Στα 0.33 ευρώ η μετοχή. Πέρασε η πρόταση Βγενόπουλου: "Συμμετέχω στην ΑΜΚ"

Πέρασε η πρόταση Ανδρέα Βγενόπουλου για τιμή της μετοχής στα 0.33 ευρώ. Διατεθειμένος να συμμετάσχει με το ποσοστό του. Στις 9 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση. Αναλυτικά η επιστολή του. Γόντικας: "Δεν φοβόμαστε τίποτα". Πάλι εκτός Λέτο και Κουίνσι.

Στα 0.33 ευρώ η μετοχή. Πέρασε η πρόταση Βγενόπουλου: "Συμμετέχω στην ΑΜΚ"

Οπως αναμενόταν, πέρασε η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη τιμή της μετοχής στα 0.33 ευρώ κάτι που θα οριστικοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση, η οποία ορίστηκε στις 9 Μαρτίου.

Οπως έγινε γνωστό από την επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου που διάβασε ο Δημήτρης Γόντικας στο ΔΣ, ο επιχειρηματίας είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στην αύξηση του ΜΚ με το ποσοστό του, το οποίο είναι 10%, οπότε με βάση τη νέα τιμή της μετοχής, μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 2 εκ. ευρώ.

Στην επιστολή που έστειλε στις 19 Ιανουαρίου (εξ ου η αναφορά του για τις μεταγραφές) στον Γόντικα, ευχαριστεί το ΔΣ, τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθειά τους και αναφέρει τα εξής:

" Είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 15 εκ. ευρώ που θα αποφασιστεί με τιμή εκδόσεως των νέων μετοχών 0.33 ευρώ ανά μετοχή ανάλογα με το ποσοστό μου ή σε περίπτωση που ο κύριος Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλάβει πλήρως τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω με μεγαλύτερο ποσό και να ηγηθώ της προσπάθειας κάλυψης του συνόλου των 15 εκ. ευρώ με τη συμμετοχή επωνύμων και μη Παναθηναϊκών. Στα πλαίσια αυτά και εφόσον οι όροι μου γίνουν αποδεκτοί είμαι έτοιμος να προκαταβάλλω στην ΠΑΕ το ποσό που θα απαιτηθεί προκειμένου να μη χαθεί η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος. Για να μη θεωρηθεί εμπόδιο αυτή η πρότασή μου, στους ανώνυμους "επενδυτές" που ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό δέχομαι, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία τους με τον κ.Βαρδινογιάννη, να έχουν προτεραιότητα και απλώς να μου επιστρέψουν την προκαταβολή αυτή ατόκως".

Μετά το τέλος του ΔΣ, ο Δημήτρης Γόντικας μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας τα εξής: " Η πρόταση μας στη ΓΣ της 9η Μαρτίου θα είναι η τιμή μετοχής στα 0.33. Εληξε η ημερομηνία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για τα τρέχοντα θέματα. Οι εξελίξεις μας αφήνουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Εξετάζεται η περίπτωση δανείου, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι μια διαδικασία η οποία τρέχει παράλληλα. Περιμένουμε τη ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου. Δεν έχουμε κάτι νέο. Εχουμε ετοιμάσει το φάκελο που θα πρέπει να παρουσιάσουμε στην UEFA. Το καλό θα ήταν να είχαμε κάτι απτό. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όσο η ομάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται δεν φοβόμαστε τίποτα. Ευχαριστούμε τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθειά τους".

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το δάνειο

Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και επειδή τα χρονικά πειριθώρεια για τους ελέγχους της ΟΥΕΦΑ έχουν στενέψει, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις διαδικασίες για δάνειο ύψους 12 εκ. ευρώ με τον Αδαμάντιο Πολέμη να είναι διατεθειμένος να βοηθήσει και να μπει ως εγγυητής, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η νέα αύξηση ύψους 15 εκ. ευρώ και το δάνειο είναι δύο ανεξάρτητες διαδικασίες αλλά απαραίτητες ταυτόχρονα με δεδομένο πως το συνολικό άνοιγμα του Παναθηναϊκού αγγίζει τα 25 εκ. ευρώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK