Οι απαιτήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη για την Παιανία

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απαιτεί 1,2 εκατομμύρια ευρώ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας! Ζητά προκαταβολή 500.000 ευρώ, επισπεύδει τις ενέργειες για νέο προπονητικό κέντρο ο Αλαφούζος.

Οι απαιτήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη για την Παιανία

Τους χειρότερους φόβους του Γιάννη Αλαφούζου ξεπέρασαν οι απαιτήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη, για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας τη σεζόν 2013 - 2014 από την ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Ο "καπετάνιος" διεμήνυσε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, στις συζητήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι παραχωρεί το προπονητικό κέντρο έναντι ενοικίου 1,2 εκατομμύριων ευρώ ετησίως!

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Live Sport, αρχικά ζήτησε 1,8 εκατομμύρια ευρώ για το ετήσιο μίσθωμα, όμως στη συνέχεια μείωσε τις απαιτήσεις του κατά 600.000 ευρώ. Πάντως, κατέστησε σαφές, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί περαιτέρω μείωση και το 1,2 αποτελεί "τελεσίγραφο"!

Πρακτικά, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έφερε προ τετελεσμένου τη διοίκηση της ΠΑΕ, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν τα περιθώρια να αναζητηθεί άλλη λύση, η οποία θα είναι οικονομική και ταυτόχρονα θα καλύπτει τα κριτήρια για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού από την ΕΠΟ...

Χολωμένος με τα συνθήματα

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν απόλυτος στις θέσεις του και άφησε ελάχιστο χώρο για ελιγμούς στον Χρήστο Παναγόπουλο. Για άλλη μία φορά επανέλαβε την έντονη ενόχληση του για τα συνθήματα σε βάρος των αδερφών του, οι οποίοι έχουν αποβιώσει και δεν έδειξε διατεθειμένος να διευκολύνει την ΠΑΕ, όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.

Απαίτησε, δε, την καταβολή μιας διόλου ευκαταφρόνητης προκαταβολής, η οποία κυμαίνεται ανάμεσα στις 400 με 500.000 ευρώ, προκειμένου να υπογράψει το μισθωτήριο και να επιτρέψει στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού να αρχίσει την προετοιμασία της για την νέα σεζόν. Γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού είχε υπολογίσει διαφορετικά την κατεύθυνση της ροής των κεφαλαίων που αναμένει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανέφικτη η αγορά

Ο Χρήστος Παναγόπουλος έθεσε στο τραπέζι την προοπτική αγοράς των εγκαταστάσεων της Παιανίας από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά η απάντηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη κατέστησε ανεδαφική οποιαδήποτε συζήτηση ακολουθούσε...

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού απαίτησε 20 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του προπονητικού κέντρου και ξεκαθάρισε ότι θέλει τα χρήματα σε λίγες και μεγάλες δόσεις... Κάτι ανεδαφικό για τα άδεια "πράσινα" ταμεία.

Η διαφοροποίηση του Τζίγγερ

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο προ λίγων εβδομάδων, είχε εκφράσει την πρόθεση να βοηθήσει όσο μπορεί, προκειμένου η ομάδα ποδοσφαίρου να πάρει δωρεάν τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας για τη σεζόν 2013 - 2014.

Ωστόσο, παρά τη βούληση του Τζίγγερ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο θείος του, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ήταν ανένδοτος και δεν δέχτηκε καν να το συζητήσει. Οπότε, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μετέφερε στον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ τις αρνητικές εξελίξεις και του τόνισε ότι στάθηκε δυνατό να τον μεταπείσει.

Πανάκριβη πολυτέλεια

Πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι βέβαιο ότι η Παιανία εξελίσσεται μία πανάκριβη πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό. Διότι πλην του ετησίου μισθώματος, η ΠΑΕ καλείται να καλύψει το λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεων, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα καταβάλει αυτή και τον έκτακτο φόρο ακινήτων, ο οποίος για την προηγούμενη σεζόν άγγιξε τις 500.000 ευρώ...

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα επισπεύσει τις ενέργειες του για την ανεύρεση άλλης λύσης για το προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού, ώστε να απεμπλακεί από την Παιανία. Εκτός και αν στο μεταξύ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μεταβάλλει τη στάση του και δεχθεί να συζητήσει με όρους τους οποίους "αντέχει" το ταμείο του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK