Δωρεά στη Συμμαχία οι μετοχές του Πατέρα, "θα βοηθήσει" είπε ο Αλαφούζος

Στα χέρια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας πέρασαν την Παρασκευή οι μετοχές του Νικόλα Πατέρα. "Βοηθάει και θα βοηθήσει", είπε για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος.

Δωρεά στη Συμμαχία οι μετοχές του Πατέρα, "θα βοηθήσει" είπε ο Αλαφούζος

Ο Νικόλας Πατέρας είχε αποκτήσει το 10% των μετοχών της "πράσινης" ΠΑΕ το 2008 στο πλαίσιο της πολυμετοχικότητας, αλλά σταδιακά, μετά την αποχώρησή του και τη μη συμμετοχή στις ΑΜΚ, το ποσοστό του είχε υποχωρήσει στο 2,5%.

Υπήρξε δε πρόεδρος της ΠΑΕ από το καλοκαίρι του 2008 έως και το καλοκαίρι του 2010, καθώς και ένα μικρό διάστημα της σεζόν 2010-2011, μετά το τέλος της οποίας αποχώρησε από το προσκήνιο.

Αλαφούζος: "Ο Πατέρας βοηθάει και θα βοηθήσει"

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας το απόγευμα της Παρασκευής, ο Νικόλας Πατέρας έστειλε επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την επιθυμία του να χαρίσει τις μετοχές. Η δωρεά έγινε αποδεκτή και ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι "ο Πατέρας βοηθάει και θα βοηθήσει".

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση του πρώην προέδρου, η οποία οριοθετεί το επίσημο τέλος του Νικόλα Πατέρα από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κατ' επέκταση δε και το τυπικό τέλος της πολυμετοχικότητας, της οποίας ηγήθηκε ως πρόεδρος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νικόλας Πατέρας διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο συχνά συμβουλεύει σε ζητήματα που αφορούν την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, η Παναθηναϊκή Συμμαχία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Το Δ.Σ συνεδρίασε και ενέκρινε τον αριθμό μελών του σωματείου για την σεζόν 2013-2014. Το Δ.Σ αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Νικολάου Δ. Πατέρα για τη δωρεά, στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον ευχαριστεί θερμότατα για την κίνησή του αυτή".

Αλλαγή ετοιμάζει ο Αναστασίου

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται ότι ετοιμάζει μία αλλαγή σε πρόσωπα, δηλαδή να χρησιμοποιήσει τον Μέντες στη θέση του Ντίνα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ζέκα θα μεταφερθεί στο δεξί άκρο.

Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα με τους Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλο (δεξί μπακ), Νάνο (αριστερό μπακ), Σίλντενφελντ-Ρισβάνη (στόπερ), Πράνιτς-Μέντες-Λαγό (χαφ), Κλωναρίδη (αριστερά), Ζέκα (δεξιά) και Μπεργκ (κορυφή).

News 24/7

24MEDIA NETWORK