Στενεύει ο κλοιός

Η Arboris Capital απoσύρθηκε, ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ καθυστερεί και ο Παναθηναϊκός βγαίνει οικονομικά μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για την επόμενη μέρα στο τριφύλλι.

Στενεύει ο κλοιός
INTIME SPORTS

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα παιδιά περιμένουν τα δώρα τους και ο Παναθηναϊκός αναμένει τον δικό του Αϊ Βασίλη που θα τον σώσει. Το έλλειμμα μπορεί να μειώθηκε στα 14 εκ. ευρώ αλλά η διοίκηση είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Φεβρουάριο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται μετά; Πρακτικά στάση πληρωμών αν δεν βρεθεί λύση. Λύση υπάρχει στον ορίζοντα;

Το πρώτο δεδομένο είναι πως η Arboris Capital μας τελείωσε, καθώς απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξεύρεση επενδυτή επειδή αποφάσισε να ασχοληθεί με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει καθυστερήσει και η καχυποψία αυξάνεται. Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν ευθέως για πρώτη φορά τις επιφυλάξεις τους για το αληθινό ενδιαφέρον του Σαουδάραβα επενδυτή, από τη στιγμή που δεν έχουν τηρηθεί οι όροι του M.O.U.

Ο Βλάσης Τσάκας δηλώνει ότι την Πέμπτη ο πρίγκιπας θα ενημερώσει με επιστολή του τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τα επόμενα βήματα του και για την άφιξη του στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει το deal. Η ουσία είναι πως όσο δεν εμφανίζεται ο ίδιος ο πρίγκιπας στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα μεγαλώνει.

Και αν τελικά δεν προχωρήσει η ιστορία με τον πρίγκιπα, τι ακολουθεί; Αν δεν προκύψει επενδυτής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ ευρώ, η μπάλα θα γυρίσει στους μετόχους.

Θα τους σταλούν επιστολές με τις οποίες θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν την ΠΑΕ για να βγει η χρονιά. Θα το κάνουν; Δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής τέτοια διάθεση από κανέναν.

Την ίδια στιγμή χρήματα για μεταγραφές τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν και μόνο αν φύγουν παίκτες (όπως για παράδειγμα οι Πλεσί, Μελίσσης, Σεϊταρίδης, Μπιέρσμιρ) ενδέχεται να γίνει κάποια κίνηση, με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού να αποτελεί προτεραιότητα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, πάντως και το σενάριο πώλησης βασικού ποδοσφαιριστή για να πάρει ανάσα η ομάδα.

Στα αγωνιστικά ο Σαριέγκι έχει υποστεί αιμάτωμα στο δεξιό τετρακέφαλο και τις επόμενες μέρες θα κριθεί εάν θα είναι στη διάθεση του Φερέιρα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Κουίνσι από την άλλη ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, προπονήθηκε ατομικά την Τετάρτη, αλλά θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK