Στοίχημα και... αγγαρεία (VIDEOS)

Σε χαλαρούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού το Σάββατο στην Πολωνία. Δεν προπονήθηκαν για διάφορους λόγους οι Κοτσόλης, Νάνο, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος και Μπαϊράμι.

Στοίχημα και... αγγαρεία (VIDEOS)

Ένα χαλάρωμα είχε προγραμματίσει για το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιάννης Αναστασίου για τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην Πολωνία, όμως η άσκηση που έβαλε στους Κυπελλούχους ήταν σημαντικό... εμπόδιο για κάποιους.

Συγκεκριμένα, είχε οριοθετήσει με κώνους τέσσερις μικρές περιοχές στο ύψος των κόρνερ και στη συνέχεια χώρισε τους παίκτες σε ζευγάρια. Κατά την διάρκεια της άσκησης τα ζευγάρια έπρεπε να κάνουν το εξής: Ο ένας από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής έπρεπε να κάνει βαθιά μπαλιά προς τον άλλο, ο οποίος έπρεπε να την κοντρολάρει εντός της οριοθετημένης περιοχής χωρίς η μπάλα να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, αυτός που έκανε το κοντρόλ έπρεπε να κάνει σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου ο συμπαίκτης του έπρεπε να σκοράρει χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει στο έδαφος.

Η άσκηση τελείωνε για κάθε ζευγάρι που σημείωνε 4 γκολ, ενώ το τελευταίο ζευγάρι θα έκανε την... αγγαρεία να μαζέψουν τα σημαιάκια, τους κώνους και τις μπάλες.

Νικητές Λαγός-Ατζαγκούν, χαμένοι οι Μαλντίν-Νιούμαν

Το ζευγάρι που τελείωσε πρώτο απ' όλα την άσκηση ήταν οι Λαγός και Ατζαγκούν, ενώ οι... άτυχοι που μάζεψαν τους κώνους κτλ. ήταν οι Μαλντίν και Νιούμαν. Κατά την διάρκεια της άσκησης υπήρχε αρκετό πάθος και είναι χαρακτηριστική η στιγμή που ο Πέτριτς έχασε μια ευκαιρία και πέταξε την φανέλα επειδή δεν κατάφερε να σκοράρει.

Να σημειωθεί ότι δεν προπονήθηκαν οι Τριανταφυλλόπουλος (ένιωσε σφίξιμο), Μέντες (πόνος στα δάχτυλα) και Νάνο (ενοχλήσεις στο δικέφαλο), ώστε να μη ρισκάρουν τραυματισμό αν και κανενός η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Ατομικό θα κάνει για δυο ημέρες ο Κοτσόλης αφού έχει φλεγμονή στα δάχτυλα.

Την Κυριακή οι παίκτες του Τριφυλλιού έχουν ρεπό, ωστόσο ο Γιάννης Αναστασίου θα τους κάνει μάθημα στην τακτική σε θεωρητικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός του Τριφυλλιού ήταν σε καλή διάθεση και έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών στην άσκηση που τους έβαλε.

Μικρά - μικρά:

- Με νέο λουκ και καλή ψυχολογία παρουσιάστηκε στην πρωινή προπόνηση των "τριφυλλοφόρων" ο Εμιρ Μπαϊράμι που ξύρισε εντελώς το κεφάλι του.

- Ο σκληρός χλοοτάπητες σε συνδυασμό με την ένταση των προπονήσεων δημιουργεί έξτρα επιβάρυνση στους παίκτες. Έτσι το τεχνικό τιμ ζήτησε από τους αρμόδιους του Μιστράλ να ποτίζουν συχνότερα το χόρτο.

- Ο Ρούτερ στη διάρκεια των προπονήσεων καλεί συχνά πυκνά κοντά του κατά ζευγάρια τους παίκτες και τους κάνει ιδιαίτερα για το πως πρέπει να αμύνονται η να κάνουν επίθεση. Το Σάββατο ήταν η σειρά των Κουτρουμπή και Σπυρόπουλου.

- Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ακολουθώντας την ομάδα στην Πολωνία δεν μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη τη πινακίδα που δείχνει τη διαδρομή προς ένα κοντινό χωριό που ονομάζεται Καπίνο.

- Η διαδρομή προς το Μιστράλ πάντως κρύβει και απρόοπτες συναντήσεις. Το Σάββατο για παράδειγμα πέσαμε πάνω σε κίνηση και λιτανεία, ενός Αγίου της περιοχής, με τους Καθολικούς ιερείς να μας χαιρετούν προπορευόμενοι.

- Ρεπό για την ομάδα την Κυριακή αφού έρχονται φιλικά προσεχώς και οι παίκτες θα ανεβάσουν στροφές. Μάθημα θα έχει, αλλά υπό τη μορφή διδασκαλίας με πίνακα σε αίθουσα κι όχι στο γήπεδο.

- Αν μη τι άλλο ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζει πως θα κάνει τους παίκτες να απολαμβάνουν την προπόνηση και να μην τη βλέπουν ως αγγαρεία. Ναι μεν οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πολύ τρέξιμο με έκρηξη και κίνηση, όμως είναι τέτοιες μορφής που οι παίκτες το διασκεδάζουν παράλληλα και χαίρονται το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστική η απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου, που έγινε μονομαχία στα τελειώματα, με τους χαμένους να μαζεύουν μπάλες και κώνους και άπαντες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη διάρκεια της άσκησης.

- Ο ατακαδόρος Ζέκα ξαναχτύπησε. Ο Λαγός σε μια άσκηση 3 on 3 έκανε πολλές ντρίμπλες και ο Πορτογάλος δεν έχασε ευκαιρία. "Α, ρε Κριστιάνο", φώναξε το μεγάλο πειραχτήρι της ομάδας

- Παναθηναϊκός και ΑΠΟΕΛ συγκατοικούν στο Μιστράλ. Οι "πράσινοι" όμως έχουν προτεραιότητα στη χρήση του βασικού γηπέδου γιατί το έκλεισαν πρώτοι.

- Σε απόσταση και 20 χιλιομέτρων από το προπονητικό κέντρο της ομάδας δεν βρίσκει κάποιος επισκέπτης ένα εστιατόριο για φαγητό. Μια πιτσαρία υπάρχει στην περιοχή και αυτή κλείνει στις 23:00. Το "τριφύλλι" βέβαια απολαμβάνει όλες τις ανέσεις και έχει και δικό του μάγειρα, οπότε δεν έχει τέτοια προβλήματα.

- Την ώρα που τελείωσε η "πράσινη" προπόνηση ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση για το Παγκόσμιο κύπελλο Αργεντινή-Βέλγιο. Πολλοί παίκτες έσπευσαν να μάθουν το τελικό αποτέλεσμα.

- Ο Σπύρος Ρισβάνης έχει πρόβλημα με τη φωνή του που έχει κλείσει και ο ίδιος το ανέφερε με παράπονο στους συμπαίκτες του στην απογευματινή προπόνηση.

- Ο Τάσος Λαγός ολοκλήρωσε την άσκηση με τα τελειώματα πριν από τον Κάρλος Ζέκα. Με περιπαικτικό τρόπο πίκαρε τον Πορτογάλο να το ακολουθήσει, την ώρα που πάλευε ο τελευταίος να σκοράρει και να πάει να ξεκουραστεί. "Ζέκα πάμε σάουνα", του έλεγε χαμογελώντας ο μέσος των πράσινων.

- Ο Γιάννης Αναστασίου βλέπει τα πάντα να δουλεύουν ρολόι. Έτσι είχε κάθε λόγο να έχει τα κέφια του. Άφησε μάλιστα σε κάποια στιγμή την προπόνηση και ήρθε κοντά στους εκπροσώπους του τύπου για να τους εξηγήσει που ακριβώς αποσκοπεί η συγκεκριμένη άσκηση.

- Κάποιοι συνάδελφοι προσπάθησαν να πάρουν λίγο από την αύρα των παικτών της ομάδας. Με το πέρας της προπόνησης και ενώ είχαν μείνει κάποιες μπάλες στο γήπεδο δεν έχασαν την ευκαιρία... Άρχισαν να επιχειρούν σέντρες προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού που είχε πάρει θέση φορ. Για τα ποσοστά επιτυχίας μην ρωτάτε καλύτερα.

- Πατέρας και υιός Δώνης, δεν χάνουν την ευκαιρία να τα πουν καθώς διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Μετά τις προπονήσεις ουκ ολίγες φορές έχουν συναντηθεί στους διαδρόμους του ξενοδοχείου του Μιστράλ και αντάλλαξαν δυο κουβέντες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK