Την Πέμπτη Δ.Σ. για την Arboris Capital

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αντικείμενο συζήτησης την πρόταση της Arboris Capital να βρει επενδυτικό σχήμα για όλες τις μετοχές της ΠΑΕ.

Την Πέμπτη Δ.Σ. για την Arboris Capital

Παρότι το Δ.Σ. αριθμεί πλέον 13 μέλη, την Πέμπτη μπορεί να αποφασίσει με απλή πλειοψηφία (δηλαδή 10 μέλη) ότι εξουσιοδοτεί τη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρο Δημήτρη Γόντικα να συνεργαστούν με την Arboris Capital μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την συμβουλευτική-επενδυτική εταιρεία, με έδρα το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμώνων Αραβικών Εμιράτων, να ψάξει για λογαριασμό του τριφυλλιού να βρει επενδυτή που θα αγοράσει το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπίπτει στο καθεστώς της αυξημένης πλειοψηφίας στο Δ.Σ (δηλαδή 14 ψήφοι) με βάση το καταστατικό της ΠΑΕ και λογικά την Πέμπτη το Δ.Σ. θα εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο και τη διοικούσα επιτροπή να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των συζητήσεων με την Arboris Capital.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα με 11 ψήφους να αντικαταστήσει τους επτά που έχουν παραιτηθεί και επομένως να ξεπεραστεί ο σκόπελος για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων εφόσον η περίπτωση της Arboris Capital περάσει στο επόμενο στάδιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK