Ο πιο… περήφανος Ουζουνίδης!

Η χαρά του τεχνικού του ΠΑΟ για το πνεύμα και τη νοοτροπία που έβγαλε η ομάδα του όταν άρχισε να… στραβώνει το ματς με την ΑΕΛ, η εικόνα που του θύμισε τον περσινό β’ γύρο των «πράσινων», τα επαινετικά σχόλια για τον Χίλιεμαρκ και η ικανοποίησή του για τον Βιγιαφάνιες. Το Contra.gr σας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο απ’ τα όσα έλεγε ο Ελληνας τεχνικός μετά τη νίκη-θρίλερ επί των "βυσσινί".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εχει πανηγυρίσει κι άλλα «μεγάλα» γκολ του Παναθηναϊκού… Και σαν παίκτης και σαν προπονητής του «τριφυλλιού», με κορυφαία στιγμιότυπά του τις σφιγμένες γροθιές και τις κραυγές/ξέσπασμα στα νικητήρια τέρματα των περσινών εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ετούτη τη φορά, όμως, δευτερόλεπτα μετά το απίθανο γκολ του Όσκαρ Χίλιεμαρκ που χάρισε μία τεράστια νίκη (σε… νεκρό χρόνο) επί της ΑΕΛ (2-1), με τους «πράσινους» να παίζουν με 9 παίκτες απ’ το 84’ και μετά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν πολύ πιο ψύχραιμος. Πολύ πιο ψύχραιμος κι απόλυτα νηφάλιος -την ώρα που παίκτες, τεχνικό τιμ και… πάγκος είχαν γίνει ένα «κουβάρι» με τον Σουηδό- όπως ήταν σ’ όλη την εξέλιξη του αγώνα. Και το έδειξε και με τις αλλαγές του που φωτογράφιζαν τη λογικά του «…πάμε να νικήσουμε» κι όχι «…πάμε να προστατέψουμε… τιμητικά το 1-1», ακόμη κι όταν το πράγμα άρχισε να… στραβώνει τρομερά για τον Παναθηναϊκό απ’ το 77’ (αποβολή Σιλά) και μετά. Κι ένα παιχνίδι που πήγαινε για… σβηστή νίκη, έγινε γκραν-γκινιόλ, με τρομερά απρόβλεπτη εξέλιξη…

Πάνω απ’ όλα όμως, ο Ουζουνίδηςεκείνη τη στιγμή, ήταν τρομερά χαρούμενος και περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του. Που δεν… παράτησαν το ματς, που έδειξαν ποια (πρέπει να) είναι η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας και πως καμία «μάχη» δεν είναι… χαμένη πριν καν δοθεί.

Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ, κι αφού έβγαλε από μέσα του όλη την πίεση, με μια πολύ προσεκτική και ψύχραιμη τοποθέτηση (και) στη συνέντευξη Τύπου, ο 48χρονος τεχνικός δεχόταν τα συγχαρητήρια του κόσμου λίγο έξω από τα αποδυτήρια και δεν έκρυβε την ευχαρίστησή του, γι’ αυτό που είχε γίνει μόλις μία ώρα πριν.

Ικανοποίηση διότι, παρά τα χίλια μύρια όσα προβλήματα και καθημερινά «θέματα» που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, το πνεύμα και το φρόνημα της ομάδας του παραμένει υψηλό. Και μπολιάζεται ακόμη περισσότερο, με βραδιές σαν κι αυτή, με τη νοοτροπία του «…δεν τα παρατάμε ποτέ».

Για τον προπονητή του «τριφυλλιού» το ματς θα μπορούσε να έχει «τελειώσει» πολύ πιο γρήγορα. Και μιλώντας σε πηγαδάκια έξω από τα αποδυτήρια, ήταν πολύ ευχαριστημένος απ’ την εικόνα του Παναθηναϊκού ως τη φάση της αποβολής του Σιλά κι όπως τόνιζε «…μου θύμισε αρκετά το περσινό καλό μας διάστημα στο β’ μισό της σεζόν. Είχαμε συνεργασίες, αυτοματισμούς, αρκετά πράγματα…».

Κι ας μην υπάρχει πλέον Μπεργκ, Ζέκα ή ακόμη και Λέτο, Εμποκού και Κλωναρίδης στην εφετινήversionτων «πράσινων», συμπληρώνουμε εμείς...

Ο Ουζουνίδης μιλούσε ακόμη με τα καλύτερα λόγια (και) για τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, όχι τόσο για το λυτρωτικό γκολ που σημείωσε στο 93λεπτό, αλλά για όλες τις άλλες δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο και το πόσο σημαντικός κι επιδραστικός γίνεται σιγά-σιγά στο παιχνίδι των «πράσινων», καθώς «…παίζει συνεχώς και πολύ καλά στο χώρο και δημιουργεί πολλές συνθήκες στην επίθεσή μας».

Όταν δε, σχολιάστηκε προς τον Ελληνα τεχνικό και η πολύ καλή παρουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος έχει αρχίσει να δίνει το… κάτι παραπάνω δημιουργικά (κι όχι μόνο) στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος τόνισε πως «…είναι πάρα πολύ σημαντική η επιστροφή του. Και να φανταστείτε ότι ο Λούκας δεν είναι ακόμη έτοιμος. Τώρα, “μπαίνει” σιγά-σιγά. Κι έχει να δώσει πάρα πολλά ακόμη. Ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει και πόσο θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο, όταν είναι πλέον 100% καλά…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK