ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Άλτμαν ο "αντί-Κλωναρίδης"

Το «πράσινο φως» από Αλαφούζο σε Ουζουνίδη για τον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό που θα καλύψει το κενό του «Κλώνα», ο σταντ-μπάι Κολοβέτσιος και ο επιθετικός γκολτζής που ψάχνει ο Ελληνας τεχνικός, με συμβόλαιο έως 500.000 ευρώ. Ανάλυση του Contra.gr για το πώς διαμορφώνονται τα μεταγραφικά δεδομένα στον ΠΑΟ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Άλτμαν ο "αντί-Κλωναρίδης"

Στη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου (24/6) ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη τέθηκε επί τάπητος (και) το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, με την επισήμανση απ’ την πλευρά του Ελληνα τεχνικού πως πρέπει να «τρέξουν» κάποια πράγματα, διότι υπάρχουν ανοικτά «μέτωπα» και ο χρόνος θα αρχίσει να πιέζει, αφού η προετοιμασία ξεκινάει τη Δευτέρα (26/6).

Ο 48χρονος τεχνικός θα πάρει «πάνω» του σε πρώτη φάση το κομμάτι των μεταγραφών ως προς τις αποφάσεις για το τι χρειάζεται η ομάδα, ενώ το σκέλος των διαπραγματεύσεων (τουλάχιστον μέχρι να προσληφθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής) θα αναλάβουν συνεργάτες της ΠΑΕ και υψηλόβαθμα στελέχη της.

Είναι δεδομένο πως μετά την αποχώρηση του «Λύμπε» αλλάζει αρκετά και η «ατζέντα» με τους παίκτες που θα απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν ωστόσο κι αρκετές περιπτώσεις που είναι σε θέση να «τρέξουν» πιο γρήγορα, αφού πρόκειται για παίκτες που είχαν συμφωνήσει από κοινού ο Λυμπερόπουλος με τον Ουζουνίδη και ήδη -απ’ τη σύσκεψη του Σαββάτου- δόθηκε το «ΟΚ» για να προχωρήσουν.

Μία εξ’ αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, είναι ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός (με ουγγρικό διαβατήριο) Όμρι Άλτμαν (περίπτωση που επανήλθε προ ημερών στο προσκήνιο, όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr), το όνομα του οποίου μάλιστα συζητήθηκε στη σύσκεψη κορυφής. Ο Ουζουνίδης έχει «ψηθεί» πολύ με τον 23χρονο άσο, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο πίσω απ’ τον στράικερ, όσο και στα άκρα της επίθεσης κι επί της ουσίας τον προορίζει για «αντί-Κλωναρίδη».

Τα δε χρήματα που θα χρειαστούν για να προχωρήσει η μεταγραφή του από τη Χάποελ Τελ Αβίβ είναι 150.000 ευρώ (αυτό είναι το ποσό της ρήτρας του), ενώ το κασέ του είναι πολύ χαμηλό (περί τις 120.000 ευρώ). Ούτως ή άλλως, στον Παναθηναϊκό είχαν προϋπολογίσει ένα ποσό για την περίπτωση της αγοράς του «Κλώνα» από τη Λανς και καταπώς φαίνεται αυτό θα πάει για τη ρήτρα του Άλτμαν. Ο Αλαφούζος έδωσε το «πράσινο φως» απ’ την πλευρά του και δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν τελικές εξελίξεις στην υπόθεση, με τον παίκτη να ταξιδεύει στην Αθήνα για να κλείσει τη μεταγραφή του.

Μία άλλη προχωρημένη περίπτωση αφορά τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, ο οποίος επί της ουσίας τα έχει βρει εδώ και μέρες με τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα δεν φαίνεται να αλλάζουν για τον Λαρισαίο αμυντικό και με την επικείμενη αποδέσμευση του Τελάντερ (φαίνεται πως υπάρχει μια αρχική συμφωνία με τον Δανό), θα κλείσει για 3 χρόνια στο «τριφύλλι», μπαίνοντας στην προετοιμασία (τυπικά) μετά την 1η Ιουλίου.

ΘΕΛΕΙ ΦΟΡ ΓΚΟΛΤΖΗ

Στο θέμα του βασικού επιθετικού, ο Ουζουνίδης συζήτησε για πολύ ώρα με τον Αλαφούζο τα δεδομένα (όντας ενήμερος πως οδεύει προς ξεκαθάρισμα και πώληση η υπόθεση του Μπεργκ) και το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να αποκτηθεί ένας φορ-γκολτζής, που θα μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο το κενό του Σουηδού άσου.

Και πόσο βασικό θα είναι να υπάρξει η ανταπόκριση και της διοίκησης τη στιγμή που πρέπει, προκειμένου να βρεθεί ένας παίκτης που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος της μετά-Μπεργκ εποχής. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο Αλαφούζος τόνισε πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό, με τον Ουζουνίδη να έχει σηκώσει ήδη… μανίκια εξετάζοντας από χθες πολλούς επιθετικούς, προκειμένου να βρει έναν βασικό φορ που θα δώσει στην ομάδα του το «εύκολο» γκολ, αλλά και έναν ακόμη κυνηγό που θα αποτελέσει το «μπακ-απ» του. Το συμβόλαιο που σκοπεύει να διαθέσει ο Παναθηναϊκός για τον διάδοχο του Μπεργκ είναι περίπου 500.000 ευρώ, ενώ στη λίστα βρίσκονται ήδη κάποια ονόματα απ’ τη σκανδιναβική αγορά…

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ «ΛΥΜΠΕ»

Πριν τη σύσκεψη του Σαββάτου με τον Αλαφούζο, ο Ουζουνίδης μίλησε και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο -με τον οποίο οι σχέσεις του παραμένουν πολύ καλές- κι ενημερώθηκε για κάποιες περιπτώσεις παικτών που είχε προχωρήσει ο ίδιος, θέλοντας να δει σε τι βαθμό τις είχε φτάσει. Ο «Λύμπε» ανέλυσε τα πάντα στον 48χρονο τεχνικό και έδειξε διάθεση να του δώσει ότι πληροφορία ήθελε, προκειμένου να τον βοηθήσει σ’ αυτή τη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η ομάδα, μέχρι να βρεθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής. Κι αυτό δείχνει πάρα πολλά ακόμη και τώρα που αποχώρησε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK