Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ελαφρώς βελτιωμένος, ιδίως στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα στη φιλική αναμέτρηση με την πιο έτοιμη Γάνδη (2-1). Το "πράσινο" γκολ ο Νίκος Γιαννιτσάνης, εξαιρετικός ο Ορέστης Καρνέζης.

Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μέντες ντα Σίλβα παρά το γεγονός ότι είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις και στον υπό δοκιμή κεντρικό αμυντικό Ναΐμ Ααράμπ. Οι μοναδικοί έμπειροι παίκτες του "τριφυλλιού" ήταν οι Ζέκα και Ορέστης Καρνέζης.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι συγκριτικά με το προηγούμενο φιλικό (Ανόρθωση), ωστόσο τα, πολλά, λάθη στη μεσαία γραμμή δεν αποφεύχθηκαν. Ελαφρυντικό αποτελεί το γεγονός ότι η Γάνδη ξεκινά στις 27 Ιουλίου τις υποχρεώσεις της για την Jupiler League και, βέβαια, ότι υπήρχαν απουσίες, με σημαντικότερη αυτή του Εμίρ Μπαϊράμι.

Ο Παναθηναϊκός, εξάλλου, προβλημάτισε στις στημένες φάσεις, αφού τα δύο γκολ που δέχθηκε προήλθαν από κόρνερ (στο 37' με Ντιέγκο και το 51' με Τζουγκάνοβιτς), ενώ αν δεν βρίσκονταν σε πολύ καλή μέρα οι Ορέστης Καρνέζης και Αλέξανδρος Ταμπάκης, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερη έκταση.

Το "πράσινο" γκολ σημειώθηκε στο 67ο λεπτό από τον Νίκο Γιαννιτσάνη, ο οποίος έκανε καλό κοντρόλ, πέρασε τον Σέρχιο Παντ και πλάσαρε με το αριστερό. Αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν εκ νέου στο τελευταίο 20λεπτο (κυρίως η Γάνδη), ωστόσο το 2-1 παρέμεινε.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Καρνέζης (60' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (70' Αναστασόπουλος), Αραάμπ, Ρισβάνης (78' Σπυρόπουλος), Χουχούμης, Μέντες (46' Σταματάκης), Ζέκα, Δώνης (46' Κουσίδης), Ντίνας, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης.

ΤΟ LIVE

19:59
Καλησπέρα σας από την Ολλανδία. Ο Παναθηναϊκός δίνει το τρίτο του φιλικό, κόντρα στην Γάνδη και θα σας μεταφέρουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης. 
20:00
Αυτό είναι το τελευταίο φιλικό για τον Παναθηναϊκό με την αποστολή των πράσινων να επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα και να συνεχίζει επί ελληνικού εδάφους την προετοιμασία της. 
20:07
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων: 

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Αραάμπ, Ρισβάνης, Χουχούμης, Μέντες, Ζέκα, Δώνης,Ντίνας, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης.

Γ
άνδη: Παντ, Νέτο, Λόπεθ, Ντιόγκο, Κάζε, Κόλα, Λεπουάν, Καϊνεπέλ, Σουμαρόχο, Χέινς Βαν Ντε, Ζουκάνοβιτς.
20:07
Το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες ξεκίνησε.
20:08
Ο Εμίρ Μπαϊράμι αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και δεν θα αγωνιστεί στην σημερινή αναμέτρηση. 
20:10
3΄ Πρώτο σουτ για τον Παναθηναϊκό με τον Ζέκα αλλά ο γκολκίπερ της Γάνδης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. 
20:15
Αναγνωριστικό το παιχνίδι σε αυτά τα πρώτα λεπτά για τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να βγει σωστά στην επίθεση. 
20:17
Το πρώτο δεκάλεπτο στην φιλική αναμέτρηση των δυο ομάδων συμπληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες και με τους πράσινους όπως και στο πρώτο εικοσάλεπτο με την Ανόρθωση να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. 
20:20
Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του φιλικού με την Ανόρθωση καθώς έχουν ξεκινήσει οι Σπυρόπουλος, Μέντες, Δώνης και Ντίνας. 
20:25
Πλην του Μπαϊράμι που δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό εκτός αποστολής είναι και οι Κουτρουμπής, Αναγνωστόπουλος και Αποστολόπουλος που είναι τραυματίας. 
20:31
Χωρίς φάσεις κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχοντας ψηλά την άμυνα του έχει βγάλει πολλά οφσαιντ τους αντίπαλους επιθετικούς ενώ την ίδια ώρα ψάχνει μα βρει χώρο για να βγει σωστά στην επίθεση. 
20:34
27' Ωραία ενέργεια και σουτ του Ντίνα έξω από την περιοχή θα πέσει να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της Γάνδης. 
20:43
36' Κόρνερ για την Γάνδη με τον Νέτο να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Καρνέζης έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. 
20:44
37' 0-1 για την Γάνδη. Το κόρνερ από τα δεξιά αυτή τη φορά με τον Κόλα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά τον Καρνέζη να αποκρούει και πάλι την πράσινη άμυνα να μην αντιδρά και τον Ντιέγκο από κοντά με νέα κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.  
20:50
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. 
20:53
Ημίχρονο στην φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ με 1-0. Οι πράσινοι δέχτηκαν ένα αστείο γκολ σε μια φάση που έγινε δυο φορές η ίδια και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σωστά. 
21:09
Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο.
21:11
Με αλλαγές ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος καθώς μπήκαν οι Κουσίδης και Σταματάκης αντί των Ντίνα και Μέντες. 
21:12
Ο Σταματάκης θα παίξει ρόλο αμυντικού χαφ αντί του Μέντες ο οποίος έχοντας κάνει 4-5 προπονήσεις μόνο αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο μέρος. 
21:14
48' Ο Μουζακίτης από τα δεξιά θα μπει στην περιοχή θα σουτάρει αλλά ο γκολκίπερ της Γάνδης δεν θα έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. 
21:14
Ο Κουσίδης μπήκε αντί του Δώνη με τον Ντίνα να έρχεται στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. 
21:17
51' Το 0-2 για την Γάνδη. Κόρνερ από τα δεξιά με τον Τζουγκάνοβιτς να νικάει στον αέρα την άμυνα του Παναθηναϊκού και να σκοράρει εύκολα. 
21:21
55' Νέα ευκαιρία για την Γάνδη με τον Καλέ να μπαίνει από τα δεξιά να σουτάρει και τον Καρνέζη να διώχνει την μπάλα. 
21:26
Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί δυο γκολ από στημένες φάσεις δείχνοντας αδυναμία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η απουσία των δυο βασικών σέντερ μπακ σίγουρα παίζει ρόλο και σίγουρα οι πράσινοι θα βελτιωθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι. 
21:26
Την ίδια ώρα το Τριφύλλι δεν μπορεί να φανεί απειλητικό και μπροστά καθώς απουσιάζει ο κλασικός σέντερ φορ αλλά και ο παίκτης που θα βγάλει τις κάθετες πάσες. 
21:27
60' Στην θέση του Ορέστη Καρνέζη θα περάσει ο Αλέξανδρος Ταμπάκης που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του. 
21:28
62' Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό με τον Ζέκα να βγάζει την σέντρα και τον Γιαννιτσάνη να κάνει ωραία κίνηση να παίρνει την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Γάνδης. 
21:29
64' Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Γιαννιτσάνη να βγαίνει ωραία στην πλάτη της άμυνας, έκανε κακό κοντρόλ και αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει σε έναν χώρο που δεν ήταν κανείς συμπαίκτης του. 
21:34
67' Το 1-2 για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννιτσάνης θα βγει και πάλι στην πλάτη της άμυνας της Γάνδης, αυτή τη φορά θα κάνει καλύτερο κοντρόλ, θα περάσει τον γκολκίπερ της Γάνδης και θα πλασάρει με το αριστερό μειώνοντας για το Τριφύλλι. 
21:34
68' Η Γάνδη θα περάσει στην επίθεση από τα δεξιά αλλά ο Ταμπάκης με ωραία επέμβαση θα δείξει τα αντανακλαστικά του. 

21:36
Ο Αναστασόπουλος θα πάρει την θέση του Σπυρόπουλου στο 70' της φιλικής αναμέτρησης με την Γάνδη. 
21:38
73' Ωραίο φάουλ από τον Ντίνα με την μπάλα να περνάει από το τείχος αλλά τον γκολκίπερ της Γάνδης να μπλοκάρει την μπάλα. 
21:41
76' Τετ α τετ για τους παίκτες της Γάνδης με τον Ταμπάκη όμως να κλείνει πολύ ωραία τον διάδρομο και να μπλοκάρει την μπάλα κρατώντας το 2-1. 
21:44
76' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Σπυρόπουλο αντί του Ρισβάνη και τον δεξιό μπακ των πράσινων να παίζει σε αυτό το τελευταίο 15 ως σέντερ μπακ. 
21:50
85' Νέα σωτήρια επέμβαση του Ταμπάκη σε τετ α τετ παίκτη της Γάνδης μετά το λάθος του Σπυρόπουλου. 
21:52
87' Καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση. Ο Ντίνας έκανε το φάουλ από τα αριστερά η μπάλα πέρασε με τον Μουζακίτη να την γυρνάει προς τον Αραάμπ ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ της Γάνδης απέκρουσε. 
21:53
88' Μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 για την Γάνδη αλλά το σουτ του ποδοσφαιριστή των Βέλγων σε κενή εστία ουσιαστικά θα κόψει ο Αναστασόπουλος πάνω στην γραμμή με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. 
21:56

21:56
Το φιλικό ανάμεσα στην Γάνδη και τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να χάνει με 2-1. 
21:59
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε έτσι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και από την Πέμπτη θα επιστρέψει στην Αθήνα. 
21:59
Οι πράσινοι έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμα πολύ δουλειά και πολλές προσθήκες στο ρόστερ τους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK