Το "αντίο" του Αλβέρτη (VIDEOS)

Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε όπως άρμοζε τον πιο πιστό στρατιώτη της ιστορίας του: τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Το Contra.gr σας θυμίζει με videos όλα όσα έγιναν το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2009 στο αποχαιρετιστήριο ματς του "αρχηγού" με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το "αντίο" του Αλβέρτη (VIDEOS)
INTIME

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκαν στην περίσταση, γεμίζοντας κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσουν τον επί 19 χρόνια άσο της ομάδας τους, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκε φορώντας τη φανέλα με το Νο4.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν στην αρχική πεντάδα (Σπανούλης, Νίκολας, Περπέρογλου, Πέκοβιτς), έπαιξε στη θέση "4" κι έμεινε στο παρκέ 6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Άρχισε με 2 φάουλ στην άμυνα κα ένα άστοχο τρίποντο από την κορυφή. Ξαναβρέθηκε αφύλακτος και σκόραρε για τρεις από την αγαπημένη γωνία του. To τελευταίο καλάθι του... Όταν αντικαταστάθηκε, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας και χαιρέτησε όσους ήταν στον πάγκο.

Το "αντίο" του Αλβέρτη (VIDEOS)
INTIME

Το τιμώμενο πρόσωπο ξαναβρέθηκε στο παρκέ 1:30 μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Έπαιξε για περίπου τέσσερα λεπτά. Στα 4:33 πριν από το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου τα φώτα έσβησαν. Ήταν η ώρα του τελετουργικού. Η φανέλα με το Νο4 αποσύρθηκε κι ο "αρχηγός" είπε το οριστικό "αντίο".

Εν μέσω αποθέωσης βραβεύτηκε από τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο δήλωσε: "Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας αθλητής θα νιώσει τέτοια συναισθήματα και θα γνωρίσει κόσμο σαν κι εσάς. Δεν έχει νόημα να πω πόσο συγκινημένος είμαι. Αν άρχιζα πάλι την καριέρα μου για να βρω τρόπο για να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάτε ένα: στις χαρές και στις λύπες μαζί".

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε: "Τιμή και δόξα στον Αλβέρτη για αυτά τα 19 χρόνια. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Φραγκίσκο. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν ηθική υποχρέωση μας απέναντί του".

Το "αντίο" του Αλβέρτη (VIDEOS)
INTIME

"Σε δυο προτάσεις δεν χωράνε όλα όσα προσέφερε ο "Φράγκι" στο ελληνικό μπάσκετ", προσέθεσε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ ο Αλβέρτης "έχρισε" επισήμως διάδοχό του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς φώναξε μαζί με τον κόσμο ρυθμικά το όνομά του.

Για την ιστορία, οι τότε πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 82-69 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21-15, 40-21, 57-42, 82-69 τα δεκάλεπτα).

Όταν αποσύρθηκε η φανέλα με το Νο4

Δείτε σε ένα video ό,τι έγινε στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK