Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)

Ο διεθνής Γκανέζος μέσος, Μίκαελ Εσιέν, βρίσκεται μια "ανάσα" από τον Παναθηναϊκό, με την είδηση της ενδεχόμενης μεταγραφής του να έχει ήδη προκαλέσει ενθουσιασμό στους φιλάθλους της ομάδας. Με αφορμή την -όπως φαίνεται- κλεισμένη μεταγραφή του Εσιέν, το Contra.gr θυμάται τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του "τριφυλλιού".

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)

Έτοιμος για την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας - βάση ονόματος - μεταγραφής είναι ο Παναθηναϊκός, φέρνοντας στην Αθήνα τον διεθνή Γκανέζο μέσο, Μίκαελ Εσιέν. Η είδηση της ενδεχόμενης συμφωνίας με τον 33χρονο ποδοσφαιριστή με θητεία σε Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μίλαν, έχει ήδη σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων που περιμένουν πως και πως την άφιξή του για να... "γκρεμίσουν" το "Ελ. Βενιζέλος".

Με αφορμή την -όπως φαίνεται- κλεισμένη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν, το Contra.gr θυμάται τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του "τριφυλλιού":

Βέλιμιρ Ζάετς

Το καλοκαίρι του 1984 ο αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και ένας από τους κορυφαίους μεσοαμυντικούς της εποχής, φοράει την πράσινη φανέλα.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)

Ο λόγος για τον Βέλιμιρ Ζάετς, των συμμετοχών σε Μουντιάλ 1982 και Euro 1984. Στο πρώτο κιόλας φιλικό κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς, περίπου 60.000 φίλοι του Παναθηναϊκού σπεύδουν να τον θαυμάσουν, μαζί με τον Δημήτρη Σαραβάκο που επίσης μετακόμισε στο "τριφύλλι" εκείνη την περίοδο. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ζούλιο Σέζαρ

Όταν έγινε γνωστό πως τον Ιανουάριο του 1999 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό, Ζούλιο Σέζαρ, κανείς δεν περίμενε το τι θα ακολουθήσει.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)

Βλέπετε το βιογραφικό του συγκεκριμένου περίσσευε. Κορυφαίος αμυντικός στο Μουντιάλ του 1986, δις πρωταθλητής Γερμανίας (Ντόρτμουντ), κυπελλούχος Γαλλίας (Μαρσέιγ) νικητής του κυπέλλου UEFA (Γιουβέντους), νικητής του σούπερ καπ Γερμανίας (Ντόρτμουντ), του Champions League (Ντόρτμουντ) καιτου Διηπειρωτικού (Ντόρτμουντ). Απ' ότι φάνηκε όμως ήρθε στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα και δεν επιβεβαίωσε ποτέ τα όσα ακούγονταν για το όνομά του. Μόλις τέσσερις συμμετοχές πραγματοποίησε με τους "πράσινους".

Πάουλο Σόουζα

Μετά από μια πλούσια καριέρα γεμάτη τίτλους (μεταξύ άλλων 2 Champions League: 1996 με τη Γιουβέντους, 1997 με την Ντόρτμουντ, πρωτάθλημα Πορτογαλίας και πρωτάθλημα Ιταλίας) ο Πάουλο Σόουζα αποφάσισε το καλοκαίρι του 2000 να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)

Οι "πράσινοι" δαπάνησαν περίπου 2.000.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων τους. Μπορεί να μην έγραψε ιστορία στο "τριφύλλι", ωστόσο το γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στη Γιουβέντους για το Champions League (2000-01) έμεινε αξέχαστο.

Μιχάλης Κωνσταντίνου

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ηρακλή (119 συμ./61 γκολ), έκαναν τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2001 να δαπανήσει 2.700.000.000 δραχμές, αλλά και τους ώστα Χαλκιά, Βαγγέλη Κουτσουρέ και Γιώργο Νασιόπουλο ως έμψυχα ανταλλάγματα για να τον κάνει δικό του, "κλέβοντάς" τον από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που επίσης τον διεκδικούσαν.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Το ποσό που έδωσαν οι πράσινοι στον Ηρακλή, αποτελεί το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ για Έλληνα παίκτη, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο με απολαβές περίπου 700.000.000 δραχμών το χρόνο. Στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στο "τριφύλλι" ο Κωνσταντίνου αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους των πρασίνων, ενώ κατέκτησε ένα νταμπλ.

Ρόμπερτ Γιάρνι

Ο Κροάτης αριστερός μπακ-χαφ με το πλούσιο βιογραφικό υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το 2002 σε ηλικία 34 ετών.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα αποχωρούσε από την ομάδα, έχοντας παίξει μόλις σε 5 αγώνες! Η εξαιρετική του παρουσία στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 του δίνει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης (27 συμ./1 γκολ) και έπειτα αγωνίζεται στην Λας Πάλμας πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Μια σύγκρουση όμως με τον Μιχάλη Κωσταντίνου (κατά λάθος) στον αγώνα με την Πόρτο στη β΄ φάση των ομίλων του Champions League 2001/02, είχε ως αποτέλεσμα ο Κροάτης να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και κάπου εκεί να τελειώσει άδοξα η καριέρα του στο "τριφύλλι".

Φλάβιο Κονσεϊσάο

Το καλοκαίρι του 2005 μετά την αποχώρηση του Άγγελου Μπασινά για την Μαγιόρκα, η διοίκηση του "τριφυλλιού" έψαχνε τον αντικαταστάτη του στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου σούπερ-σταρ, Φλάβιο Κονσεϊσάο.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Ο κεντρικός μέσος είχε "όνομα", πλούσιο βιογραφικό και ήταν σε καλή ηλικία (31 ετών), κάνοντας κατευθείαν γκελ στους φιλάθλους της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό όμως δεν κατάφερε να δείξει ούτε στο ελάχιστο τα όσα περίμεναν οι φίλαθλοι της ομάδας. Έμεινε μόλις έξι μήνες παίρνοντας τα 1.600.000 ευρώ του συμβολαίου του, έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος (1 γκολ κατά του ΟΦΗ) και άλλους 7 στην Ευρώπη.

Ιγκόρ Μπίσκαν

Λίγες ημέρες μετά την στέψη του σε πρωταθλητή Ευρώπης το 2005 με τη φανέλα τη Λίβερπουλ, ο Κροάτης αμυντικός μέσος, Ιγκόρ Μπίσκαν, έμεινε ελεύθερος.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

O Παναθηναϊκός έψαχνε ένα παίκτη για να "θωρακίσει" τα μετόπισθεν και η επιλογή του διεθνή Κροάτη με το πλούσιο βιογραφικό, συνδύαζε στα μάτια των ανθρώπων της ομάδας, την ουσία, αλλά και το "γκελ στους φιλάθλους". Κανείς δεν περίμενε ότι θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, ενώ όταν τελικά έγινε πραγματικότητα, εκατοντάδες "πράσινοι" κατέκλυσαν τις μπουτίκ για να αγοράσουν τη φανέλα του. Ωστόσο στα δύο χρόνια που παρέμεινε στο σύλλογο ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Σε 36 συμμετοχές πρωταθλήματος πέτυχε 3 γκολ, ενώ όταν έληξε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2007, ο Παναθηναϊκός δεν του πρότεινε ανανέωση.

Ζιλμπέρτο Σίλβα

Το πρώτο μπαμ του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2008, άκουγε στο όνομα Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Η Άρσεναλ δεν είχε στα πλάνα της τον τότε αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε έξυπνα και με περίπου 1.500.000 τον έφερε στην Αθήνα σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι δυσκολεύονταν ακόμη να πιστέψουν ότι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Το βιογραφικό του άλλωστε προκαλούσε... ίλιγγο. Πρωτάθλημα Premier League, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Κόπα Αμέρικα, 1 Μουντιάλ και πολλοί ατομικοί τίτλοι. Ο Βραζιλιάνος φόρεσε 119 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι, σκοράροντας 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κατακτώντας το νταμπλ το 2010.

Τζιμπρίλ Σισέ

Μετά τους Κατσουράνη και Λέτο, το καλοκαίρι του 2009 ο Παναθηναϊκός κάνει το μεγάλο "μπαμ" αποκτώντας από την γαλλική Μαρσέιγ, τον επιθετικό Τζιμπρίλ Σισέ.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Το ποσό της μεταγραφές φτάνει τα 8.000.000 ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο με απολαβές περίπου 2.500.000 ευρώ ετησίως. Κατά την άφιξη του Γάλλου στο "Ελ. Βενιζέλος" επικράτησε το αδιαχώρητο, με χιλιάδες οπαδούς των πρασίνων να φωνάζουν το όνομά του. Το βιογραφικό του τεράστιο και αν και η καριέρα του έδειχνε να παίρνει την κατιούσα, στην Ελλάδα ανέβασε και πάλι τις μετοχές του. Στην πρώτη του χρονιά πανηγύρισε το νταμπλ, στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (55 συμ./43 γκολ), ενώ το 2011 πήρε μεταγραφή για την Λάτσιο, με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει περίπου 6.000.000 ευρώ. Αγαπήθηκε όσο λίγοι στο "τριφύλλι".

Σίντνεϊ Γκοβού

Μετά από μια 10ετία στη Λιόν (292 συμ./ 49 γκολ), το καλοκαίρι του 2010 ο Σίντεϊ Γκοβού έμεινε ελεύθερος και ο Παναθηναϊκός κινήθηκε αστραπιαία.

Τα 10 μεγαλύτερα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού (PHOTOS)
INTIME SPORTS

Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" ήρθαν σε συμφωνία μαζί του προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να αποθεώνεται κατά την άφιξή του στο "Ελ. Βενιζέλος" από εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας. Ούτε ο ίδιος δεν περίμενα τέτοια υποδοχή, όπως παραδέχθηκε. Με την φανέλα του Παναθηναϊκού ωστόσο δεν εντυπωσίασε, φεύγοντας την επόμενη χρονιά. Αυτό που θα μείνει στη μνήμη των απανταχού φιλάθλων της ομάδας είναι σίγουρα το γκολ που πέτυχε ο Γάλλος στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου" για το Champions League (5-1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK