Ο Τελάντερ ορίζει το τέλος του "θρίλερ". Θα σωθεί ο Παναθηναϊκός;

Η επαφή με τον δικηγόρο του Δανού στόπερ, Ράσμους Τελάντερ, το πρωί της Τετάρτης (13/12) για να αποφευχθεί στις... καθυστερήσεις η εκδίκαση της καταγγελίας του για αφαίρεση βαθμών και το πρώτο "μεγάλο" ραντεβού του Παναθηναϊκού με τους εκτός Ελλάδος πιστωτές του στη Ζυρίχη.

Ο Τελάντερ ορίζει το τέλος του "θρίλερ". Θα σωθεί ο Παναθηναϊκός;
EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά από τα πολύ καλά νέα που ήρθαν από τη Νιόν και τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε το UEFA Club Financial Control Body στον Παναθηναϊκό να πληρώσει ή να διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του έως την 1η Μαρτίου, οι "πράσινοι" ετοιμάζονται για ακόμη μία "μάχη" στον αγώνα της οικονομικής επιβίωσης: τη νέα κουβέντα με την πλευρά του Ράσμους Τελάντερ.

Στόχος; Ν' αποφευχθεί εκ νέου στο παρά... ένα η εκδίκαση της καταγγελίας που έχει κάνει ο Δανός στόπερ εδώ και λίγες εβδομάδες, για μη καταβολή/εξόφληση της δεύτερης δόσης (ύψους 46.139 ευρώ) που του είχε επιδικαστεί μετά την καλοκαιρινή προσφυγή του.

"Μάχη" που προμηνύεται δύσκολη, αφού η πλευρά του Σκανδιναβού αμυντικού, δείχνει διάθεση να κρατήσει σκληρή στάση όσο πλησιάζει η ώρα της διαδικασίας (Τετάρτη 13/12, 15:00) από το Διαιτητικό της ΕΠΟ.

Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών στις 29/11, λίγες ώρες πριν πάρει αναβολή η υπόθεση του Τελάντερ, ο Παναθηναϊκός κατέβαλε έπειτα από μία μέρα, μόλις 12.000 ευρώ απ' τις 46.139 ευρώ της δεύτερης δόσης, ενώ την ίδια ώρα είναι σε εκκρεμότητα και η τρίτη ισόποση δόση (46.139 ευρώ, που έπρεπε να έχει πληρωθεί από τις 6/12.

Οι επαφές "πάγωσαν" τα τελευταία 24ωρα, εντούτοις είναι δεδομένο πως το πρωί της Τετάρτης (13/12) θα υπάρξει επικοινωνία του άτυπου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου με τον δικηγόρο του Δανού άσου, για να βρεθεί μία λύση και να αποφευχθεί το -3. Ο βαθμός "δυσκολίας" πάντως έχει αυξηθεί, καθώς ο Τελάντερ δείχνει αυτή τη φορά αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, εάν δεν πληρωθεί, εντούτοις, όλα θα κριθούν από τη (νέα) συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές...

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

Πλην της υπόθεσης του Τελάντερ, το πρωινό της Τετάρτης έχει ακόμη ένα σημαντικό "μέτωπο" στην ατζέντα κι αυτό δεν είναι άλλο από το ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί με τους εκτός συνόρων πιστωτές του ή τους εκπροσώπους τους (παίκτες, ατζέντηδες, προπονητές, ομάδες, εταιρίες κ.ο.κ.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζυρίχης.

Το "τριφύλλι" θα εκπροσωπήσουν στη συνάντηση ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος και ο νομικός Άλκης Παπαντωνίου, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης θα φτάσει στην ελβετική πόλη και ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Στο μίτινγκ με τους πιστωτές, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει την κατανόηση όλων των πλευρών σ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης που δίνει και θα προτείνει "πάγωμα" των πληρωμών έως τον Απρίλιο κι ακολούθως έναρξη εξόφλησης όλων των οφειλομένων, μέσω ενός τριετούς διακανονισμού (ήτοι έως τον Απρίλιο του 2021). Δύο μέρες μετά, την Παρασκευή 15/12, θ' ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση αυτή τη φορά στην Αθήνα, με τους εν Ελλάδι πιστωτές της ΠΑΕ (σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας), στο οποίο θα προταθεί το ίδιο πλάνο εξόφλησης.

Και τα δύο ραντεβού είναι πολύ κρίσιμα για το οικονομικό μέλλον της ομάδας, αφού απ' τη… διάθεση των πιστωτών πάνω στη διαπραγμάτευση, θα κριθεί -σε τελική ανάλυση- η όποια προοπτική επιτυχίας στην προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες ομάδες για να μην καταρρεύσει οικονομικά ο σύλλογος…

News 24/7

24MEDIA NETWORK