Η άφιξη και η αποπομπή

Εβδομάδα εξελίξεων στον Παναθηναϊκό, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του πρίγκιπα Σουλτάν, τη στιγμή που η Arboris Capital περιμένει τη Γ.Σ. των μετόχων στις 17/10. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρωτοβουλία του Μάνου Μαυροκουκουλάκη που τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από το Δ.Σ.

Η άφιξη και η αποπομπή

Ο Βλάσης Τσάκας βρίσκεται από την Κυριακή στην Τζέντα για να τακτοποιήσει το θέμα με το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει διευθετηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Το μεγάλο ερώτημα ασφαλώς είναι το πότε θα έρθει ο Σαουδάραβας υποψήφιος επενδυτής στην Αθήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα φτάσει στη χώρα μας στα τέλη της εβδομάδος.

Την ίδια ώρα, η Arboris Capital έχει χάσει σημαντικό έδαφος, καθώς είναι υποχρεωμένη πλέον να περιμένει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 17 Οκτωβρίου, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την πρόταση που έκανε να βρει επενδυτικό σχήμα για το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ.

Οι λόγοι για την αποπομπή Μαυροκουκουλάκη

Την εξήγηση για την ξαφνική αποπομπή του Μάνου Μαυροκουκουλάκη από τον Ανδρέα Βγενόπουλο δίνουν οι πληροροφορίες που κάνουν λόγο για την πρωτοβουλία που πήρε ο πρώτος για να κάνει μια προσπάθεια να βγει από το διοικητικό τέλμα ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές λοιπόν, ο κ. Μαυροκουκουλάκης που εκπροσωπούσε τον κ. Βγενόπουλο στο ΔΣ, προσπάθησε να βρει μια φόρμουλα για να αποκτήσει τη μίνιμουμ διοικητική σταθερότητα ο Παναθηναϊκό για το επόμενο διάστημα και σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι ιστορίες με τους Άραβες. Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τους εμπλεκόμενους αλλά ούτε και διαψεύδονται και αυτό το δεύτερο έχει τη δική του σημασία.

Το πλάνο του Μάνου Μαυροκουκουλάκη προέβλεπε χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε μικρότερο βαθμό από αυτόν που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί άμεσα και αυτόματη παραχώρηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη όπως έχει ο ίδιος πει ότι θα κάνει. Όπως γίνεται αντιληπτό ο μίστερ Μάνος έκανε μια κίνηση καλής θέλησης για να "ψήσει" τον κ. Βγενόπουλο να προχωρήσει και να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ με μπροστάρη τον δικό του άνθρωπο στο ΔΣ οπότε δεν θα είχε και κανένα θέμα εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι αυτή την πρόταση με κάποιο τρόπο την γνωστοποίησε ταυτόχρονα ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Ανδρέα Βγενόπουλο και πριν προλάβει να πάρει θέση ο Τζίγκερ, ο Mr.MIG έσπευσε να αποπέμψει τον εκπρόσωπο του από το ΔΣ και αργότερα μάλιστα να βγάλει ο σύλλογος παλαιμάχων αθλητών μια ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του που ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρή και τα καρφιά έδειχναν τον κ. Μαυροκουκουλάκη.

Η πρωτοβουλία λοιπόν που πήρε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης εξόργισε όπως φαίνεται τον Ανδρέα Βγενόπουλο που πιθανότατα θεώρησε ότι με αυτή την κίνηση του ...συνεργάτη του, ήταν αναγκασμένος να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ και να μην έχει καμία δικαιολογία να αποφύγει την άμεση εμπλοκή του σε αυτό το βαρύ φορτίο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK