Η μέρα της κρίσης στον Παναθηναϊκό

Ο Βλάσης Τσάκας υποστηρίζει ότι την Τρίτη θα εμφανιστούν τα 15 εκ. ευρώ για να προχωρήσει η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Σαουδάραβα επενδυτή. Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Η μέρα της κρίσης στον Παναθηναϊκό

Η ώρα για να μιλήσει το χρήμα έφτασε και πλέον δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και δικαιολογίες για τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και τους συνεργάτες του. Ο Βλάσης Τσάκας δεσμεύτηκε την περασμένη Πέμπτη πως μέχρι την Τρίτη θα εμφανιστούν τα 15 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Τρίτη θα παραδοθεί ένας φάκελος στους νομικούς εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την πλευρά του πρίγκιπα με τις τραπεζικές εγγυήσεις για τα 15 εκ. ευρώ, η πρόταση του για το πώς θα διοικηθεί η ομάδα μέχρι να γίνει η αλλαγή του νόμου από την Πολιτεία που φαίνεται να παίρνει νέα αναβολή για τον Ιανουάριο και επίσης η πρόταση του για το συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών. Και στη συνέχεια ο Σαουδάραβας επενδυτής θα περιμένει από τον Τζίγκερ να οριστεί εντός της εβδομάδας ραντεβού στην Αθήνα για να προχωρήσει η υπόθεση.

Από την πλευρά Βαρδινογιάννη τονίζεται ότι η εμφάνιση των χρημάτων δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα ούτε εγγυάται την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Εγγύηση για την επόμενη μέρα θα είναι τα όποια κεφάλαια υπάρχουν, να δεσμευτούν για τον Παναθηναϊκό και να υπάρχουν τα εχέγγυα, δηλαδή να είναι αναγνωρισμένο διεθνώς το πιστωτικό ίδρυμα που τα εγγυάται για να μην υπάρχουν περαιτέρω αμφιβολίες.

Γιατί το όλο σκηνικό δημιουργεί αμφιβολίες σε όλους και φυσικά στον Γιάννη Βαρδινογιάννη με την έννοια ότι εδώ και 2,5 μήνες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανοίγει το δρόμο σε ότι έχει ζητήσει ο κάθε υποψήφιος επενδυτής και φυσικά ο πρίγκιπας. Και αν μέχρι τώρα υπήρχε η δικαιολογία του οικονομικού ελέγχου που ήταν σοβαρή, πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτή και η καθυστέρηση είναι εμφανής.

Το ιδανικό θα ήταν, πάντως, να μπουν τα 15 εκ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου προκειμένου να τελειώσει άμεσα και χωρίς αμφιβολίες η υπόθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK