Τα δεδομένα για Τζαβέλλα και... Μπακάκη

Πώς ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ μπορεί να ντυθεί στα πράσινα και τι ισχύει με την περίπτωση του πρώην αρχηγού του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Γουλής έχει το ρεπορτάζ από το μεταγραφικό πεδίο του Παναθηναϊκού.

Τα δεδομένα για Τζαβέλλα και... Μπακάκη

Με τον Τζιαντομένικο Μέστο να έχει μπει στα… πιτ με θλάση στο δικέφαλο (τουλάχιστον ένα μήνα εκτός), έχοντας παράλληλα… ημερομηνίας λήξης -καθώς δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του- και τον Ουσμάν Κουλιμπαλί στη Γκαμπόν για τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, είναι δεδομένο πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ήθελε από τώρα έναν παίκτη (και) για το δεξιό άκρο της "πράσινης" άμυνας.

Τα πολύ στενά οικονομικά δεδομένα των "πράσινων" ωστόσο, περιορίζουν κατά πολύ τις δυνατότητες για επιπλέον ενίσχυση (και) στη θέση του μπακ και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή, το όλο θέμα θα πάει για καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το σίγουρο είναι πως στο "τριφύλλι" εξετάζουν απ’ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο περιπτώσεις δεξιών μπακ εν όψει Ιουνίου, με το βάρος να έχει πέσει ως επί το πλείστον στην ελληνική αγορά. Εκεί όπου Κυριάκος Κιβρακίδης του Ατρόμητου είναι πάντα μια απ’ τις επιλογές που απασχολούν τους «πράσινους», όμως οι υψηλές αξιώσεις της περιστεριώτικης ομάδας κρατούν το όνομά του λίγο πιο χαμηλά στη λίστα.

ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Αντίθετα, οι πληροφορίες του Contra.gr, αναφέρουν πως στα «ελληνικά» ονόματα που «βλέπουν» οι «πράσινοι» είναι κι αυτό του Μιχάλη Μπακάκη της ΑΕΚ. Ο 26χρονος μπακ μένει ελεύθερος σε 6 μήνες απ’ την Ενωση κι επί του παρόντος δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση για την ανανέωσή του.

Είναι σε πολύ καλή ηλικία, είναι Ελληνας (με κλήσεις και στην εθνική) και είναι απ’ τις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν το «τριφύλλι», ενώ σίγουρα το γεγονός πως είχε μέχρι πρότινος συνεργασία ως παίκτης με τον Νίκο Λυμπερόπουλο (την περίοδο που ο τελευταίος ήταν μάνατζερ) προσφέρουν έναν πολύ καλό «δίαυλο» επικοινωνίας. Η πλευρά του παίκτη μάλιστα δεν θα ήταν αρνητική στην προοπτική του Παναθηναϊκού, ωστόσο τον πρώτο λόγο θα έχει η ΑΕΚ. Αν γίνει επίσημη κουβέντα με την Ενωση και δεν τα βρει ο παίκτης, η πόρτα των «πράσινων» θα είναι ορθάνοικτη.

Πάμε να δούμε τώρα ποια είναι τα δεδομένα και στην υπόθεση του ενός άλλου διεθνή Ελληνα άσου, ο οποίος συνδέεται τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με την ΑΕΚ. Του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο 29χρονος αμυντικός έλυσε επίσημα το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ απ’ την Παρασκευή 13η Ιανουαρίου, με την ΕΠΟ να το ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης (17/1) στην επίσημη ιστοσελίδα της. Πλέον είναι ελεύθερος να ψάξει για τον νέο του προορισμό, με το εξωτερικό να αποτελεί την προτεραιότητά του.

ΜΠΕΤΙΣ ΚΑΙ PREMIER ΓΙΑ "ΤΖΑΒΕ"

Η περίπτωση της Μπέτις είναι πέρα για πέρα υπαρκτή και «παίζει» δυνατά για τον Τζαβέλλα, η πλευρά του οποίου έχει κάνει ήδη μια επαφή με την ισπανική ομάδα σε πολύ καλό κλίμα. Οι «πράσινοι» της Σεβίλλης του προσφέρουν συμβόλαιο 1,5 έτους, με καλές αποδοχές κι ο ίδιος έχει ρίξει το βάρος του εκεί. Την ίδια ώρα έχει γίνει ακόμη μια συζήτηση με σύλλογο που αγωνίζεται στην Premier League κι ανήκει στις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι Άγγλοι μάλιστα, φέρονται διατεθειμένοι να του δώσουν συμβόλαιο 2,5 ετών με λίγο λιγότερα χρήματα αν και το καθοριστικό ραντεβού μαζί τους, θα γίνει ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό, η προοπτική παραμονής του «Τζάβε» στην ελληνική Superleague, όπου υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στην παρούσα φάση έχει περάσει σε (πολύ) δεύτερη μοίρα. Και μόνο αν του… στραβώσουν όλες οι συζητήσεις με τους συλλόγους απ’ το εξωτερικό, θα στραφεί η πλευρά του ξανά στα… μέρη μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK