Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη των πλέι οφ με στόχο την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα το πλάνο σωτηρίας του τριφυλλιού. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης έχει το ρεπορτάζ.

Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου
alafouzos.jpg INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει το απόγευμα στα πλέι οφ με τον αέρα των τεσσάρων βαθμών και ως φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η 4η συμμετοχή του τριφυλλιού στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα και στις τρεις προηγούμενες φορές (2008,2009,2011) τερμάτισε στην πρώτη θέση. Η μεγάλη διαφορά εφέτος είναι τα τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα της ΠΑΕ και θα φανεί στο γήπεδο εάν θα επηρεαστούν οι απλήρωτοι παίκτες του Φερέιρα.

Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου
fereira.jpg INTIME SPORTS

Δείχνουν ικανοί για την πρώτη θέση...

Ωστόσο στις 5 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, χωρίς διοίκηση έπειτα από το καταστροφικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκαναν το καθήκον τους με τις 5 ισάριθμες νίκες και δείχνουν ικανοί να πετύχουν το στόχο τους.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν να μπουν με το δεξί το απόγευμα απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (17.45 NOVA 1) στην επιστροφή των φίλων του τριφυλλιού στις εξέδρες, μετά την ποινή αποκλεισμού των τριών αγωνιστικών. Ο Φερέιρα ζήτησε από τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και τόνισε στους παίκτες του ότι τα πρώτα παιχνίδια είναι σημαντικά και πρέπει να τα κερδίσουν.

Η πιθανή ενδεκάδα του Φερέιρα

Οι τραυματίες Λέτο και Ρούντολφ είναι τα μοναδικά προβλήματα για τον Πορτογάλο τεχνικό και η πιθανή 11αδα στο ματς με τον Ατρόμητο θα αποτελείται από τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλο, Κλέιτον και Τοτσέ.

Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου

Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να προχωρήσει την Πέμπτη στις επίσημες ανακοινώσεις για το πλάνο της λαϊκής βάσης αλλά και στον ορισμό διοίκησης στη γενική συνέλευση της Τρίτης. Ο ίδιος δίνει καθημερινά μέσω του Twitter πληροφορίες για το εγχείρημα του και έγραψε χαρακτηριστικά ότι "οι μετοχές θα ανήκουν στο σωματείο.Όλα τα μέλη θα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Κάθε φυσικό πρόσωπο μια ψήφο ασχέτως ύψους εισφοράς", ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αδειοδότηση της ομάδας, τονίζοντας ότι "το θέμα uefa είναι κρίσιμο. Πρώτο εμπόδιο η ΕΠΟ. Η στήριξη της δεν είναι δεδομένη, κάνουμε ότι μπορούμε". Παράλληλα έγραψε ότι "ο Ανδρέας Βγενόπουλος στηρίζει απολύτως αυτή την προσπάθεια" και παράλληλα συμπλήρωσε ότι "υπάρχουν Παναθηναϊκοί που θα εισφέρουν αρκετά χρήματα χωρίς να είναι μέτοχοι. Κοιτάζουμε μπροστά. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια".

Η μεγάλη Πέμπτη του Αλαφούζου

Οι μετοχές και το Σωματείο

Όπως σας έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη θα παραχωρηθούν στο Σωματείο που θα δημιουργήσει ο κ. Αλαφούζος και οι δύο άνδρες έχουν συμφώνησε σε όλα. Παράλληλα επειδή θα χρειαστούν αρκετές μέρες για την ίδρυση αλλά και την σχετικά άδεια του Σωματείου, θα γίνει εξουσιοδότηση για τη γενική συνέλευση της Τρίτης προκειμένου ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ να προχωρήσει στον ορισμό διοίκησης, με την επιστροφή Γόντικα στην προεδρία της ΠΑΕ να είναι το πιθανότερο σενάριο.

Ερωτηματικό οι επιχειρηματίες

Ασφαλώς περιμένουμε να δούμε ποιοι επιχειρηματίες θα είναι στο πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, βάζοντας χρήματα στο ξεκίνημα για να έχει τύχη το πλάνο της λαϊκής βάσης και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 5 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση με τη συμμετοχή των Πολέμη-Βασιλάκη-Θεοδωρόπουλου και άλλων.

Παράλληλα στο Σωματείο θα μετέχουν και επώνυμοι φίλοι του Παναθηναϊκού και ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα των Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Παύλου Τσίμα.

Διαβάστε ακόμη:

Γόντικας: "Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε"

Κάλεσμα στον κόσμο από τον Φερέιρα

Ανακοίνωση για τα μέτρα ασφαλείας

News 24/7

24MEDIA NETWORK