Τι ισχύει με την ποινή του Αναστασίου

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Αναστασίου κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, καθώς βάσει κανονισμού, η ποινή του ξεκινάει από την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση.

Τι ισχύει με την ποινή του Αναστασίου

Με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League την Πέμπτη 30/10, ο Γιάννης Αναστασίου τιμωρήθηκε με δέκα ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη.

Βάσει του άρθρου 33 παράγραφος 4 εδάφιο α’ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, «οι ποινές που επιβάλλονται με απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου, εκτίονται από την ημέρα έκδοσης της απόφασης, με την οποία επιβάλλεται η ποινή».

Παράλληλα, σε επικοινωνία με δικηγόρους που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και ειδικεύονται στο αθλητικό δίκαιο, επιβεβαιώθηκε ότι η ποινή ισχύει από την κοινοποίησή της, κάτι που προφανώς έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς το διατακτικό της απόφασης αναρτήθηκε επισήμως στην ιστοσελίδα της Super League στις 17:46.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αναστασίου κάθισε κανονικά στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, θεωρώντας ίσως (τόσο ο ίδιος όσο και η «πράσινη» ΠΑΕ) ότι η ποινή του ισχύει από την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή 31/10.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Δεν ισχύει αυτό που αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας; Ισχύει κάτι διαφορετικό; Αν ισχύει, στον Παναθηναϊκό δεν το γνώριζαν; Και αν δεν το γνώριζαν στον Παναθηναϊκό, ο διαιτητής ή ο παρατηρητής του αγώνα το γνώριζαν; Αν ναι, γιατί το επέτρεψαν;

Εν αναμονή των απαντήσεων...

Διαβάστε ακόμη:

"Χάδι" η ποινή στον Αναστασίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK