Παναθηναϊκός - Ουντινέζε 1-2

Χαμηλό βαθμό πήρε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του τεστ πριν από το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπριζ. Κάνοντας πολλά προσωπικά λάθη οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με 2-1 από την Ουντινέζε στη "Λεωφόρο". Το γκολ του Παναθηναϊκού ο Μπεργκ.

Παναθηναϊκός - Ουντινέζε 1-2

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γιάννης Αναστασίου επιχείρησε να κάνει μία πρόβα τζενεράλε για το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ γι' αυτό και παρέταξε τον Παναθηναϊκό μ' ένα 4-4-2 σε ρόμβο.

Δεν πήγε άσχημα αυτό το σχήμα, αυτό είναι μία αλήθεια. Μία άλλη αλήθεια όμως αναφέρει ότι παρά την πίεσή τους και την κατοχή της μπάλας οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οχι ότι έλειψαν οι ευκαιρίες, κυρίως με πρωταγωνιστή τον Καρέλη. Οπως και να το κάνουμε όμως τα λάθη στις μεταβιβάσεις, ακόμα και σε εύκολες, αλλά και η καλή αμυντική διάταξη του αντιπάλου δεν πρόσφεραν πολλές επιλογές.

Αντ' αυτού στη μία και μοναδική φορά που το κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού κλήθηκε να απαντήσει σ' ένα δύσκολο πρόβλημα, δεν έδωσε καλή απάντηση. Η πάσα από την άμυνα στην επίθεση βρήκε απροετοίμαστο τον Ταυλαρίδη με αποτέλεσμα ο Φερνάντες να προσφέρει στο κοινό ένα υπέροχο γκολ.

Πριν ο Αναστασίου προχωρήσει στη διαδικασία των πολλών αλλαγών (φιλικό ματς γαρ), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ που είχε πολλές ομοιότητες μ' αυτό που πέτυχε η Ουντινέζε. Η πάσα 40 και πλέον μέτρων του Λαγού βρήκε τον Μπεργκ σε καλή θέση και ο Σουηδός τελείωσε με ωραίο τρόπο τη φάση (ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε με το αριστερό).

Aπό τις αλλαγές του 60' και μετά ο Παναθηναϊκός έπαψε να απειλεί ουσιαστικά να απειλεί την αντίπαλη εστία, προφανώς γιατί του έλειψε η αγωνιστική συνοχή. Αυτή η ανισορροπία έφερε μάλιστα και προσωπικά λάθη ένα εκ των οποίων στοίχισε και το δεύτερο γκολ της Ουντινέζε στο 76' το οποίο το πρόσφερε στο πιάτο η άστοχη εκτίμηση του Τριανταφυλλόπουλου (σκόρερ ο Αγκίρε).

Παναθηναϊκός - Ουντινέζε 1-2
INTIME SPORTS

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα αλλοιώθηκε από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να φτάσει στην ισοφάριση. Οι "πράσινοι" πήραν πολλά ρίσκα και άφηναν εκτεθειμένους χώρους για αντεπιθέσεις στους Ιταλούς. Η ευκαιρία που δημιούργησαν σ' αυτό το διάστημα πάντως ήταν κλασική αλλά ο Λουντ την σπατάλησε με μία κακή κεφαλιά ακριβώς στο 90'.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (60' Τριανταφυλλόπουλος), Πράνιτς, Λαγός (60' Κουτρουμπής), Ζέκα, Ατζαγκούν (60' Λουντ), Νίνης (66' Πέτριτς), Καρέλης (70' Καλτσάς), Μπεργκ.

Ουντινέζε: Καρνέζης (46' Σκουφέτ), Ουαγκέ, Αντνάν, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον (60' Βέρε), Φερνάντες (84' Α. Ζαπάτα), Πίντζι, Κονέ (46' Μέρκελ), Τερεό (74' Αγκίρε), Ντουβάν Ζαπάτα (60' Πασκουάλε)

Διαβάστε ακόμη

Τα γκολ του Παναθηναϊκός-Ουντινέζε

Ο Παναθηναϊκός βράβευσε τον Καρνέζη

Το live του αγώνα

20:18
Καλησπέρα από το "Απόστολος Νικολαΐδης", όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ουντινέζε σε φιλικό παιχνίδι.
20:19
Η σέντρα θα γίνει στις 21:00.
20:20
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν βγει για προθέρμανση.
20:22
Στην ενδεκάδα αρχίζουν οι Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Νίνης, Καρέλης, Μπεργκ.
20:24
Για προθέρμανση βγήκε και η Ουντινέζε, με τον Ορέστη Καρνέζη να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του Παναθηναϊκού.
20:28
Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας άρχισαν και οι εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.
20:34
Για την Ουντινέζε, αρχίζουν οι Καρνέζης, Βάγκ, Αλί Αντνάν, Ντανίλο, Κονέ, Εντενίλσον, Φερνάντες, Ζαπάτα, Ντομιζί, Πίτσι, Θορό.
20:35
Με σχήμα 3-5-2 θα παραταχθούν οι Ιταλοί.
20:36
Ο Παναθηναϊκός θα παίξει 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με τον Λαγό ως αμυντικό χαφ, τους Ζέκα, Ατζαγκούν, να τον πλαισιώνουν δεξιά και αριστερά και τον Νίνη σε επιτελικό ρόλο.
20:39
Ο Αλαφούζος επιθεώρησε την ορατότητα από τη Θύρα 12, όπου αφαιρέθηκαν τα κιγκλιδώματα και τοποθετήθηκαν πλέξιγκλας.
20:40
Ο Καρνέζης είχε συνομιλία... εξ' αποστάσεως με τους Ζέκα και Νίνη, όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο.
20:45
Μόλις αποχώρησε ο γκολκίπερ της Ουντινέζε και γνώρισε νέο κύκλο αποθέωσης.
20:46
Περίπου 8.000 θεατές αυτή την ώρα στις εξέδρες.
20:47
Οι δύο ομάδες έχουν ολοκληρώσει την προθέρμανση τους και αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.
20:48
Ο Κονέ είχε συνομιλία με τον Χρήστο Μπούρμπο, με τον οποίο γνωρίζεται από την παρουσία τους στην ΑΕΚ, αλλά και με τον Νίκο Καλτσά.
20:50
Στα εκδοτήρια υπήρξαν ουρές για την αγορά ενός εισιτήριου για το φιλικό.
20:54
Ανακοινώθηκαν και οι ενδεκάδες από τα μεγάφωνα.
20:55
Νέο είναι και το μάτριξ στο γήπεδο, αφού, τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
20:58
Ο Εσιέν εγχειρίστηκε νωρίτερα το απόγευμα και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο. Το πρόγραμμα αποκατάστασης θα αρχίσει άμεσα και εκτιμάται ότι θα αρχίσει προπονήσεις σε τρεις εβδομάδες.
20:59
Ποδαρικό για τη θύρα των οργανωμένων, που κάνουν εντυπωσιακή αρχή με πολλά βεγγαλικά.
21:01
Πρώτη και για τη νέα εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Για πρώτη φορά παίζουν μαζί Ταυλαρίδης και Σάντσεθ... Πολλές πρωτιές σε αυτό το φιλικό του Παναθηναϊκού.
21:01
Ξεκίνησε ο αγώνας
21:02
Διακοπή στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα από σε μία διεκδίκηση με τον Βέμερ ο Αντνάν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο Πράνιτς έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.
21:02
Ο κόσμος συνεχίζει να μπαίνει στο γήπεδο.
21:04
Πιέζει ψηλά η Ουντινέζε για να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να κατεβάσει εύκολα την μπάλα.
21:07
6' Καλή σέντρα από τον Βέμερ, διώχνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
21:08
Με εξαίρεση τον Τάσο Λαγό, οι άλλοι τρεις του κέντρου, Ατζαγκούν, Νίνης και Ζέκα, αλλάζουν συνέχεια θέσεις.
21:09
0-1 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Εντυπωσιακή πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Μπρούνο Φερνάντες στην κίνηση κρεμά τον Κοτσόλη και σκοράρει.
21:13
Η πίεση της Ουντινέζε συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό πως ξεκινά ουσιαστικά από τα 3/4 του γηπέδου.
21:14
13' Φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή για τον Παναθηναϊκό. Λογικά σέντρα θα κάνει ο Νίνης.
21:15
Κακή εκτέλεση από τον μέσο των πράσινων.
21:18
17' Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί κυρίως από τα δεξιά να αναπτυχθεί με τον Βέμερ να ανεβαίνει συχνά. Αντίθετα ο Πράνιτς δεν έχει ανέβει αρκετές φορές μέχρι τώρα.
21:21
Με εξαίρεση το γκολ της Ουντινέζε σε αυτά τα πρώτα 20 λεπτά δεν υπάρχουν φάσεις στο παιχνίδι.
21:22
Από την μία η Ουντινέζε προσπαθεί να πιέσει ψηλά και να βγει γρήγορα στην κόντρα ψάχνοντας κενούς χώρους στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Έτσι άλλωστε μπήκε και το γκολ. 
21:23
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των Ιταλών είτε από τα πλάγια είτε με βαθιές μπαλιές κυρίως από τον Σάντσεθ.
21:24
23' Κόρνερ κερδίζει από αριστερά ο Ατζαγκούν. Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
21:26
Αναφερθήκαμε νωρίτερα στον Σάντσεθ. Ο Ισπανός ζητά συνέχεια την μπάλα και είναι εκείνος που παίρνει την πρώτη πάσα από τον Κοτσόλη. Παράλληλα, μιλά συνέχεια στους συμπαίκτες του είτε σε φάση επίθεσης, είτε στην άμυνα.
21:28
27' Ο Νίνης βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μπέργκ και εκείνος έστρωσε στον Καρέλη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πήρε την κόντρα, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.
21:29
28' Καλό σουτ από τον Ατζαγκούν λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
21:30
29' Ο Βέμερ από κόντρα βρέθηκε απέναντι στον Καρνέζη, αλλά ο Ντομίτζι πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
21:31
Με τρεις τελικές σε ισάριθμα λεπτά έφτασε ο Παναθηναϊκός στο 30΄. Στα τελευταία λεπτά η πίεση της Ουντινέζε έχει πέσει στο μισό του γηπέδου και οι πράσινοι βρίσκουν χώρους. 
21:34
33' Ο Αντνάν αντιμετωπίζει και πάλι πρόβλημα τραυματισμού.
21:37
36' Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά. Πάλι εκτελεστής ο Νίνης.
21:37
Το εκτελεί απευθείας και μπλοκάρει ο Καρνέζης.
21:38
Πάλι στην κόντρα πάει να "χτυπήσει" η Ουντινέζε τον Παναθηναϊκό, αλλά τελική πάσα δεν ήταν καλή και ο Κοτσόλης βγήκε και μπλόκαρε.
21:39
Φάουλ σε καλή θέση για την Ουντινέζε.
21:39
39' Το εκτελεί ο Κονέ με την μπάλα να περνά άουτ.
21:42
41' Πρώτο κόρνερ για την Ουντινέζε. Ο Αντνάν επιχείρησε τη σέντρα, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βέμερ. Κακή επιλογή από τους φιλοξενούμενους στην εκτέλεση.
21:43
42' Κερδίζει το κόρνερ τώρα ο Παναθηναϊκός από τα δεξιά με τον Ζέκα.
21:45
43' ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Η πιο κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μετά την εκτέλεση του Νίνη η μπάλα έφτασε στον Βέμερ στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκείνος σούταρε όμως αστόχησε από εξαιρετική θέση.
21:47
Φάουλ σε καλή θέση για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.
21:47
Διώχνουν οι αμυντικοί της Ουντινέζε σε κόρνερ.
21:47
Περνά ανεκμετάλλευτο και αυτό.
21:48
Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
21:50
Δείτε τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:
22:02
Έχουν σηκωθεί για ζέσταμα όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων και περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα γίνουν.
22:04
Ήδη βλέπουμε κάποιους από τους παίκτες της Ουντινέζε να ετοιμάζονται για να μπουν στο δεύτερο ημίχρονο. 
22:06
Ο Ορέστης Καρνέζης θα βραβευτεί πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Τάκης Φύσσας δίνει την αναμνηστική πλακέτα στον πρώην πορτιέρε των πρασίνων και χειροκροτείται... 
22:07
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
22:08
Πολλές αλλαγές για την Ουντινέζε.
22:10
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με τους ίδιους έντεκα. Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ.
22:11
Σκουφέτ, Ορτό, Μέρκελ είναι σίγουρα τρεις από αυτούς που έχουν μπει.
22:13
51' Πρώτο κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο για την Ουντινέζε.
22:13
Και δεύτερο κόρνερ για τους Ιταλούς.
22:15
53' Σέντρα από τον Πράνιτς, λάθος από την άμυνα της Ουντινέζε που μπέρδεψε ακόμη και τον Μπέργκ που είδε την μπάλα να περνά από μπροστά του.
22:17
55' Ο Ζέκα έτρεξε αρκετά μέτρα με την μπάλα, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.
22:18
56' 1-1 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Εξαιρετική πάσα του Λαγού στην πλάτη της άμυνας της Ουντινέζε και ο Μάρκους Μπεργκ ανοίγει λογαριασμό στη Λεωφόρο για τη νέα σεζόν.
22:21
59' ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Σαπάτα βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο τερματοφύλακας των πρασινων τον νίκησε παραχωρώντας κόρνερ.
22:22
60' Κεφαλιά από τον Σαπάτα λίγο πάνω από το δοκάρι του Κοτσόλη.
22:22
Τριπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Σάντσεθ, Λαγός και Ατζαγκούν περνούν εκτός και στις θέσεις του μπαίνουν οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής και Λουντ. 
22:27
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αρκετά μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει. Όχι πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εντυπωσιακό ρυθμό, αλλά δεν ήταν τόσο χαμηλός όσο τώρα
22:28
67' Βγαίνει ο Νίνης στη θέση του ο Πέτριτς.
22:32
69' Ο Μπέργκ πίεσε και έκλεψε την μπάλα. Στη συνέχεια έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, αλλά ο Καρέλης δεν πήρε καλά την κεφαλιά.
22:32
70' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Καλτσάς στη θέση του Καρέλη.
22:35
73' Ο Αγκίρε αντί του Τερό
22:37
Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Ζέκα και Μπεργκ είναι αυτοί που συνεχίζουν από το αρχικό σχήμα για τον Παναθηναϊκό.
22:38
76' 1-2 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Τραγικό λάθος από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Αγκίρε κρεμάει τον Κοτσόλη και βάζει μπροστά τους Ιταλούς στο σκορ. 
22:43
81' Διαγώνιο σουτ από τον Βίντμερ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κοτσόλη.
22:46
85' Ο Αλέξις Σαπάτα στη θέση του σκόρερ του πρώτου τέρματος των Ιταλών, Μπρούνο Φερνάντες.
22:49
88' Φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τον Παναθηναϊκό. Ο Πέτριτς έχει πάρει την μπάλα.
22:50
88' Καλή εκτέλεση από τον Πέτριτς, έδιωξε ο Σκουφέτ.
22:52
Συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά του αγώνα.
22:52
90' Παράλληλο γύρισμα από δεν μπόρεσε ο Πέτριτς να σκοράρει.
22:53
91' Εξαιρετική σέντρα από τον Κουτρουμπή, όμως ο Λουντ από την μικρή περιοχή αστοχεί.
22:55
92 Στην κόντρα και πάλι η Ουντινέζε κερδίζει κόρνερ.
22:55
Τέλος αγώνα.
22:56
Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό πριν από τον αγώνα με την Μπριζ ηττάται με 2-1 από την Ουντινέζε.
22:58
"Πιστεύω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε τα χαζά λάθη εάν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες και ότι είμαστε καλή ομάδα" είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της NOVA αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK