Πράνιτς: "Οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται"

Για τους στόχους του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μίλησε ο Ντάνιελ Πράνιτς σε μία μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα. "Οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται", προειδοποιεί το νέο "πράσινο" αστέρι.

Πράνιτς: "Οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται"

Ο "πεινασμένος" Ντάνιελ Πράνιτς επιθυμεί να παρουσιάσει γρήγορα το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, φιλοδοξεί να κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσει τους νέους ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ντάνιελ Πράνιτς στην "Πράσινη":

Όταν ενημερώθηκες για τον Παναθηναϊκό, πριν μιλήσεις με τον προπονητή, πριν συζητήσετε για τα οικονομικά, τι σκέφτηκες;

"Η πρώτη σκέψη ήταν να βρεθεί η λύση για να έρθω. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Είμαι πολύ περήφανος όταν βλέπω την καριέρα μου και έχει μέσα το όνομα του Παναθηναϊκού. Μπορώ να πω πως είναι τέσσερα τα μεγάλα κλαμπ που έχω αγωνιστεί. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Μπάγερν Μονάχου, η Σπόρτινγκ και φυσικά ο Παναθηναϊκός που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Είπα λοιπόν "οκ" μακάρι να μπορέσει να βρεθεί λύση και να έρθω. Δεν ήταν εύκολο. Πέρασαν δύο μήνες διαπραγματεύσεων με την Σπόρτινγκ μέχρι να βρεθεί η λύση, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

Αν θέσεις έναν στόχο για την ομάδα κι έναν για σένα, ποιος θα ήταν αυτός;

"Για τον Παναθηναϊκό πάντα το πρωτάθλημα! Αυτό που ακούω είναι πως θα είναι δύσκολο. Όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός. Είναι πιθανό να κερδίσουμε κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά ο σύλλογος ολόκληρος, ο κόσμος.

Μετά θα είμαστε πιο δυνατοί. Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε κανέναν. Όχι όπως έγινε στο ματς με την Παναχαϊκή, που είναι ομάδα Β’ κατηγορίας. Ήταν λίγο μπέρδεμα. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να χάνει από τέτοιες ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο κεφάλι μας. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται.

Τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω καλά και να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Να πάρω τίτλους και να βιώσω πως είναι ο κόσμος εδώ όταν πανηγυρίζει επειδή έχω ακούσει πως το… γλεντούν ωραία!"

Το μεγάλο ντέρμπι είναι με τον Ολυμπιακό. Τι έχεις ακούσει και τι θα ήθελες να κάνεις σε αυτά τα ματς;

"Έχουμε και στην Κροατία μεγάλα ματς, αυτά της Ντιναμό με την Χάιντουκ. Δεν είναι το ίδιο όμως. Δεν είναι απ’ την ίδια πόλη. Αυτό είναι μεγαλύτερο ντέρμπι. Ίσως στην Πορτογαλία να είναι το Σπόρτινγκ-Μπενφίκα, ή στην Τουρκία το Γαλατά-Φενέρ. Είναι σπέσιαλ παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να περιμένω να μπω στο γήπεδο με αυτούς για αντιπάλους. Δεν αγχώνομαι ποτέ, αλλά σε αυτά τα ματς ίσως να είναι λίγο διαφορετικά. Για όλους τους οπαδούς είναι σημαντικά. Πρέπει να κερδίσουμε ειδικά στην έδρα μας. Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε το νούμερο ένα. Θα δούμε. Θέλω να κερδίσουμε κι αν καταφέρω να σκοράρω θα είμαι ο πιο χαρούμενος στον κόσμο! Θα είναι για τον κόσμο μας και μόνο".

Πότε θα είσαι πανέτοιμος για να παρουσιάσεις τον Πράνιτς που όλοι ξέρουμε;

"Το γρηγορότερο. Δουλεύω σκληρά. Όμως απ’ την πείρα μου περιμένω πως θα είμαι σε τοπ επίπεδο σε τρεις εβδομάδες. Με την Σπόρτινγκ έκανα προπονήσεις στην δεύτερη ομάδα, δεν ήταν τόσο σκληρές. Δεν ήταν καλό αυτό, δεν ήταν αρκετό. Μου λείπουν ματς και μέσα απ’ αυτά θα φτάσω στο επίπεδο που θέλω. Στο φιλικό ένιωθα πως μπορούσα να τρέξω, αλλά όταν έκανα σπριντ όταν ντρίμπλαρα ένιωθα βαρύς. Θέλω ματς για να είμαι έτοιμος".

-Είσαι μεγάλος παίκτης, είναι μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός. Εσύ τι μπορείς να δώσεις για να βοηθήσεις αυτόν τον μεγάλο σύλλογο;

"Θα δείξει ο χρόνος. Είναι δύσκολο να πω. Μπορώ να δώσω εμπειρία, να βοηθήσω τους νέους και να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Είμαι πεινασμένος. Την περασμένη σεζόν έπαιξα αρκετά ματς, αλλά δεν ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο. Θέλω να το αλλάξω αυτό. Απ’ την πρώτη μέρα εδώ όλα στο κεφάλι μου είναι διαφορετικά. Χαμογελώ και πάλι κάτι που δεν γινόταν την περασμένη σεζόν. Αν δεν διασκεδάζεις το ποδόσφαιρο τίποτα δεν πάει καλά. Ελπίζω για όλους να είναι καλή σεζόν. Θα είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω, θα προσπαθήσουν να με βοηθήσουν επειδή ένας παίκτης δεν μπορεί να τα κάνει όλα, μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Είναι σημαντικό όμως πως είμαι καλά, προετοιμάζομαι, έχω δύναμη και όλα θα πάνε καλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK