Την Δευτέρα (30/11) η απόφαση για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής (27/11) στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Επανάληψη του ματς ζητούν οι "πράσινοι". Ετοιμάζει υπόμνημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την Δευτέρα (30/11) η τελική απόφαση. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγιναν.

Την Δευτέρα (30/11) η απόφαση για Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός το πρωί της Παρασκευής (27/11) για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεωφόρο και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Το Contra.gr βρέθηκε στην αίθουσα και σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν.

Την Δευτέρα (30/11) η απόφαση για Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Κάρμη, υποστήριξε πως ήταν παράνομη και εσφαλμένη η απόφαση του διαιτητή κ. Παππά για ματαίωση του αγώνα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του.

Ο πρόεδρος έκανε πολλές ερωτήσεις στους ανθρώπους των "πρασίνων" για τα αντικείμενα που πέρασαν οι οπαδοί της ομάδας μέσα στο γήπεδο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε μια μπαταρία μοτοσυκλέτας η οποία βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Την Δευτέρα (30/11) η απόφαση για Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο μάρτυρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Παναγιωτίδης, τόνισε πως μετά τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο χορτάρι του γηπέδου, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή ένταση και πως το ματς θα μπορούσε να γίνει κανονικά. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του κ. Παππά για ματαίωση, σύμφωνα με τον Παναγιωτίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον διαιτητή "ηθικό αυτουργό" των όσων έγιναν.

Επίσης, προσκομίσθηκε η απόφαση της ΕΠΟ για το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005, όταν επίσης είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια πριν την έναρξή του, όμως σε δεύτερο βαθμό η επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε την επανάληψή του.

Λίγο πριν το τέλος της απολογίας του Παναθηναϊκού, η κ. Μπαλωμένου, μέλος του ΔΣ της "πράσινης" ΠΑΕ ζήτησε από τον πρόεδρο να μην εξουθενώσει με την απόφασή του την ομάδα για κάτι που δεν έχει καν την υπαιτιότητα. Το αίτημα του Παναθηναϊκού είναι η επανάληψη του αγώνα, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ετοιμάζει υπόμνημα, στο οποίο το "τριφύλλι" θα απαντήσει.

Την Δευτέρα (30/11) η απόφαση για Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Τελική απόφαση αναμένεται την Δευτέρα (30/11) καθώς ο πρόεδρος δεν ήταν δυνατόν να αποφασίσει μέσα σε λίγα λεπτά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Παράταση λοιπόν της αγωνίας για τους "πράσινους"...

Αναλυτικά οι διάλογοι όπως τους κατέγραψε το Contra.gr στο LIVE

09:33
Καλημέρα σας φίλες και φίλοι. Το Contra.gr βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία της Super League και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη όσον αφορά την απολογία του Παναθηναϊκού.
09:34
Κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται έξω από τα γραφεία. Πολλά τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην συμβεί κάποιο παρατράγουδο. 
09:39
Οι δικηγόροι και οι δικαστές έχουν εισέλθει ήδη στην αίθουσα για να ξεκινήσει η διαδικασία.
09:43
Γιάννης Κάρμης, ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, η Αθηνά Μπαλωμένου για την ΠΑΕ.
09:46
Πλήθος δημοσιογράφων βρίσκεται από νωρίς έξω από τα γραφεία. Δείγμα για το ενδιαφέρον που έχει η υπόθεση...
09:49
Ξεκίνησε η διαδικασία με την υπόθεση του Ηρακλή.
09:49
Στη συνέχεια αυτή του Παναθηναϊκού.
09:55
Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να φτάσουμε στην υπόθεση των "πράσινων". 
10:08
Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Ηρακλή. Σειρά έχει η ΑΕΚ.
10:08
Εξετάζεται ο μάρτυρας της ΑΕΚ τώρα. Οδεύουμε προς το τέλος κι αυτής της υπόθεσης.
10:24
Τελείωσε και η εξέταση του μάρτυρα της ΑΕΚ. Αρχίζει η υπόθεση του ντέρμπι...
10:29
Τοποθετούνται οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το αίτημα των πράσινων να ξαναγίνει το ματς σε 15 ημέρες.
10:29
Κάρμης: "Δεν συμφωνούμε με την συμπληρωματική κλήση".
10:31
Κάρμης: "Παράνομη η απόφαση του διαιτητή και εσφαλμένη. Θα το αποδείξουμε!"
10:34
Κάρμης: "Η απόφαση για την τέλεση είναι πολύ σοβαρή. Θεωρούμε ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν η αιτία για τα επεισόδια".
10:41
Κάρμης: "Ο Παππάς έχει διανθίσει το φύλλο αγώνα με περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με την τέλεση του αγώνα. Τον διαψεύδει η έκθεση της αστυνομίας".
10:45
Ζητά παρέμβαση ο συνήγορος του Ολυμπιακού, Γιαννίκος. Αρνείται ο Πρόεδρος!
10:46
Επιμένει ο Γιαννίκος, το αμφισβητεί ο Παναθηναϊκός. Ανεβαίνει η ένταση.
10:46
Πρόεδρος: "Δεν πρόκειται να φτάσουμε σε επίπεδο ντέρμπι εδώ".
10:47
Υποβάλλει παρέμβαση ο Ολυμπιακός περί της ένστασης για την αναβολή του αγώνα.
10:47
Ζητά την απόρριψη της παρέμβασης ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει το δικαίωμα υποστηρίζει η πράσινη πλευρά. 
10:50
Διακοπή πέντε λεπτών για ενημέρωση του Ολυμπιακού. 
10:55
Κάρμης: "Αρνούμαστε ότι έχουν λάβει χώρα σπασίματα λουκετών στη θύρα 13. Θα σας μιλήσει και ο μάρτυρας".
10:57
Αόριστη η αναφορά ότι υπήρξε φθορά σε όλη την έκταση του γηπέδου λέει η κ. Μπαλωμένου.
10:58
Αρχίζει ο μάρτυρας Παναγιωτίδης, που είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχει την ευθύνη των εγκαταστάσεων της Λεωφόρου.
11:00
Παναγιωτίδης: "Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε σχέδιο και δύναμη. Με βάση τα συμφωνημένα είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι από διμοιρίες ΜΑΤ σε επιλεγμένα σημεία. Ο βαρύς οπλισμός παρατηρήθηκε μετά την απόφαση αναβολής του ντέρμπι".
11:06
Συνεχίζει ο μάρτυρας: "O έλεγχος έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. με σκυλιά σε όλες τις εγκαταστάσεις. Η αστυνομία το γράφει στην έκθεσή της. Υπήρξε εκτεταμένος σωματικός έλεγχος. Τα στιλό δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον έλεγχο. Δεν είναι δυνατόν". 
11:08
"H θύρα 13 έχει τέσσερα τουρνικέ. Είχε κοπεί ένα καλώδιο σε access control. Για ένα από τα τέσσερα access δεν υπήρχε δυνατότητα ανάγνωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Χρησιμοποιήθηκε όμως το τουρνικέ. Δεν παρεμποδίστηκε ο έλεγχος".
11:10
Παναγιωτίδης (μάρτυρας): "Οι σεκιούριτι δεν έχουν αρμοδιότητα ελέγχου. Είναι επικουρικός ο ρόλος τους. Ο Ολυμπιακός βγήκε στο χορτάρι για το καθιερωμένο περπάτημα. Έπεσαν στιλό φωτοβολίδας. Κάποιες από αυτές προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είδα τέσσερις. Μάλλον ήταν πέντε. Τον Φινμπόγασον τον βρήκε στον μηρό. Ο Θεοδωρίδης στη συνέχεια τράβηξε την ομάδα εκτός αγωνιστικού χώρου".
11:11
Η φωτοβολίδα που πέτυχε τον Άλφρεντ Φινμπόγασον, τραυματίζοντάς τον.
11:13
Παναγιωτίδης: "Υπήρξε προστριβή στην θύρα 11 μεταξύ ΜΑΤ και φιλάθλων. Η συμπλοκή κράτησε 1 λεπτό. Δεν υπήρχε προσπάθεια εισόδου στο γήπεδο. Δεν υπήρξε πρόβλημα στην είσοδο του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια".
11:14
"Ό,τι έγινε, έγινε με την έξοδο στον αγωνιστικό χώρο. Βγήκε μετά η ομάδα του Παναθηναϊκού. Συνηθίζεται να ανάβουν φωτοβολίδες με την είσοδο των ομάδων".
11:20
Παναγιωτίδης: "Καταδικάζουμε τη ρίψη φωτοβολίδων. Οι πόρτες μεταξύ των θυρών 13 και 14 είναι με βάση πυρασφάλειας. Η UEFA μας αναγκάζει να τις έχουμε ανοιχτές. Η ΕΛ.ΑΣ. τις ήθελε κλειστές. Υπήρχαν ειδικά λουκέτα και kryptonite αλυσίδα για να μην μπορούν να ανοίξουν. Δεν μπορεί να έχει συμβεί. Το αποκλείω. Τα κιγκλιδώματα είναι ανέπαφα. Μπορείτε να το δείτε"
11:23
"Μετά την απόφαση υπήρξε είσοδος μεμονωμένων οπαδών και προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να τους απωθήσει. Έχουμε 45 κάμερες. Δεν έχουμε πρόσβαση εμείς, μόνο η ΕΛ.ΑΣ. 

Οι φωτοβολίδες έφυγαν από την θύρα 13. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους δράστες. Είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Έχει γίνει καταγραφή των ζημιών. Στο χλοοτάπητα είναι οι περισσότερες. Οι σχάρες του γηπέδου βγαίνουν και τις βγάλανε. Οι πυροσβεστήρες χρησιμοποιήθηκαν από τους οπαδούς, όπως και οι πινακίδες".
11:25
Πρόεδρος: "Κάποιος έριξε και μπαταρία δικύκλου. Δεν το ξέρετε;"
11:26
Παναγιωτίδης: "Όχι, δεν κατεγράφη. Ο Ολυμπιακός είχε ένα κρίσιμο ματς με την Μπάγερν στη συνέχεια. Ίσως να έβαλε θέμα ακεραιότητας των παικτών του".
11:29
Συνεχίζει ο μάρτυρας: "Ο αστυνομικός διευθυντής είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την είσοδο του κόσμου. Δεν μπορούσε όμως να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναπέσει φωτοβολίδα από την εξέδρα. Το γήπεδο μετά ήταν εκκλησία. Κοντεύαμε να πλέξουμε πουλόβερ. Απόλυτη ηρεμία. Εκνευριστική ηρεμία!

Ο διαιτητής δεν ήθελε να γίνει το ματς. Μπορεί να ένιωθε πιέσεις ή ανασφάλεια".
11:32
Ερώτηση: Οι φόβοι του διαιτητή δικαιώθηκαν;

Απάντηση Παναγιωτίδη: "Αν εσείς είστε δολοφόνος θα σας δώσω γεμάτο όπλο; Ο Παππάς είναι ο ηθικός αυτουργός όλων όσων έγιναν. Δεν ήθελε να γίνει το ματς. Δεν υπήρχε πρόβλημα να γίνει η αναμέτρηση".
11:34
Ερώτηση: Τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός έβαζε γκολ;

Απάντηση Παναγιωτίδη: "Δεν είναι δουλειά μας ο έλεγχος. Αν θέλει κάποιος για παράδειγμα να ανατιναχθεί θα το κάνει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα για τον πλήρη έλεγχο".
11:36
Δείτε σε VIDEO όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (21/11) στη Λεωφόρο.
11:38
Παναγιωτίδης: "Δεν ζητήθηκε εκκένωση του γηπέδου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τον κόσμο της στον σωματικό έλεγχο".
11:43
Και συνεχίζει: "Στο δίωρο μέχρι την αναγγελία ματαίωσης δεν έγινε κάποιο ουσιώδες περιστατικό. Έπρεπε αν το έκρινε σκόπιμο να το διακόψει σε 5 λεπτά. Μετά το φωτοβολίδα είδα τον κ. Σίλβα και τον κ. Γεωργάτο που δεν είναι και δημοφιλείς στον κόσμο του Παναθηναϊκού".

Πρόεδρος: "Δεν έχουμε VIDEO".

Απάντηση: "Θα σας τα δώσουμε εμείς".
11:44
Παναγιωτίδης: "Τα αντικείμενα μπήκαν όταν άνοιξαν τις πόρτες για εκκένωση του γηπέδου. Τότε δεν υπήρχε έλεγχος. Από έξω προς τα μέσα". 

Πρόεδρος: "Πως πέρασαν;"

Απάντηση: "Με σακούλες πυρσών. Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Οι πυρσοί μπήκαν αργότερα..."
11:46
Εικόνα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεωφόρο
11:48
Παναγιωτίδης: "Συσσωρεύτηκε κόσμος πριν από την άφιξη του Ολυμπιακού. Δημιουργήθηκε εκνευρισμός στην θύρα 11. Δεν υπήρχε λόγος να μπουν στο γήπεδο. Έγιναν πολλές αναγγελίες για ηρεμία. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν γινόταν το ματς".
11:52
Γιαννίκος (συνήγορος Ολυμπιακού): "Θα αισθανόταν ασφαλής κάποιος αν δεχόταν φωτοβολίδα; Δεν υπάρχει αστυνομικός μετά το τουρνικέ!"

Στη συνέχεια ο συνήγορος του Ολυμπιακού αποχώρησε!
12:03
Κάρμης (δικηγόρος Παναθηναϊκού): "Προσκομίζω αποδεικτικό υλικό, φωτογραφίες κλπ. Δεν υπάρχει επιθετική διάθεση από τον κόσμο. Οι σεκιούριτι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους αστυνομικούς. Ο διαιτητής παίρνει την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα από την αστυνομική δύναμη. 

Ο Παππάς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η αστυνομία του είπε ότι μπορεί να εγγυηθεί την διεξαγωγή του ματς. Δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη ρίψη φωτοβολίδων. Μα δεν ήταν δυνατόν να το εγγυηθεί αυτό ούτως η άλλως. Η ΕΛ.ΑΣ. το είπε ρητά: ΜΠΟΡΟΥΣΕ να εγγυηθεί την διεξαγωγή της αναμέτρησης".
12:05
Κάρμης: "Ο Παππάς έκανε δική του ερμηνεία. Έκανε σούμα στο φύλλο αγώνα. Αναιρείται από την ΕΛ.ΑΣ. Σας προσκομίζω την έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας), όπου λέει πως τα όποια επεισόδια έλαβαν χώρα μετά την απόφαση αναβολής".
12:10
Κάρμης: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να καταπολεμήσει τη βία. Το αναγνωρίζει και ο κ. Κοντονής αυτό. Ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολο".
12:14
Συνεχίζει ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού: "Παρακαλώ τον κ. Γιαννίκο να διαβάσει τα έγγραφα χωρίς να τα διαρρεύσει".

Γιαννίκος: "Βεβαίως και συμφωνώ. Προσκομίσθηκε και η απόφαση της ΕΠΟ για το Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005".
12:20
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός το 2005 είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια. Τότε σε δεύτερο βαθμό η Εφέσεων αποφάσισε επανάληψη του αγώνα.
12:21
Κάρμης: "Το λουκέτο έσπασε μετά την απόφαση του διαιτητή".
12:22
Μόλις τελείωσε η απολογία του Παναθηναϊκού!
12:22
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!
12:23
Ο Ολυμπιακός θα υποβάλει υπόμνημα μέχρι τις τέσσερις για το αίτημα της επανάληψης του αγώνα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Στη συνέχεια αναμένεται νέο υπόμνημα από τους "πράσινους". Αυτές οι δύο διαδικασίες αναγκάζουν τον πρόεδρο να μην μπορεί να εκτιμήσει σήμερα την απόφαση. Τη Δευτέρα λοιπόν αναμένεται η τελική απόφαση για το αίτημα του Παναθηναϊκού.
12:24
Περισσότερα λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί. Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της απολογίας του Παναθηναϊκού. Καλή σας συνέχεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK