Η αποδοχή της πραγματικότητας

Η πρωτόγνωρη προετοιμασία που πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός αναγκάζει όλους να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να σταθούν δίπλα στην ομάδα που δημιουργείται.

Η αποδοχή της πραγματικότητας
INTIME SPORTS

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Όστερμπεϊχ της Ολλανδίας είναι η τέταρτη την οποία θα παρακολουθήσω ως ρεπόρτερ στο εξωτερικό. Σίγουρα δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω πολλές στο ενεργητικό μου, ώστε να έχω μία πλήρη εικόνα.

Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι η φετινή θα είναι μοναδική από όλες τις απόψεις και όσοι δημοσιογράφοι έχουμε ακολουθήσει την αποστολή, θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας…

Η εικόνα 13 αμούστακων παιδιών να φορούν την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και να παρατάσσονται για προπόνηση στο γήπεδο, μου δημιούργησε μία πρωτόγνωρη αίσθηση. Όχι γιατί ήταν μία έκπληξη… Κάθε άλλο. Γνωρίζω, όπως και όλοι, τα οικονομικά προβλήματα και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Η αποδοχή της πραγματικότητας

Δεν παίζει μπάλα η φανέλα...

Όμως, στη θέα της παράταξης της… ομάδας Νέων για προπόνηση στη θέση της ανδρικής ομάδας, συνειδητοποίησα στο έπακρο πόσο δύσκολη χρονιά περιμένει τον Παναθηναϊκό. Διότι είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όπως και πολλοί από εσάς, φαντάζομαι, ότι ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει με τη φανέλα και μόνο.

Δεν προδικάζω ότι ο Παναθηναϊκός θα τα πάει χάλια και θα καταλήξει να διεκδικεί την παραμονή του. Ούτε θεωρώ ότι η σεζόν δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό όφελος. Απλά, κλίνω στην άποψη της διατήρησης ενός χαμηλού προφίλ για μία ομάδα που οικοδομείται. Έτσι ώστε, εάν έρθει η υπέρβαση, να τη διαχειριστεί σωστά ο Γιάννης Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του. Εάν όμως, η κατάσταση στραβώσει, να είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι και να στηρίξουμε την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί και η έναρξη του πρωταθλήματος θα τον βρει με διαφορετικό ρόστερ, πιο ισχυρό και πιο ποιοτικό. Ωστόσο, η προετοιμασία της σεζόν 2013 – 2014 σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Τουλάχιστον, μακάρι κάποιο από τα παιδιά να μας δώσει έναν επιπλέον λόγο να τη θυμόμαστε, ώστε να μπορούμε να διηγηθούμε ότι εκείνο το καλοκαίρι κάποιος νεαρός άρχισε την πορεία του προς τις υψηλές πτήσεις…

Η αποδοχή της πραγματικότητας

Το τέλος του συναισθήματος

Όλα δείχνουν ότι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου τον προόριζε για αρχηγό της ομάδας και μπροστάρη της νέας εποχής. Πρότυπο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και καθοδηγητή τους.

Κατανοώ απόλυτα ότι ο διεθνής δεξιός μπακ είναι επαγγελματίας και εφόσον έκρινε ασύμφορη οικονομικά την πρόταση του Παναθηναϊκού, επέλεξε να αποχωρήσει. Αναφαίρετο δικαίωμα του.

Μισό λεπτό όμως… Στάσου ρε Γιούρκα… Τόσα λεφτά κέρδισες από τον Παναθηναϊκό. Τρία χρόνια καθόσουν και πληρωνόσουν. Και δεν φέρνω στην κουβέντα ότι ο Παναθηναϊκός σου άνοιξε την πόρτα για μία καριέρα γεμάτη χρήματα, φήμη, δόξα.

Δεν μπορείς στη δύσκολη στιγμή να βάλεις και εσύ πλάτη για ένα χρόνο; Το ίδιο ισχύει για τον Καραγκούνη και για τον Κυργιάκο. Ο κόσμος σας λατρεύει και δικαίως. Εκτίμα την αξία σας και την προσωπικότητα σας. Αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αλλά τώρα που ο Παναθηναϊκός διανύει την πιο δύσκολη περίοδο του, βοηθήστε τον.

Όπως σας βοήθησε και αυτός, ανταποδώστε για μία χρονιά ένα μέρος των όσων χρωστάτε στην ομάδα που σας ανέδειξε…

Τόσος επαγγελματισμός πια; Καθόλου συναίθημα;

Διαβάστε ακόμη:

Το βάρος στην επιθετική τακτική

Αντεπίθεση με Καραγκούνη και Μπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK