Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία

Ο Κωστάκης με πήρε μονότερμα προχθές. Γλώσσα δεν έβαλε μέσα του το... σκασμένο, αν και κατά τα άλλα με πήγε για χαλάρωση και τσίπουρα σ' ένα συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο στη γειτονιά του.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
INTIME SPORTS

Μην σας παρασύρει το υποκοριστικό. Τρία χρόνια είναι η διαφορά μας. Για την ακρίβεια τρία σχολικά, δύο ηλικιακά, γιατί κέρδισα και χρόνο. Για να καταλάβετε, κάτι Άμστερνταμ, κάτι Βρυξέλλες και τα ρέστα, τα πήγε σε πολύ προχωρημένη μετεφηβική ηλικία.

Βλέπετε εκτός από αδερφικός φίλος είναι και Παναθηναϊκός, χωρίς το ένα να προϋποθέτει το άλλο. Δύο θύρες άλλαξε στη Λεωφόρο σε “διαρκείας” (2 και 10), δύο και στο ΟΑΚΑ (11 και 29), δώδεκα χρόνια τώρα που χρηματοδοτεί κάθε καλοκαίρι την καψούρα του.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
INTIME SPORTS

Ο πήχης των προσδοκιών...

Φέτος; “Όχι ακόμη”. Έχει φάει σκάλωμα άγριο ο Κωστάκης, με διάφορα που συμβαίνουν τελευταία στον Παναθηναϊκό. Και μην φανταστείτε ότι είναι σ' αυτούς που περιχαρακωμένοι σε στρατόπεδα, γουστάρουν τον Παναθηναϊκό ανάλογα με τον ιδιοκτήτη, τον πρόεδρο, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. “Και με χιόνια και με κρύα” ο Κωστάκης...

Έχει τρελαθεί με τα παρκαρίσματα και την αυτοεξορία των μετόχων, έχει βαρέσει μπιέλα με τη... λιτανεία εάν κι εφ' όσον θα μετάσχουν έστω και με το ποσοστό τους στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αλλά πάνω από όλα έχει εξαγριωθεί με το πόσο χαμηλά έπεσε ο πήχης των προσδοκιών και των απαιτήσεων.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
soouza INTIME SPORTS

Όταν ο Τζίγγερ τίναζε τη μπάνκα...

Και δεν μιλάω αγωνιστικά. Κάτοχος ακριβού διαρκείας ήταν την εποχή που ο Τζίγκερ τίναξε την μπάνκα στον αέρα με Κωνσταντίνου, Σόουζα, Βλάοβιτς, ανανέωση Λυμπερόπουλου κ.λ.π, κ.λ.π, κάτοχος ακριβότερου την εποχή των Μίτου, Άντριτς, Ραγκουέλ και Νιρέν Ντεμπά και βέβαια τίμησε δεόντως την πολυμετοχικότητα με δεύτερο κομμάτι στην 29 για τον ανιψιό του.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
INTIME SPORTS

Πότε λήγει το συμβόλαιο του Καραγκούνη;

Θα μου είπε πάνω από πέντε φορές για την “ικανοποίηση” της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που κατάφερε να μαζέψει 500.000 ευρώ σε 15 μέρες (τα υπόλοιπα 1.100.000 είναι τα χρήματα που είχε ήδη μαζέψει η ομάδα του Αλαφούζου και χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη φάση της αδειοδότησης) και πάνω από δέκα για το στιγμιότυπο της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλαφούζου στον ΣΚΑΪ που ρωτάει τον Καραγιαννίδη και τον Βέργη πότε λήγει το συμβόλαιο του Καραγκούνη...

Το ορφανό εγχείρημα...

Και να φανταστεί κανείς ότι δεν είναι εξ ορισμού αρνητικός. Ούτε με την Συμμαχία, ούτε πολύ περισσότερο με τον Αλαφούζο, στον οποίο αναγνωρίζει τη διάθεση να βγει μπροστά και να σώσει ό,τι σώζεται. Απλώς βρίσκει το όλο εγχείρημα ορφανό οικονομικά και απελπιστικά αυθόρμητο επικοινωνιακά.

Δεν ξέρω πόσοι σκέφτονται σαν τον Κωστάκη. Με ανακούφισε πάντως το γεγονός ότι δεν έβαλε καθόλου στην κουβέντα μας το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών Βαρδινογιάννη και τις αλλεπάλληλες αναβολές των τίτλων τέλους.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
alafouzos.jpg INTIME SPORTS

Με το μαχαίρι στο λαιμό...

Γιατί αυτό ήταν, σύμφωνα με τα διάφορα chatrooms, το οδυνηρότερο ολίσθημα της ομάδας σωτηρίας, που θαρρείς κι αισθάνθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό, έσπευδε κάθε τόσο να ανακοινώσει τον επίλογο της ιστορίας κι εκτέθηκε από πολύ απλά γραφειοκρατικά -και όχι μόνο- συμβάντα, για τα οποία έπρεπε κιόλας να απολογηθεί.

Βρε αδερφέ, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Άσ' το να γίνει και μετά το πανηγυρίζουμε και ψήνουμε και κανά αρνί, που λέει ο λόγος.

Τελοσπάντων. Φαίνεται πως τελείωσε και αυτό και θα απαθανατίσουμε τις ουρές που θα σχηματιστούν για εγγραφή μελών και “διαρκείας”...

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία

Οι φιλεύσπλαχνοι κυβερνώντες...

Όχι, δεν ειρωνεύομαι. Απλώς δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα μέχρι σήμερα ήταν η μεταβίβαση των μετοχών ή τουλάχιστον δεν ήταν μόνο αυτό. Εδώ και δέκα ημέρες, άρχισε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας και οι ίδιοι άνθρωποι από τους οποίους προσδοκώνται έσοδα στον Παναθηναϊκό, σπεύδουν στις κατά τόπους ΔΟΥ για να τα διακανονίσουν στις δέκα δόσεις που προέβλεψαν οι φιλεύσπλαχνοι κυβερνώντες.

Τα ελληνικά σπίτια απέκτησαν εκτός από έναν-δυο άνεργους το καθένα και μία επιπλέον επιβάρυνση της τάξης του 20% του ετήσιου εναπομείναντος εισοδήματος (μίνιμουμ) για κάθε είδους χαράτσια που σοφίστηκαν οι νταβατζήδες της πολιτικής για να ανταποκριθούν στις επιταγές των δανειστών. Από που ρε διάολε θα περισσέψουν, έστω και για την καψούρα;

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία
panathinaikos.jpg INTIME SPORTS

Τα λεφτά θα βρεθούν, αλλά...

Και το λέω, γνωρίζοντας ότι θα γίνει το σκατό παξιμάδι, αλλά λεφτά θα βρεθούν, όλοι θα βρουν από 20 μέχρι 100 ή 200 ευρώ και θα τα διαθέσουν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να ορθοποδεί. Αλλά μην βάζεις χρονοδιαγράμματα. Δεν υπάρχει λόγος.

Εδώ ακόμη και τις χρυσές εποχές, η έκρηξη των “διαρκείας” γινόταν κάπου εκεί, το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου, αφού πάει ο άλλος 10-15 μέρες κάπου να ξελαμπικάρει και να γεμίσει μπαταρίες εν όψει του χειμώνα.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία

"Κομμάτια να γίνει..."

Και αυτή η ιστορία με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Γιατί δεν τελειώνει επιτέλους, να δούμε και τα γερά πορτοφόλια, σε τι βαθμό θα συνεισφέρουν; Γιατί όπως και να γίνει, αυτός που σφίγγεται για το κατοστάρικο, αν δει τον άλλον να δίνει 50 και 100 χιλιάρικα, ε, θα πει “κομμάτια να γίνει” και θα βγάλει κι αυτός από την τσέπη του κατοστάρικο μια ώρα αρχύτερα και όχι βλαστημώντας.

Δεν μ' ενδιαφέρει αν ο Αλαφούζος ξέρει πότε λήγει το συμβόλαιο του Καραγκούνη. Μ' ενδιαφέρει να ενημερωθεί στον κατάλληλο χρόνο από τους καθ' ύλην αρμόδιους και να αποφασίσει τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν και την όποια υπέρβαση αυτά του επιτρέπουν.

Μ' ενδιαφέρει να ξαποστείλει τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, την ψυχροπολεμική διάθεση, τον ρεβανσισμό μεταξύ εκείνων που διοίκησαν τον Παναθηναϊκό μέχρι σήμερα. Μ' ενδιαφέρει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από την πολυτελή γυάλα στην οποία βολεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και να τον ξαναδώσει στον κόσμο του. Όχι μετοχικά. Ουσιαστικά.

Να ανοίξει την σιδερόπορτα της Παιανίας και τις καγκελόπορτες του ΟΑΚΑ για τις εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια που βολεύονται ακόμη και σήμερα με το αυτόγραφο του Σαραβάκου που κιτρίνισε πια από την εποχή που κοσμούσε το παιδικό δωμάτιο του πατέρα τους.

Παναθηναϊκή Συμμαχία και πράσινη ευημερία

Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Αλαφούζος, που την καθημερινότητα ας την αναλάβουν αυτοί που ξέρουν ή που πρέπει να ξέρουν. Δεν θα μετρήσω την προσφορά του από τα ευρώ που θα συγκεντρωθούν αύριο ή τέλος Ιουλίου, αλλά από την μακροημέρευση και την επιτυχία του μοντέλου που αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί μονόδρομος για τις ομάδες που έχουν πίσω τους κόσμο και πιστούς φίλους.

Αυτά είπα και στον Κωστάκη. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο. Απλά του εξήγησα ότι θα πάρει που θα πάρει “διαρκείας”, ας το πάρει μια ώρα αρχύτερα, ώστε να διευκολύνει τις αναγκαίες κινήσεις εξυπηρέτησης των εκκρεμοτήτων και της επιβαλλόμενης ενίσχυσης.

Αν τα κατάλαβε ο χρόνος θα δείξει...

Διαβάστε ακόμη:

Φορναρόλι: "Πότε παίζουμε;"

Ζέκα: "Έτοιμοι για τα προκριματικά"

Στην Αθήνα ο Φορναρόλι

Παναθηναϊκός - Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK