Μεταγραφικό "μπλόκο" από Κουτρουμπή!

Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ για την προσφυγή του 27χρονου στόπερ και το αίτημα για απαγόρευση μεταγραφών του ΠΑΟ που αναμένεται να συμπεριληφθεί στο τελικό σκεπτικό. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

14/05/2017 Panionios Vs Panathinaikos for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
14/05/2017 Panionios Vs Panathinaikos for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Panionios Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 14/05/2017 PANIONIOS VS PANATHINAIKOS FOR SUPERLEAGUE GREECE PLAY OFFS SEASON 2016-17, IN PANIONIOS STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στην αρχή ίσως και να μην εξέλαβε τη σοβαρότητα που έπρεπε και να θεωρήθηκε περισσότερο ως ένα νομικό "τρικ", ως συνοδευτικό της πρώτης και της δεύτερης προσφυγής που κατέθεσε ο Γιώργος Κουτρουμπής, κατά του Παναθηναϊκού. Καταπώς φαίνεται όμως, το αίτημα του 27χρονου στόπερ προς την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ για να επιβληθεί και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στο "τριφύλλι" (πέραν της επιδίκασης του ποσού των 475.000 ευρώ), κρύβει πλέον σημαντικούς "κινδύνους" για τον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1) δικαίωσε τον Αθηναίο στόπερ κι επισημοποίησε τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό από τις 27/12, με αποκλειστική υπαιτιότητα της «πράσινης» ΠΑΕ. Οπερ σημαίνει πως ο ίδιος είναι πλέον απόλυτα ελεύθερος να υπογράψει σε κάποιον άλλο σύλλογο, έχοντας ήδη μέσω του ατζέντη του κάποιες προτάσεις από την Τουρκία και την Πορτογαλία.

Πλέον το επόμενο "επεισόδιο" της προσφυγής του Κουτρουμπή, μεταφέρεται στο ποσό που θα επιδικάσει το δικαστήριο, το οποίο όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές θα κυμαίνεται από 310.000 έως 475.000€, αλλά και η έκδοση του συνολικού σκεπτικού της απόφασης, που περιλαμβάνει και το αίτημα για απαγόρευση μεταγραφών προς τον Παναθηναϊκό, για δύο μεταγραφικές περιόδους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αίτημα της πλευράς Κουτρουμπή έχει συμπεριληφθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στο σκεπτικό της απόφασης. Αντίθετα δεν "πέρασε" το αρχικό αίτημα για αφαίρεση βαθμών.

Τι σημαίνει όλο αυτό; Πως απ’ την ημέρα που θα εκδοθεί κι επίσημα (στο σύνολό της) η απόφαση, ουσιαστικά μπαίνει "μπλόκο" σε κάθε μεταγραφή των "πράσινων" στο υπόλοιπο του Γενάρη (εάν βγει πριν την 31η Ιανουαρίου η απόφαση) και το καλοκαίρι!

Το μπορεί να γίνει για να "ξεπεραστεί" μία τέτοια (πολύ πιθανή) απόφαση; Ο πρώτος δρόμος είναι η έφεση στο Διαιτητικό, με τον Παναθηναϊκό να υποστηρίζει πως η Ε.Ε.Ο.Δ. της ΕΠΟ είναι αναρμόδια για να επιβάλλει ποινές απαγόρευσης μεταγραφών και πως δεν προβλέπεται όλο αυτό απ’ τις αρμοδιότητές της. Με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκετές πιθανότητες δικαίωσης σε δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος δρόμος είναι ένας πιθανός εξωδικαστικός συμβιβασμός με την πλευρά του 27χρονου αμυντικού, που θα οδηγήσει σε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης. Η ουσία πάντως, είναι πως νομικά, όλο αυτό έχει πολύ "ψωμί" ακόμα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK