Λαγός: "Και φέτος κοιτάμε ψηλά"

Αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της νέας σεζόν έστειλε στους φίλους του Παναθηναϊκού ο Τάσος Λαγός, καθώς υπογράμμισε ότι το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και πώς οι στόχοι είναι υψηλοί. Τι δήλωσε για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λαγός: "Και φέτος κοιτάμε ψηλά"

Ο Τάσος Λαγός μίλησε στην ΟΠΑΠ TV:

Για τις πρώτες ημέρες της φετινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού: "Πέρυσι ήταν μία πολύ περίεργη προετοιμασία. Πολύ μικρή και με πολλά νέα παιδιά. Φέτος η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια με πέρυσι. Η προετοιμασία και για εμάς και για τους προπονητές και για όλο το τιμ νομίζω είναι πιο εύκολη. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και νομίζω ότι δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν πάρα πολύ καλά. Η προετοιμασία μέχρι τα πρώτα παιχνίδια θα είναι όπως πρέπει να είναι για να είμαστε κι εμείς έτοιμοι για τα παιχνίδια αυτά".

Για το αν φέτος θα πρέπει ο ίδιος να λογίζεται στους παλιούς και έμπειρους παίκτες της ομάδας σε σχέση με πέρυσι που προσμετρούνταν στα νέα παιδιά της ομάδας: "Εντάξει δεν ξέρω αν πρέπει να θεωρούμαι παλιός και έμπειρος. Παλιός, ίσως, είμαι, αλλά έμπειρος δε νομίζω ότι είμαι. Είμαι μικρός ακόμα οπότε δε νομίζω ότι ανήκω στους έμπειρους. Πάντως, σίγουρα φέτος η ομάδα έχει πιο πολλή εμπειρία. Έχει παίκτες από την αρχή της χρονιάς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα έχει εμπειρία και νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να κάνουμε το παιχνίδι μας, να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έρχονται".

Για το αν θεωρεί ότι η φετινή σεζόν θα είναι και πιο εύκολη, σε επίπεδο στόχων, σε σχέση με την περυσινή σεζόν: "Από πλευράς στόχων δεν θα είναι πιο εύκολα, νομίζω ότι θα είναι το ίδιο δύσκολα. Πάντα όταν είσαι ο Παναθηναϊκός έχεις στόχο την κορυφή κι αυτό δεν είναι εύκολο. Έρχεται μέσα από πολλή δουλειά, από πολλές δυσκολίες. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να μην παρασυρθούμε. Πέρυσι κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ό,τι κάναμε πέρυσι θα συμβεί και φέτος. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά με κάτω τα κεφάλια για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας που είναι πάντα η κορυφή. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η Ευρώπη'.

Για το αν θεωρεί ότι το πιο δύσκολο "εμπόδιο" για την επίτευξη των φετινών στόχων της ομάδας είναι η περυσινή εξαιρετική χρονιά: "Δεν νομίζω ότι είναι εμπόδιο. Περισσότερο νομίζω ότι θα πρέπει να είναι οδηγός για εμάς. Εμείς θα πρέπει να πάμε πιο δυνατά και πιο συγκεντρωμένα, όπως πήγαμε πέρυσι, για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Το περυσινό μας ξεκίνημα δεν ήταν πολύ καλό και λίγο μας άφησε πίσω στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν έχουμε δικαιολογία, έχουμε ήδη έναν χρόνο σαν ομάδα, θα κάνουμε προετοιμασία όλοι μαζί και νομίζω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι να αρχίσουμε το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια που έρχονται".

Για το πείραγμα του Μέντες που περνάει από πίσω του, την ώρα της συνέντευξης, και του λέει ότι μιλάει πολύ στα ελληνικά: "Έμαθε ελληνικά και καταλαβαίνει τι λέμε. Οπότε αρχίζει και με… κράζει. Ξέρει πάρα πολλά ελληνικά. Κι αυτός και τα πολλά παιδιά κάνουν μαθήματα ελληνικών και καταλαβαίνουν σχεδόν τα πάντα. Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνουν και περισσότερα".

Για το αν αυτό το περιστατικό δείχνει και το πόσο καλό είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας: "Η αλήθεια είναι ότι από αυτό μπορείς να καταλάβεις τι κλίμα υπάρχει. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι φανταστική και όλοι οι παίκτες, παλιοί, καινούριοι, μεγάλοι, μικροί, είναι φοβερά παιδιά. Ο προπονητής μάς έχει δείξει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Πως πρέπει να είμαστε και τι κλίμα να έχουμε και νομίζω ότι μία ομάδα δεν θέλει τίποτα άλλο. Απλά να υπάρχει καλό κλίμα και να δουλεύεις σωστά. Μετά όλα έρχονται στην πορεία".

Για το αν η όλη διαδικασία με την ανανέωση του συμβολαίου του τον έχει ωριμάσει και θα τον βοηθήσει να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος φέτος στον αγωνιστικό χώρο: "Όλα αυτά είναι εμπειρίες. Νομίζω ότι ξεκαθάρισα μέσα μου τι ακριβώς ήθελα. Όσο διαρκούσε αυτή η διαδικασία για το αν θα φύγω ή θα μείνω, σίγουρα δεν μου έκανε καλό. Όμως, όλοι οι παίκτες χρειάζονται τον χρόνο τους σε αυτά τα θέματα. Έτσι κι εγώ χρειάστηκα το χρόνο μου, αποφάσισα σωστά, έμεινα στην ομάδα, δικαιώθηκα και πλέον είμαι πιο ελεύθερος. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά τον Παναθηναϊκό και τους στόχους του".

Για το ποιο θα θεωρήσει ότι θα είναι το βήμα παραπάνω που θα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στο τέλος της χρονιάς: "Αν μπορούμε να έχουμε πετύχει ένα στόχο παραπάνω τότε θα μπορούμε να πούμε ότι γίναμε καλύτεροι. Νομίζω ότι ευχαριστημένοι θα είμαστε αν τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και με μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και πάντα κοιτάμε ψηλά. Αυτό θα κάνουμε και φέτος. Όμως όλα θα έρθουν με χαμηλά το κεφάλι και πολλή δουλειά".

Για την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ: "Νομίζω ότι τα πήγαμε εξαιρετικά. Σε όλα τα μεγάλα τουρνουά η Εθνική μας πάντα προσπαθεί για το καλύτερο, όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Αυτό έκαναν και τώρα. Ίσως η Εθνική να μην ξεκίνησε καλά τα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν είναι καλοί και δεν αξίζουν να είναι στην Εθνική ή ότι γίνονται διάφορα. Αυτή η κριτική που γίνεται σε πολλούς παίκτες στην Εθνική ομάδα πρέπει να σταματήσει από όλους. Μας κάνει πολλές φορές υπερήφανους αυτή η ομάδα και αξίζει συγχαρητήρια. Αν είμαστε λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ήμαστε άτυχοι και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε".

Για το αν θεωρεί ότι ήταν χαμένη ευκαιρία ο αποκλεισμός από μία ομάδα του βεληνεκούς της Κόστα Ρίκα: "Ίσως να μην είναι μεγαθήριο η Κόστα Ρίκα, αλλά έδειξε ότι είναι μία φοβερή ομάδα. Πολύ πειθαρχημένη και στον όμιλό της παρουσιάστηκε πολύ δυνατή. Μπορείς να πεις ότι ήταν ευκαιρία γιατί δεν ήταν μία ομάδα με το μεγάλο όνομα, αλλά οι παίκτες της Εθνικής μας έκαναν το παν για να περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι ήμασταν λίγο άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Αν εκεί είχαμε δείξει λίγη περισσότερη προσοχή, ίσως, να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ και να είχαμε προκριθεί χωρίς να πάμε στα πέναλτι. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε γι’ αυτούς τους παίκτες και αυτή την ομάδα. Μας έχει κάνει υπερήφανους αρκετές φορές και επιτέλους πρέπει να σταματήσει η κριτική αν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά ή αν ένας παίκτης δεν πάει καλά γιατί είναι κρίμα".

Για το αν ζήλεψε βλέποντας τις προσπάθειες των παικτών της Εθνικής Ελλάδας που δεν ήταν κι αυτός εκεί: "Όλοι οι παίκτες θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ και να παίξουμε με την Εθνική Ελλάδας. Ίσως εμένα δεν ήταν η ώρα μου να πάω σε ένα Μουντιάλ, αλλά έχω χρόνια μπροστά μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να βρεθώ κι εγώ σε αυτή τη θέση. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι δεν το ζήλεψα".

Για το τι εύχεται στην ομάδα του στον ίδιο για τη νέα σεζόν: "Εύχομαι στην ομάδα να είναι δυνατή όπως ήταν πέρυσι. Να πετύχει τους στόχους της και πάνω από όλα υγεία. Να μην έχουμε τραυματισμούς και υγεία σε όλους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK