίνουν ότι η επίμαχη επιχορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας. Την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

* Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας, του οποίου αποστολή είναι ο έλεγχος των δαπανών του κράτους, τόσο του Δημοσίου όσο και των ΟΤΑ. Αποδίδει επίσης ευθύνες σε διαχειριστές του Δημοσίου, ενώ έχει δικαστικές αρμοδιότητες σε ορισμένες μισθολογικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK