Μάθημα τακτικής και ρεπό

Ημέρα για την ξεκούραση των "πολεμιστών" του Παναθηναίκού η Κυριακή. Μετά από έξι κοπιαστικές διπλές προπονήσεις και πριν την εβδομάδα που ακολουθεί με δυο φιλικά, οι Κυπελλουχοι Ελλάδας θα πάρουν βαθιές ανάσες και θα γεμίσουν τις μπαταρίες τους προκειμένου να ανεβάσουν στροφές στη συνέχεια.

Μάθημα τακτικής και ρεπό
INTIME SPORTS

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση δεν σημαίνει πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε την ημέρα παντελώς ανεκμετάλλευτη. Ο Γιάννης Αναστασίου για αρκετή ώρα θέλησε να... προπονήσει και το μυαλό των ποδοσφαιριστών, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διδασκαλία , σε ειδικό χώρο στο MISTRAL SPORTS CENTER.

Τα όσα ανέλυσαν Αναστασίου και Ρούτερ είχαν να κάνουν (κυρίως) με το κομμάτι τακτική. Συστήματα, διατάξεις, κίνηση στο χώρο, αλληλοκαλύψεις. Πως πρέπει να γίνεται το tranzision. Να εκμεταλλεύονται οι πράσινοι την πιο αδύναμη πλευρά του αντιπάλου. Και βασικά πως οφείλουν να παρουσιάζονται συμπαγείς, με τις γραμμές να βρίσκονται κοντά η μια στην άλλη.

Άλλωστε ο τεχνικός του τριφυλλιού χαρακτηρίζεται κυρίως από ευελιξία και όχι ένα μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού και αυτό το απέδειξε την σεζόν που έφυγε. Ναι μεν οι πράσινοι άρχισαν πέρυσι με την προοπτική του επιθετικογενούς 4-3-3, όμως στην πορεία - ανάλογα και με τις συνθήκες του κάθε αγώνα - χρειάστηκε να παρουσιαστούν πιο ευέλικτοι. Λάνσαραν αρκετά συστήματα και δεν κόλλησαν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ο κόουτς θέλει ποδοσφαιριστές διαβασμένους και εκτός των τριών γραμμών του γηπέδου.

Όλα παρουσιάστηκαν επί χάρτου προκειμένου να εφαρμοστούν (άρτια) και στο γήπεδο προσεχώς... Τα παραπάνω μαζί με άλλες χρηστικές πληροφορίες θα μπολιαστούν για τα καλά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών, που έχουν να διαχειριστούν μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν με αυξημένες απαιτήσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK