"Keep PAO... Alive", πριν το "Athens Alive"!

Ο βασικός στόχος του ταξιδιού του Γιαννακόπουλου στο Λονδίνο για το ραντεβού με τους "συμπαίκτες" του στο πρότζεκτ ΟΑΚΑ, η πίεση για να μπουν με συγκεκριμένο τρόπο από τώρα στην ΠΑΕ για να προλάβουν τη... σύγκρουση με το "παγόβουνο" της Β’ Εθνικής και η διάθεσή του να "ρίξει" και το δικό του ποσοστό. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

"Keep PAO... Alive", πριν το "Athens Alive"!
EUROKINISSI

Οριακά; Και κάτι παραπάνω… Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το καράβι του Παναθηναϊκού κινδυνεύει σοβαρά να τρακάρει με το… παγόβουνο, διότι ουδείς απ’ τη σημερινή ηγεσία του (και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος) δεν έχει διάθεση να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, για να "στρίψει" το τιμόνι και να αλλάξει η πορεία σύγκρουσης (Β’ Εθνική).

Οι… καθησυχαστικές "προβλέψεις" των συνεργατών του μεγαλομετόχου, που πόνταραν στα όσα θα ζητούσε ο -μόνιμος… θαμώνας από το καλοκαίρι κι έπειτα στα ενδότερα της ΠΑΕ- Βασίλης Γκαγκάτσης (το… ζήσαμε κι αυτό) από την ΕΠΟ για ενσωμάτωση του άρθρου 57 της UEFA ( "τριετής περίοδος χάριτος/επιτήρησης σε ομάδες, εφόσον υπάρχουν ειδικές συνθήκες") και στον ελληνικό κανονισμό αδειοδότησης, αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες. Διότι ουδείς απ’ την ΕΠΟ θα προχωρούσε κάτι τέτοιο μεσούσης της περιόδου, με τον κίνδυνο να βρεθεί κάποια στιγμή σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η προοπτική παράτασης ενός μήνα, στην καταληκτική ημερομηνίας καταθέσεων των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης, δηλαδή από 31 Μαρτίου να μετατεθεί το deadline σε 30 Απριλίου, λόγω του "θολού" τοπίου των τηλεοπτικών (όπου υπάρχουν άλλες έξι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πλάνο βιωσιμότητας), αποτελεί μία τελευταία "μπουκάλα οξυγόνου" για τον Παναθηναϊκό. Όμως δεν φτάνει…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ… ΧΑΟΣ!

Διότι από πίσω έρχονται ένα σωρό, ανοικτές "οικονομικές" πληγές. Η υπόθεση του Βέμερ, οι επικείμενες αποφάσεις στις άλλες τρεις καταγγελίες (Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ), τις οποίες οι "πράσινοι" τρέχουν για να... προλάβουν, ακόμη κι ο Τελάντερ που... ξανάρχεται στο προσκήνιο με τη δική του καταγγελία, διότι βαρέθηκε να ακούει άλλα και… άλλα να βλέπει στον τραπεζικό του λογαριασμό (όπως λέει η πλευρά του έχει πάρει έναντι μόλις 10.000 ευρώ, μολονότι συναίνεσε σε νέα αναβολή).

Και αν δεν αλλάξει κάτι το πρωί της Τετάρτης (και) η υπόθεση του Δανού στόπερ πάει για εκδίκαση και "-3". Βάλτε και τις προσφυγές που εκδικάστηκαν (Λέτο Νο2, Κουτρουμπής) κι αυτές που… έρχονται (Σάντσεθ για 838.000 ευρώ και Χίλιεμαρκ) κι έχετε ένα μεγάλο μέρος του… απελπιστικού "πακέτου", που βρίσκεται έξω απ’ την… πόρτα του Παναθηναϊκού.

Για όλα αυτά είναι απόλυτα ενήμερος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Και το γεγονός ότι αποφάσισε να επισπεύσει (συνολικά) τα τελευταία 24ωρα τις διαδικασίες εμπλοκής του επενδυτικού fund στην "πράσινη" ΠΑΕ δεν είναι τυχαίο.

Στο περιθώριο της επιστολής που έστειλε το βράδυ της Κυριακής (18/3) προς τον Γιάννη Αλαφούζο, με πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ και συγκεκριμένους όρους, άρχισε να δουλεύει ακόμη πιο έντονα το πλάνο άμεσης κινητοποίησης για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Διότι βλέπει πως το… κακό πλησιάζει πολύ επικίνδυνα, χωρίς διάθεση απ’ την πλευρά του σημερινού μεγαλομετόχου να… σώσει έστω και στο παρά… ένα το ελάχιστον. Την παραμονή της ομάδας στη Superleague.

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ

Το ταξίδι που θα κάνει το μεσημέρι της Τετάρτης (21/3) στο Λονδίνο ο διοικητικός ηγέτης της "πράσινης" ΚΑΕ, για να συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη των πανίσχυρων, πολυεθνικών "συμπαικτών" του στο επενδυτικό πρότζεκτ του ΟΑΚΑ, έχει δύο στόχους. Ο ένας είναι ζωτικής σημασίας για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Διότι πριν μπει στην τελική ευθεία διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση το σχέδιο "Athens Alive", είναι καθοριστικό να καταφέρει να πετύχει πρώτα το… "Keep PAO Alive".

Θέλοντας να προλάβει τις πολύ δυσάρεστες εξελίξεις, ο Γιαννακόπουλος σκοπεύει να αναλύσει στους εκπροσώπους των AECOM, Redstone, Bluerock, Colliers, News Agency, πως είναι πολύ σημαντικό, να διαφοροποιηθεί σε ένα βαθμό, το αρχικό πλάνο της εισόδου τους στην ομάδα. Και να προχωρήσουν πολύ πιο άμεσα όλοι στο fund τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αλλαγής σκυτάλης στην ΠΑΕ. Παρότι δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η κυβερνητική έγκριση σε όλα τα σημεία του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ τους.

Με την κατάσταση να είναι πλέον στα… κόκκινα, ο Γιαννακόπουλος θα προτείνει στους "συμπαίκτες" του να "μπουν" από τώρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πως; Με το να προσφέρουν στον σύλλογο ένα αρχικό "ποσό εκκίνησης", σαν ένα είδος "προκαταβολής" στην εξαγορά της ΠΑΕ, δίκην "δανείου" ή "ταμειακής διευκόλυνσης".

ΜΠΑΣΙΜΟ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

Βάζοντας ωστόσο, κι ασφαλιστικές δικλείδες. Όπως π.χ. την τοποθέτηση εντός ανθρώπου-τοποτηρητή τους στην ΠΑΕ, αλλά και διασφάλιση πως θα πάρουν (με υπογραφές κι επίσημα έγγραφα) πίσω τα χρήματά τους, εάν κι εφόσον… στραβώσει κάτι στην πορεία με το πρότζεκτ.

Μία κίνηση, καθαρά για να μπορέσει να μείνει στη… ζωή ο Παναθηναϊκός, διότι η συνολική διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για το "Athens Alive", μπορεί να πάρει και 3 ή 4 μήνες. Κι ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπροστά του τόσο χρόνο. Κι αυτό θα επιχειρήσει να εξηγήσει με κάθε τρόπο ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού "τριφυλλιού" σ’ όλα τα μέλη της κοινοπραξίας, διότι με έναν Παναθηναϊκό στη Β’ Εθνική, η δυναμική της επένδυσης θα έχει υποστεί ένα σημαντικό "ρήγμα".

Στην προσπάθειά του αυτή μάλιστα, ο Γιαννακόπουλος είναι διατεθειμένος να προτείνει ακόμη και τη μείωση του δικού του τελικού ποσοστού, συμμετοχής στο επενδυτικό σχέδιο. Ούτως ώστε, με αυτόν τον τρόπο να διασφαλιστεί ένα μέρος του κεφαλαίου και να επενδυθεί άμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι καθοριστικό όλο αυτό στο μυαλό του κι ο σκοπός του είναι να γυρίσει το βράδυ της Πέμπτης ή την Παρασκευή, έχοντας πάρει τις υπογραφές των μελών του fund πάνω σε αυτή την πρόταση.

Από εκεί και πέρα, ο Γιαννακόπουλος θα αναλύσει και θα ενημερώσει την υπόλοιπη επενδυτική ομάδα, για όλα όσα έχουν συζητηθεί έως τώρα με την κυβέρνηση, αλλά κι ορισμένα "ζητήματα" που έχουν προκύψει στο πρότζεκτ και πρέπει να ξεπεραστούν. Διότι υπάρχουν σκέλη στο πλάνο, που βάση των κυβερνητικών μελών χρήζουν αναπροσαρμογών. Κι αυτά πρέπει να τεθούν επί τάπητος, για να υπάρξει αντίστοιχη αντιπρόταση από το fund, προς την κυβέρνηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK