Tο προσχέδιο του "deal" Βαρδινογιάννη-Σουλτάν

Σε καλό σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ με την πλευρά Βαρδινογιάννη, ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος έως την επίτευξη συμφωνίας για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Tο προσχέδιο του "deal" Βαρδινογιάννη-Σουλτάν

Ο Σαουδάραβας επίδοξος επενδυτής απέστειλε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη το προσχέδιο της πρότασής του, που είναι σωστά διατυπωμένο και αποτελεί βάση σοβαρής συζήτησης.

Είναι πιο λεπτομερές σε σχέση με την προσφορά που είχε κατατεθεί αρχικά, ωστόσο υπάρχουν αρκετά σημεία που θα πρέπει να συζητηθούν μεταξύ των δύο πλευρών. Για παράδειγμα, πώς θα γίνει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ, τι θα συμβεί με τις υποθέσεις του γηπέδου στο Βοτανικό και των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσταλεί, την προσεχή εβδομάδα, η πρόταση υπογεγραμμένη από τον πρίγκιπα. Ακολούθως, θα του ζητηθεί εγγυητική τραπέζης για τα 20 εκ. ευρώ που προτίθεται να βάλει αρχικά στην ΠΑΕ, αλλά και η έλευση του ιδίου στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση της συμβουλευτικής - μεσιτικής εταιρείας Arboris Capital, η οποία ζητεί την εξουσιοδότηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να βρει επενδυτικό σχήμα που θα αγοράσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών.

Οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό θα συζητηθούν στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μπορεί, στην παρούσα φάση, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας να έχει τον πρώτο λόγο, εφόσον η υπόθεσή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο το θέμα είναι ποιος θα προλάβει να βάλει πρώτος τα λεφτά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK