Φερέιρα: "Δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα"

Προσγειωμένος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου, αρνήθηκε να χρίσει φαβορί τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου.

Φερέιρα: "Δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα"

Ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: " Έπαιξαν δύο ομάδες που κάνουν καλό πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε μεγαλύτερη πίεση. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο μέρος, διότι έπρεπε να ανακτήσουμε το ρυθμό μας λόγω της κόπωσης. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος κυνήγησε το γκολ. Όμως στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος. Ελέγξαμε το ρυθμό, δεν δεχθήκαμε φάσεις και πετύχαμε ένα γκολ, που μας έδωσε μία δίκαιη νίκη. Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα, μία από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει.

Η ήττα του Ολυμπιακού μας προσέθεσε πίεση. Επίσης, έπαιξε ρόλο η κόπωση από τα σερί παιχνίδια. Στο δεύτερο μέρος κυριαρχήσαμε και φάνηκε ότι έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση. Δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη και την πήραμε. Σίγουρα δεν κάναμε την καλύτερη εμφάνιση μας, αλλά το βασικό είναι η νίκη και αυτό κρατάω.

Κανένας δεν κερδίζει το πρωτάθλημα όταν υπολείπονται πολλά ματς για την ολοκλήρωση του. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε προσγειωμένα και να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη.

Δεν είναι η τακτική μας να νικάμε με 1-0. Δεν έχει αλλάξει ούτε ο προπονητής ούτε οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την ίδια απόδοση, ενώ είναι και μία περίοδος που παίζουμε παιχνίδια συνεχόμενα χωρίς να προπονούμαστε. Αντιμετωπίζουμε μεγάλη κόπωση και δεν υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία. Αυτά μας επηρεάζουν. Όταν είχαμε 2,5 γκολ ανά παιχνίδι και φαινόταν τότε ότι τα γκολ έμπαιναν πιο εύκολα. Τώρα έχουμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρουμε το ίδιο εύκολα. Μπαίνει μόνο ένα. Δεν θα αλλάξω την τακτική μας. Θέλω νίκες με πολλά γκολ. Γνωρίζω όμως ότι για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να πάμε σιγά-σιγά για να μην πέσουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK